onsdag 13. januar 2010

Ny barnebok: "Gud finns nog inte"
Saken: Svenske Patrik Lindenfors har kommet med en ny barnebok som omhandler guder - rettere sagt om det å ikke tro på guder.


Patrik Lindenfors er evolusjonsbiolog ved Stockholms Universitet og har kommet med en bok med tittelen Gud finns nog inte. Så vidt jeg har forstått skal den (om den ikke er det allerede) snart også være tilgjengelig på norsk. (Jeg har søkt på Bokkilden.no, men fant den ikke.) I den anledning har han lansert nettsiden gudfinnsnoginte.se og godprobablydoesntexist.com som et engelskspråklig alternativ.

I følge fritanke.se har det lenge vært savnet en bok for barn og ungdommer som på en enkel måte sammenfatter ikke-religiøse tanker. "Detta vill Patrik Lindenfors råda bot på med sin bok." Boken skal være resonnerende og ikke levere ferdige svar, og passer i følge fritanke.se for alle som noen gang har stilt spørsmålet: "Finnes gud?" Les mer om boken her. Bestill boken her.

Nå er jeg litt reservert når det kommer til barnebøker om religion og religiøsitet. Egentlig burde vel barna slippe å bli indoktrinert av det ene eller andre og heller velge selv når de blir gamle nok til å ta slike avgjørelser. Men nå har det jo seg slik at det nok finnes millioner av boktitler i favør av religion og religiøsitet for hver bok som er kritisk eller tvilende til det samme, så kanskje er det greit at det finnes slike bøker? Jeg er usikker på om jeg ville kjøpt en slik bok til min egen unge (når den eventuelt en dag kommer), men det er uansett bra at bøkene eksisterer :)Patrik Lindenfors: Gud finns nog inte


Link: http://www.youtube.com/watch?v=QqHKkclU1l4

____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg,

2 kommentarer:

Espen sa...

En barnebok om kritisk tankegang ville nok vært en bedre idé.

Gjøres det overstående trenger ikke barna bli fortalt at gud ikke finnes, det vil komme som en naturlig følge av korrekt skeptisk tankegang. Og ennå bedre; de kommer frem til det selv. Ingen bør tro noe bare fordi at noen sier det eller skriver det, det må være basert på et bevisgrunnlag. Det er hva vi må lære barna.

Å lære barn til å tenke selv og lete etter beviser er det motsatte av indoktringering.

Å si "gud finnes ikke" om og om igjen vil nok heller kunne karakteriseres som indoktrinering.

Jeg kjenner forøvrig ikke til innholdet i boken...

Shiva sa...

Espen:

En barnebok om vitenskapelig tenkning og kritisk tankegang hadde vært noe! Nå driver vel Dawkins med en barnebok. Den kommer riktignok ikke før i 2011 har jeg hørt, men... Satser på at den er bra ;D