søndag 30. mai 2010

PZ Myers til Oslo!Foto: CEES

Saken: Skeptikeren og religionskritikeren PZ Myers kommer til Oslo og skal holde et foredrag om kreasjonisme.


Takk for sist, godtfolk! Da er jeg ferdig med eksamenene/oppgavene mine dette semesteret og kan endelig slappe av. I hvert fall litt. Jeg skal utføre feltarbeid i USA denne sommeren i sammenheng med masteroppgaven min. Derfor har jeg en del forberedelser jeg må gjennomføre før den tid og jeg kan tenke meg juni måned blir en smule hektisk pga. dette. Jeg reiser til USA 13. juli og blir der i én måned. Jeg kommer til å skrive et eget innlegg om dette.

I mellomtiden skjer det heldigvis interessante ting her i Oslo! Vel, det gjør det jo hele tiden, men jeg vil si dette er en smule ekstra interessant ettersom selveste PZ Myers tar turen innom Oslo for å snakke om kreasjonisme. Onsdag 16. juni fra 15:30 til 17:00 kan man se Myers på Litteraturhuset i Wergelandsveien 29 for de som vil det. Det er godeste Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES) ved UiO som har invitert karen.

Tittelen på foredraget han skal holde er Creationism in America og Myers forklarer:

The creationist movement in the USA has been the product of several factors: the frustration of believers at the exclusion of sectarian myths from the public schools, an ongoing reaction against modernity, an unwarranted deference to religious belief, and the excessive surrender of public education to entirely local control, which makes them vulnerable to special interest groups, like the religious right. In particular, the mingling of patriotism with religiosity that was fueled by the Cold War as an easy signifier of anti-Communism has now led to a virtual jihad against secularism in American culture. I'll be discussing this history, and also describing recent progress that gives us some hope for a return to rationality in our national mindset…and I'll be proposing that an active anti-religious counter-movement is essential to protecting science and science education.


Myers har en egen blogg som har blitt ganske kjent i enkelte kretser; Pharyngula. I denne bloggen skriver han om religion og vitenskap, og ikke sjelden er det kreasjonisme og evolusjon som er i fokus. Det er en blogg jeg anbefaler alle å sjekke ut.

____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg sluttet å følge Pharyngula. PZ sin skrivestil skaper for mye til sinne og aggresjon, og ikke minst den ubehagelig "vi er bedre enn dere"-mentaliteten blant de som kommenterer blog'en.

En mentalitet som ikke er ulik den Harald Eia og Ole-Martin Ihle beskriver i "Født sånn eller blitt sånn" når de skriver om "den akademiske latteren". Her handler det også om at "så dumme de er, de som ikke enige med oss og tror at disse biologigreiene er viktig".

Som du vet er jeg både ateist og anti-religiøs. Så jeg er på "samme lag" som PZ i den sammenheng. Men jeg har lite til overs for de som gjør dette standpunktet til nærmest en religiøs greie i seg selv.

Med det mener jeg ikke først og fremst PZ, men disse menneskene florer i kommentarfeltet på bloggen hans. I markant større grad enn de gjør på for eksempel RichardDawkins.net. Så jeg tilskriver det stilen og fremtredenen til PZ.

Man trenger ikke respektere ideer, og spesielt ikke religion. Men respekt for mennesker bør man ha.

Anonym sa...

På tross av min kritiske holdning til Pharyngula, så vil jeg allikevel oppfordre til å se PZ! :)

Shiva sa...

ukorrigert:

Jeg sluttet å følge Pharyngula. PZ sin skrivestil skaper for mye til sinne og aggresjon, og ikke minst den ubehagelig "vi er bedre enn dere"-mentaliteten blant de som kommenterer blog'en.-

Jeg har hørt og sett flere kommentere dette og jeg er vel stort sett enig i at tonen til Myers ikke er noe jeg bruker som eksempel til etterfølge akkurat :p

Jeg følger likevel med på det han skriver og er ofte enig med karen.

En mentalitet som ikke er ulik den Harald Eia og Ole-Martin Ihle beskriver i "Født sånn eller blitt sånn" når de skriver om "den akademiske latteren". Her handler det også om at "så dumme de er, de som ikke enige med oss og tror at disse biologigreiene er viktig".-

Skjønner :)

Som du vet er jeg både ateist og anti-religiøs. Så jeg er på "samme lag" som PZ i den sammenheng. Men jeg har lite til overs for de som gjør dette standpunktet til nærmest en religiøs greie i seg selv.-

Enig!

Med det mener jeg ikke først og fremst PZ, men disse menneskene florer i kommentarfeltet på bloggen hans. I markant større grad enn de gjør på for eksempel RichardDawkins.net. Så jeg tilskriver det stilen og fremtredenen til PZ.-

Enig i at kommentarfeltet på RichardDawkins.net virker noe mer sofistikert enn på Pharyngula-bloggen :p

Det kan godt være en sammenheng mellom Myers og kommentarfeltet ja.

Man trenger ikke respektere ideer, og spesielt ikke religion. Men respekt for mennesker bør man ha.-

Akkurat som jeg skulle sagt det selv! :)