lørdag 26. juni 2010

Hva så om Andrea Bocellis mor hadde valgt abort?Bilde: vl.no

Saken: Andrea Bocelli er motstander av abort og vil bruke sitt eget liv som eksempel i en kampanje mot gjerningen.

Bocellis mor ble nemlig bedt om å ta abort etter å ha vært gjennom en behandling mot blindtarmsbetennelse under graviditeten. I en video (som man kan finne på YouTube) forteller den kjente sangeren om dette. Naturlig nok er han glad for å være i live og forteller at han mener moren gjorde det riktige valget da hun frasto fra å ta abort.

Dette er selvsagt ikke en ny vinkling. Flere har argumentert på lignende måter før, blant annet organisasjonen Focus on the Family i USA. Og de laget en reklamesnutt for Superbowl i år som omhandlet historien til quarterbacken Tim Tebow. Moren hans hadde også tenkt å ta abort, men gjorde som Bocellis mor og fullførte svangerskapet. Resultatet ble en av USAs fremste fotballspillere (=amerikansk fotball).

Det er mange grunner til å forkaste slike argumenter, men det jeg umiddelbart tenker på når abortmotstanderne kommer med dette er; hva så? Hva så om ikke Andrea Bocelli, Tim Tebow eller du og jeg ikke hadde blitt født? Da hadde kanskje andre mennesker blitt født som hadde vært minst like gode og som hadde tatt vårt sted. 

Eller for å trekke det enda lenger, hva om moren til Hitler, Stalin, Kim Jong-il, eller alle andre mennesker som har utrettet negative ting hadde tatt abort? For liv er jo liv, eller hva? Eller hadde det vært "greit" om Hitlers mor hadde tatt abort? Jeg ville sagt ja, selv om det mest sannsynlig ville bety at du og jeg ikke hadde eksistert (verdenshistorien og lokalhistorien til de som i dag er dine slektninger ville mest sannsynlig vært betydelig annerledes om Hitler aldri hadde eksistert).

Man kan aldri vite hvordan et barn i mors mage vil bli som voksen, så å bruke det som argument mot abort er mildt sagt latterlig. Og siden gudene utfører en haug med aborter hver dag så lurer jeg på hvorfor ikke én av disse såkalte "gode" gudene hindret at Hitler osv. ble til. En liten spontanabort der hadde gjort verden en stor tjeneste...

Les også:


____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vl, vl,

9 kommentarer:

Leisha Camden sa...

For en tulling. Han, i likhet med altfor mange andre, klarer ikke å se forbi sine egne følelser. Det er klart at han synes det er kjipt å tenke på at han kanskje ikke skulle ha blitt født ... men hvis han aldri hadde eksistert, så hadde han selvsagt ikke hatt det problemet. Så hvem bryr seg?

Og det var vel som du påpeker heller ikke akkurat garantert at han skulle bli kjendis og tjene masse spenn som klysete populæroperasanger ... han kunne vel like gjerne ha blitt småkriminelt mafiososøppel han som så mange av hans landsmenn. >:-) Da hadde det kanskje ikke vært like trist å tenke på at mora hans tenkte på abort ... ?

Anonym sa...

Det jeg missliker med den slags argumenter er at man bruker en personlig historie til å holde motparten emosjonelt gissel.

Tor Albertsen sa...

Påstander og argumenter som sådan vedr.aktuelle tema er ikke brukbare så lenge diskusjonspartnere i utgangspunktet latterliggjør temaets formuleringer. Bocceli vet selvsagt at livet innholder et sett av forutsetninger, verdier og valg og at mange er uenig med ham om dem. Bocceli har selvsagt sitt utgangspunkt i sine sådanne.

Shiva sa...

Leisha: Ja, det virker nesten som en "se på meg, se hva jeg har blitt, tenk om min mor hadde tatt abort!!!"-holdning...

Shiva sa...

Tor Albertsen:

Påstander og argumenter som sådan vedr.aktuelle tema er ikke brukbare så lenge diskusjonspartnere i utgangspunktet latterliggjør temaets formuleringer. Bocceli vet selvsagt at livet innholder et sett av forutsetninger, verdier og valg og at mange er uenig med ham om dem. Bocceli har selvsagt sitt utgangspunkt i sine sådanne.-

Jeg skjønte ikke helt hva du ville frem til her :p

Leisha Camden sa...

Tror Tor mener at siden vi gjør narr av dusteargumentene til Bocelli så er det ingen vits i å diskutere selve saken med oss, fordi vi er så forutinntatte. Usj og fy på oss.

Saken er at hvis argumentene er latterlige, så er det ikke oss til last at vi gjør dem til latter. Spørsmålet om abort er altfor viktig til at argumentasjonen kan basere seg på anekdoter og føleri. Ja, Bocelli har sitt personlige utgangspunkt, men hva så? Det har jo ingenting med saken å gjøre. Kan man ikke argumentere rasjonelt har man ingenting i diskusjonen å gjøre, så enkelt er det.

apples sa...

Tenk hvor mange fantastiske mennesker jeg har drept ved å praktisere "safe sex"! Blir nesten helt satt ut her..

Shiva sa...

Leisha Camden:

Tror Tor mener at siden vi gjør narr av dusteargumentene til Bocelli så er det ingen vits i å diskutere selve saken med oss, fordi vi er så forutinntatte. Usj og fy på oss.-

Aha...

Saken er at hvis argumentene er latterlige, så er det ikke oss til last at vi gjør dem til latter. Spørsmålet om abort er altfor viktig til at argumentasjonen kan basere seg på anekdoter og føleri. Ja, Bocelli har sitt personlige utgangspunkt, men hva så? Det har jo ingenting med saken å gjøre. Kan man ikke argumentere rasjonelt har man ingenting i diskusjonen å gjøre, så enkelt er det. -

Jepp! ;D

Shiva sa...

apples:

Tenk hvor mange fantastiske mennesker jeg har drept ved å praktisere "safe sex"! Blir nesten helt satt ut her.. -

Vi er mordere... :/