lørdag 18. juli 2009

Gudene utfører flest aborter

Pastor Jan-Aage Torp - abortmotstander
Ill.: idag.noSaken: Pastor Jan-Aage Torps valgkampvideo har som hensikt å få kvinner til å avstå fra å ta abort. Det han og alle andre religiøse abortmotstandere ikke skjønner er at de aller fleste aborter som skjer, foregår uten at noen menneskelig intensjon er involvert.


Pastor og stortingskandidat for Kristent Samlingsparti, Jan-Aage Torp, driver valgkamp, og i den prosessen har han laget en video hvor han viser sterke bilder som skal få kvinner til å avstå fra å ta abort. Dette gjør Torp selvfølgelig i sin guds navn siden han mener at det er mot sin religion å utføre aborter.


Tall, tall og tall


Men så har vi vår kjære statistikk. I Norge blir omtrent 21% av svangerskapene avbrutt i følge tallene Marianne Kjelsvik i Amathea kommer med i VG. Det kan høres mye ut, men siden hun ikke skriver noe annet kan det være at dette gjelder alle kjente svangerskapsbrudd, både spontane og provoserte selv om det er sannsynlig at hun mener det provoserte. Men likevel om dette "bare" er de provoserte abortene så er likevel tallet minst like høyt når det kommer til spontanabort. De mest beskjedne tallene ligger på rundt 20%-25%, men siden man regner med store mørketall så kan det være opp mot 50%. Det er ikke lett å vite siden veldig mange kan bli gravide og få en rask spontanabort uten å vite det.


Torps gud dreper barn?


Nå er ikke jeg en religiøs person, men for de som er det og som er motstandere av abort i guds navn så må disse tallene bety én ting; guden deres dreper minimum én femdel av alle potensielle barn og kanskje så mange som halvparten av dem. Så å angripe de stakkars kvinnene som vil terminere sine svangerskap av grunner bare de vet selv, og som de vet best selv, virker som en utrolig hyklersk ting å gjøre i deres guds navn ettersom denne guden, hvis vedkommende eksisterer, står for flere aborter enn det menneskene selv gjør bevisst. (De kan vel bruke argumenter som at Satan står bak spontanabortene, men da har vi synket på et ganske lavt nivå intellektuelt.)


Kan føre til drap i livets navn


Jeg har tidligere skrevet om legen
George Tiller i USA som ble drept fordi han utførte helt lovlige aborter. Drapsmannen utførte sin handling i sin guds navn og jeg er redd for at slike som pastor Torp kan være med på å legitimere slike handlinger, selv om de ikke nødvendigvis har en intensjon om å gjøre dette.

. . . . .

10 kommentarer:

Anonym sa...

Dette vil jo ikke friste noen til å stemme dette partiet inn på stortinget.

Freakout sa...

Interessant, har faktisk aldri tenkt over dette, selv om jeg fra tidligere vet at spontanaborter er svært vanlige. Godt argument mot abortmotstandere som forsvarer sitt syn med Gud. Hvis man først skal være imot noe, bør man begrunne det i noe annet enn en overnaturlig makt eller gamle religiøse ideer.

Problemet blir jo, om man fjerner tanken om at liv er hellig, at det ikke finnes noen gode, vitenskapelig begrunnede argumenter mot selvbestemt abort. Jeg mener ikke at det er noe som skal tas for lett på, men før et foster har utviklet et nervesystem har det da virkelig ikke noe å tape på det. Foreldrene har derimot en del å tape, hvis et barn de ikke er i stand til å forsørge blir født.

Jeg ville forøvrig si at å i det hele tatt argumentere med noe ut i fra "Guds vilje" er på et ganske lavt intellektuelt nivå. Hvis Gud er uoppnåelig, uransakelig og ikke mulig å forstå for oss mennesker, hvordan vet du da hva som er Guds vilje? Pastoren her uttrykker følgelig sine egne meninger, men i det jeg ser på som mangel på argumenter tyr han til at det går imot religionen og dermed Guds vilje.

Shiva sa...

Anonym 1:

Dette vil jo ikke friste noen til å stemme dette partiet inn på stortinget.-

Tja, kanskje noen av abortmotstanderne? :p

Men i disse tider med problemer rundt om i verden, med terrorisme, hungersnød, fattigdom, krig, elendighet, skjevheter, diskriminering, hat, osv., så er hovedfokuset til disse menneskene å bestemme over en kvinnes egen kropp fremfor å heller hjelpe til med å fikse samfunnet og verden.

Dette er en av de tingene jeg ikke liker med religionsfenoménet. Den får veldig ofte fokuset bort fra de viktigste tingene og legger enormt fokus på de trivielle og mindre viktige tingene.

I dagens verden er overbefolkning et problem og da burde abort egentlig ikke være noe dumt. Det burde i hvert fall være langt nede på listen over prioriteringene mener da jeg :)

Shiva sa...

Freakout:

Interessant, har faktisk aldri tenkt over dette, selv om jeg fra tidligere vet at spontanaborter er svært vanlige. Godt argument mot abortmotstandere som forsvarer sitt syn med Gud.-

Jepp. Bruk den gjerne i en diskusjon med en abortmotstander som begrunner sin motstand i religiøs overbevisning ;D

Hvis man først skal være imot noe, bør man begrunne det i noe annet enn en overnaturlig makt eller gamle religiøse ideer.-

Helt enig.

Problemet blir jo, om man fjerner tanken om at liv er hellig, at det ikke finnes noen gode, vitenskapelig begrunnede argumenter mot selvbestemt abort. Jeg mener ikke at det er noe som skal tas for lett på, men før et foster har utviklet et nervesystem har det da virkelig ikke noe å tape på det. Foreldrene har derimot en del å tape, hvis et barn de ikke er i stand til å forsørge blir født.-

Og barnet kommer også til å tape på det hvis det ikke kan bli forsørget.

Jeg ville forøvrig si at å i det hele tatt argumentere med noe ut i fra "Guds vilje" er på et ganske lavt intellektuelt nivå. Hvis Gud er uoppnåelig, uransakelig og ikke mulig å forstå for oss mennesker, hvordan vet du da hva som er Guds vilje? Pastoren her uttrykker følgelig sine egne meninger, men i det jeg ser på som mangel på argumenter tyr han til at det går imot religionen og dermed Guds vilje.-

Akkurat :)

Takk for din kommentar!

Anonym sa...

Merkelig det, hvordan en persons gud som regel mener akkurat det samme som personen selv ,på alle områder...

Shiva sa...

Anonym 2:

Merkelig det, hvordan en persons gud som regel mener akkurat det samme som personen selv ,på alle områder...-

Godt poeng :)

apples sa...

Hver femte svangerskap blir avbrutt? Det hørtes ekstremt ut.. Men det fødes jo rundt 60.000 barn i Norge hvert år, og 15.000 aborter høres ikke så galt ut.

Jeg hadde aldri trodd at såpass mange tok abort, i forhold til hvor mange barn som faktisk blir født..

Shiva sa...

apples:

Hver femte svangerskap blir avbrutt? Det hørtes ekstremt ut.. Men det fødes jo rundt 60.000 barn i Norge hvert år, og 15.000 aborter høres ikke så galt ut.

Jeg hadde aldri trodd at såpass mange tok abort, i forhold til hvor mange barn som faktisk blir født..
-

Ja, man kan alltids lure på om kildene er riktige. Jeg tok utgangspunkt i at de er det :)

apples sa...

Ifølge SSB og FHI er tallene riktige (61807 fødsler og 15774 aborter i 2009), jeg har vel bare aldri tenkt på forholdet mellom tallene før ;)

Shiva sa...

:)