torsdag 2. juli 2009

Bli frelst på TV!

Nå kan man bli konvertert fra ateismen
på et TV-program i Tyrkia.
Ill.: whyblackwomenareangry.blogspot.com

Saken: Tyrkiske Kanal T har nå kommet frem til et nytt TV-programkonsept hvor ti ateister skal bli forsøkt konvertert av representanter fra ulike religioner. Programmet skal etter planen på lufta i september.



Kanal T har ansatt en muslimsk imam, en kristen prest, en jødisk rabbi og buddhistmunk som skal prøve å konvertere ti ateister til sin religion. Programmet har fått tittelen "Tövbekarlar Yarışıyor," som visstnok betyr noe sånt som "Penitents Compete" eller "De angerfulle konkurrerer" om du vil. Om "de angerfulle" er merkelappen man setter på ateistene eller de religiøse lederne er usikkert.


Minimum én per program


Kanal T er en relativt ny kanal i Tyrkia og er "annerledes" i at det er for det meste kvinnelige programledere. Kvinnen som har kommet frem til dette programkonseptet er også en kjent tyrkisk transseksuell med kallenavnet "Sisi." Den godt kjente (for Tyrkerne i hvert fall) nyhetsoppleseren Gülgün Feyman skal være vert for programmet hvor de ulike religiøse lederne har som mål å konvertere minst én ikke-troende for hver gang de sender et program.

Kanskje dette hadde vært noe for TVNorge?

Les mer om det nye programkonseptet til Kanal T her (på engelsk).

Ingen kommentarer: