onsdag 29. april 2009

Kristelig Fremskrittsparti støtter Nina Karin Monsen

Nina Karin Monsen støttes av KrF og Frp


Saken: Nina Karin Monsen fikk Fritt Ords pris etter hennes deltakelse i debatten rundt ny ekteskapslov. Nå viser det seg at fremtidige Kristelig Fremskrittsparti (KrFrp) er enig med Monsen.Filosof og moralvokter Nina Karin Monsen har høstet mye kritikk etter hennes mildt sagt nedsettende utsagn om homofile og barn som vokser opp med et homofilt foreldrepar. Men det finnes enkelte grupper som støtter henne. Det er selvsagt ikke overraskende at Kristelig Folkeparti (KrF), morfarbarn.no eller andre kristenkonservative kretser støtter henne. Det som derimot er interessant er at det nå blir mer og mer innlysende at KrF og Frp kan tenke på å slå seg sammen.


Mor, far og biologisk opphav


For i KrFs partiprogram som skal vedtas nå til helgen kommer det til å stå at alle barn skal ha rett til en mor og en far, i tillegg til å ha rett til å "kjenne sitt biologiske opphav." Det interessante her er at Frp har et nesten identisk punkt i sitt program som ønsker en evaluering av homofiles rett til kunstig befruktning. Familiepolitisk talsmann for Frp, Ulf Erik Knudsen, sier til VG at partiet i praksis er "en sterk motstander av denne typen inseminering" og han legger til at han er glad for at Nina Karin Monsen fikk Fritt Ords pris. "I lovverket er mannens rolle i dette redusert til noen sædceller som man kan hente i en bank," sier han.KrF + Frp = Sant?


Bortimot én av tre KrF-medlemmer vil at KrF skal regjere sammen med Frp og flere i partiet har i lang tid engasjert seg for å få til et borgerlig samarbeid med det mørkeblå partiet. Man kan i tillegg se ut fra en meningsmåling på den kristne avisa Vårt Lands hjemmesider at godt over halvparten av de som har svart der vil at KrF skal samarbeide med Frp (merk at det er en uvitenskapelig meningsmåling, men til tross for dette viser den en tydelig trend blant de kristne). Dette bekymrer derimot ikke Høybråten som mener dette er en marginal gruppe.

På det såkalte grunnfjellet i KrF er det kjernesaker som abort, privatskoler og den nye ekteskapsloven det fokuseres på. Dette er saker som Frp også har et tilnærmet likt syn i og Frp har i flere valgkamper fridd til KrF-velgere. Den siste tiden har KrF hatt en kraftig tilbakegang mens Frp har opplevd det totalt motsatte. Det er ikke utenkelig at KrF, for å overleve, bestemmer seg for å muligens samarbeide med Frp i en fremtidig regjering, eller at de rett og slett slår seg sammen med det store partiet og danner Kristelig Fremskrittsparti (KrFrp). For selv om de to partiene står milevis fra hverandre i mange saker, så er de veldig like når det kommer til verdisakene, saker som KrF er veldig opptatt av.


Sammen for Monsen


Nå fikk Frp og KrF enda en sak å enes om. Sammen med Nina Karin Monsen fokuserer Frp og KrF bare på den barneproduserende delen av et ekteskap, og ignorerer totalt kjærligheten.

For hva med heterofile par som ikke kan eller vil ha barn. Er de ikke verdige ektefeller i Frps og KrFs øyne? Eller hva med alle barna som vokser opp i hjem med bare én forelder, hjem uten foreldre, fosterhjem, alkoholiserte hjem, barnehjem, osv.? Det å få et barn til verden når to heterofile personer koser seg i senga er verdens mest tilfeldige ting og som oftest veldig enkelt. Det er langt i fra slik at alle barn som kommer til verden via heterofile foreldre er planlagte, og dessverre langt i fra alle som er elsket. Jeg vil faktisk tørre å påstå at flertallet av barn som blir født på denne jord
ikke er planlagt i det hele tatt! "Det som skjer, det skjer."

Det er aldri en tilfeldighet når et homofilt par får barn. Når de planlegger å få barn så må de gå gjennom en uhyrlig lang prosess. Et heterofilt par trenger bare å enten være "uheldig" med prevensjonen eller enda "verre"; to totalt ukjente kan ha en hyrdestund en kveld, aldri se hverandre igjen, før plutselig kvinnen finner ut hun er gravid. De homofile parene må faktisk
planlegge alle sine barn i motsetning til de heterofile. For meg er det da logisk at et barn har minst like stor sjans for å vokse opp i et kjærlig hjem når paret er homofilt enn heterofilt nettopp på grunn av at paret umulig kan ha blitt foreldre ved en tilfeldighet. (Vel, man kan alltids finne unntak...)


Kjærlighet, trygghet og ansvarlig oppdragelse


Det viktigste for meg er at et barn vokser opp i et hjem hvor han/hun vil oppleve
kjærlighet, trygghet og ansvarlig oppdragelse. Om dette skjer i et hjem hvor foreldrene er et heterofilt eller homofilt par har ingenting med saken å gjøre. Det er ingenting som tyder på at homofile par er noe dårligere enn de heterofile når det kommer til å gi barna en kjærlig og trygg oppvekst med faste rammer og ansvarlig oppdragelse, eller at barna tar skade av oppveksten i hjem med homofile par som foreldre.

. . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8 kommentarer:

Leisha Camden sa...

alle barn skal ha rett [...] til å "kjenne sitt biologiske opphav."Her er et poeng som ingen nevner, men som jeg synes er interessant. Det vil sikkert nesten aldri skje, men la oss foreta tankeeksperimentet.

La oss si at en kvinne blir brutalt voldtatt og blir gravid. Hun velger å beholde barnet. Naturlig nok blir hun da alenemor. Barnet får aldri se sin far - han vil meget mulig ikke engang kjenne til barnets eksistens, og hvis han gjør det vil moren sannsynligvis nekte å ha kontakt med ham.

Vil KrF, FrP, Nina Karin Monsen og disse menneskene da ønske at myndighetene skal gripe inn mot denne kvinnen? Hun nekter jo barnet kontakt med sitt biologiske opphav. Er det gæernt, så er det gæernt, voldtekt eller ei. Skulle ønske noen kunne lagt frem denne problemstillingen for Monsen i en debatt en gang. >:-)

Shiva sa...

Bra skrevet, Leisha! :)

Et meget bra eksempel som illustrerer hvor riv ruskende galt tenkningen til denne gjengen er.

Monsen sa...

.... nå er det også slik at mange homser og lesbiske får barn sammen. Lesbemamma og homsepappa. Far er kanskje gift med en annen far, og mor er kona til en annen kone. Alle foreldrene stiller opp og har samvær med barna. Jeg tror at en i større grad kunne oppmuntre lesber og homser til å gå i et arbeidsfellesskap ift foreldreskap. Homobarna kjenner i slike tilfeller sitt opphav og begge kjønn er med som omsorgspersoner og rollemodeller. Det er mange slike familiekonstellasjoner i Norge i dag. Disse burde trekkes mer frem som en god familiemodell

Shiva sa...

Takk for din kommentar, Monsen :p

Get Animal sa...

Til Leisha: Det er stor forskjell mellom eksempelet du nevner og at Norges lovgivere bestemmer at barn skal kunne fratas retten til å vite om sitt opphav.

Jeg kan forstå de som mener at Nina Karin Monsen benytter vel sterke ordelag i noen tilfeller. Men det må hun faktisk for å bli hørt. Den nye ekteskapsloven er vedtatt, uten nevneverdig debatt eller utredning. Skal man få igang debatt da, så må sterke midler tas i bruk. Politikerne som vedtok loven hadde nok håpet på at det ikke var sterke mennesker som Monsen "der ute", slik at loven blir satt ut i livet uten gjenstand for vurdering. -Totalt ansvarsløst! Monsen har rett i at dette er det største samfunnseksperiment gjennom alle tider. Og da er det uansvarlig - og uredelig - av politikerne å tvinge frem loven på rekordtid for å komme debatt og utredning i forkjøpet.

Gratulerer med dagen Nina Karin Monsen! Vel fortjent pris.

Shiva sa...

Til Leisha: Det er stor forskjell mellom eksempelet du nevner og at Norges lovgivere bestemmer at barn skal kunne fratas retten til å vite om sitt opphav.-

Hva er det med dere og dette å bli "fratatt retten til å vite om sitt opphav"? Hvorfor ikke ta tak i de virkelige problemene i samfunnet og verden forøvrig istedenfor å bry seg om hva en liten prosentdel av befolkningen kommer til å gjøre på soverommet, og hvordan de kommer til å oppdra sine barn?

Det er ingen som blir fratatt noe som helst! Det viktigste er at barn vokser opp i et trygt hjem med gode rammebetingelser, kjærlighet og oppvekst. Det er ingenting som tyder på at homofile par er noe dårligere til å gjøre dette enn heterofile.

Giv dere heller løs på fattigdoms- eller miljøkamp, eller hva med skilsmissetallene? Hva med barna der? Det er et mye større prosentandel enn homofile par som ønsker barn. Eller hva med overgrep gjort i religionens navn mot forsvarsløse barn? Er det ikke viktigere å ta tak i dette enn å hamre løs på to voksne personer som er glade i hverandre og som vil ha barn sammen?

Jeg har vært og hørt en person tale som har vokst opp med et homofilt par som foreldre. Hun har ikke tatt skade av det. Tvert imot. Hun virket helt normal i mine øyne. Men kanskje dere skal få bestemme standarden på hva som er akseptabel normalitet?

Jeg kan forstå de som mener at Nina Karin Monsen benytter vel sterke ordelag i noen tilfeller. Men det må hun faktisk for å bli hørt.-

Det er ingen som klager på at hun sier det hun mener. Det gjør vi alle. Vi liker derimot ikke at hun skal hedres for det hun sier. Da kan vi like godt hedre Ahmadinejad for hans uttalelser om jøder. Han har jo også brukt sitt frie ord til å si sin mening. Og de er ganske kontroversielle i Vesten. Han sa jo at homofile ikke eksisterer i Iran. Utrolig, men sant.

Den nye ekteskapsloven er vedtatt, uten nevneverdig debatt eller utredning.-

Det har vært en del debatt skal jeg si deg, mer enn nødvendig. At homofile skal likestilles med heterofile i familiespørsmål burde "go without a saying" og debatt/utredning er overflødig.

Politikerne som vedtok loven hadde nok håpet på at det ikke var sterke mennesker som Monsen "der ute",-

"Sterke mennesker som Monsen"? Ville du kalt Tore Tvedt i Vigrid for et "sterkt menneske" siden han har stått på sitt i det lange løp? Hva med Osama bin Laden eller Bush? Dette var "sterke mennesker" som aldri ga seg i sin tankegang. Det var ødeleggende for en hel verdensdel.

Tenk litt.

Monsen har rett i at dette er det største samfunnseksperiment gjennom alle tider.-

Du kan mene hva du vil. Det er din fulle rett.

Freakout sa...

Siterer ronny på Venstresida.net på den latterlige ideen om at det å ha politisk ukorrekte meninger og gå kraftig inn for dem automatisk gjør meningene dine viktige nok til en pris:

"1. Hitler hadde rett!

2. Alle rødhårete menn er egentlig selvhatende hermafroditter som er ansvarlige for de fleste uoppklarte voldsforbrytelser og som burde skytes for vårt alle felles beste!

3. Alle barn burde ha sin egen søte lille harepus som burde drepes foran øynene på dem i femårsalderen, slik at de lærer seg livets realiteter, og hvor maten kommer fra!

4. Gi Nobels fredspris til George W. Bush. Ingen har gjort så mye for freden som ham!

5. Det er for lite politiske drap i verden, og for lite tortur. Smerte er rensende, og de onde menneskene i verden (dvs. alle som er uenige med meg) burde alle skjæres av øyelokkene og legges ut i sola for å tørke!

6. Alle heterofile er psykisk syke. Å klare å leve sammen med en mann/kvinne (stryk det som ikke passer for din del) over lengre tid er et klart tegn på varig svekkede sjelsevner. Heterofile burde tvangsinnlegges og utsettes for elektrosjokk til de kommer på bedre tanker!"

Shiva sa...

Bra skrevet, Freakout :)