fredag 1. mai 2009

Kristelig Fremskrittsparti støtter diskriminering

Saken: Kristelig Folkeparti (KrF) vil søke støtte hos Fremskrittspartiet (Frp) for å reversere den nye ekteskapsloven. Vi ser konturene av det kommende Kristelig Fremskrittsparti (KrFrp).
Samarbeid


På landsmøtet til KrF i dag var det, ikke uventet, stort fokus på den nye ekteskapsloven som likestiller homofile par med heterofile, både ved ekteskap, adopsjon og assistert befruktning. KrF og Frp var de eneste som i fjor stemte mot innføring av loven. KrF vil nok engang se til Frp etter hjelp til å reversere denne loven og gå tilbake til diskrimineringen av en utsatt minoritet.


"KrF vil samarbeide med Frp. Det er sant," sier Hanne Risvold fra Vest-Agder KrF til VG.


KrF + Frp = Sant?


Bortimot én av tre KrF-medlemmer vil at KrF skal regjere sammen med Frp og flere i partiet har i lang tid engasjert seg for å få til et borgerlig samarbeid med det mørkeblå partiet. Man kan i tillegg se ut fra en meningsmåling på den kristne avisa Vårt Lands hjemmesider at godt over halvparten av de som har svart der vil at KrF skal samarbeide med Frp (merk at det er en uvitenskapelig meningsmåling, men til tross for dette viser den en tydelig trend blant de kristne). Dette bekymrer derimot ikke Høybråten som mener dette er en marginal gruppe.

På det såkalte grunnfjellet i KrF er det kjernesaker som abort, privatskoler og den nye ekteskapsloven det fokuseres på. Dette er saker som Frp også har et tilnærmet likt syn i og Frp har i flere valgkamper fridd til KrF-velgere. Den siste tiden har KrF hatt en kraftig tilbakegang mens Frp har opplevd det totalt motsatte. Det er ikke utenkelig at KrF, for å overleve, bestemmer seg for å muligens samarbeide med Frp i en fremtidig regjering, eller at de rett og slett slår seg sammen med det store partiet og danner Kristelig Fremskrittsparti (KrFrp). For selv om de to partiene står milevis fra hverandre i mange saker, så er de veldig like når det kommer til verdisakene, saker som KrF er veldig opptatt av.


Men...


Landsmøtet i dag ville det derimot annerledes. "Grasrota" i partiet fikk ikke mye gjennomslag der i dag og KrF sier et høyt og tydelig nei til Frp. 12 stemte for et tettere samarbeid med Frp, 183 stemte mot. Det er et ganske interessant tegn på at KrFrp ikke blir til med det første.

. .
.
. . . . . . . . . . .

2 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

Folk som stemmer på vl.no er ikke nødvendigvis KrF-velgere, men ønsker kanskje bare et alternativ med alle de fire partiene på den ikke-sosialistiske side.

Det er få i partiet som ønsker samarbeid med Frp. Det er et spennende landsmøte. Økningen i bistanden er kanskje viktigste til nå. Blir litt debatt om samfunnstjeneste i morgen.

Shiva sa...

Til Sondre:

Folk som stemmer på vl.no er ikke nødvendigvis KrF-velgere,-

Nei og det er derfor jeg skrev "merk at det er en uvitenskapelig meningsmåling, men til tross for dette viser den en tydelig trend blant de kristne".

For det er vel ingen tvil om at det store flertall av Vårt Lands lesere er kristne og at det er overveiende sannsynlig at flertallet av disse stemmer KrF :)

men ønsker kanskje bare et alternativ med alle de fire partiene på den ikke-sosialistiske side.-

Vi får håpe "alternativet" ikke blir en realitet da dette vil føre til mer diskriminering :)

Det er få i partiet som ønsker samarbeid med Frp.-

Ja, jeg ser dette nå, men det er også enkelte høyrøstede personer i miljøet som ønsker et regjeringssamarbeid med Frp.

Det er et spennende landsmøte. Økningen i bistanden er kanskje viktigste til nå. Blir litt debatt om samfunnstjeneste i morgen.-

Det er enkelt å love og love når man er et miniparti som mest sannsynlig ikke trenger å bekymre seg over at det som blir vedtatt faktisk kommer til å bli realisert ;) Venstre driver med samme greia, hehe.