lørdag 20. februar 2010

Barnslige Yousef AssidiqYousef Assidiq
Foto: db.no


Saken: Jeg satt igjen med ett eneste inntrykk etter en nyhetssak om dialogmøtet mellom Dagbladet og "det muslimske miljøet"; Yousef Assidiq er utrolig barnslig.


Jeg så på nyhetene (tror det var NRK) tidligere i dag og det var et innslag om møtet mellom Dagbladet-redaktør Lars Helle og "det muslimske miljøet" (pga. alt oppstyret i det siste om Dagbladets trykking av en Muhammed-karikatur). Det først jeg tenkte var at det er hyggelig de to partene møtes og får snakke sammen på en skikkelig måte, slik at man kan unngå misforståelser (og kanskje få inn i hodet på enkelte som ikke skjønner det, at ytringsfrihet faktisk betyr ytringsfrihet).


Barnslig


Men det som kom til å henge igjen etter innslaget var noe helt annet. Konvertitten Per Bartho Hansen, som nå har skiftet navn til Yousef Assidiq, fremsto som utrolig sutrete og direkte barnslig. Assidiq/Hansen spurte Helle om det var "greit å brenne Dagbladet". Jeg tenkte "Ja, hvorfor ikke? Gjør som du vil! Det er et fritt land. Ingen bryr seg om du brenner en avis eller ikke." Helle svarte merkelig nok "Nei." på spørsmålet, men det er en annen sak...

Assidiq fortsatte ned i det mest infantile nivået og bare pushet på med samme "argumentet"; "Ja, men kan vi ikke bruke Dagbladet til å fyre opp i peisen?" eller noe slikt. Mange i salen tok til latter og Assidiq følte seg sikkert lur. Jeg måtte bare måpe av hele greia egentlig. Hva var egentlig argumentet her? Er det i det hele tatt vits i å gjøre et poeng ut av at du vil brenne en avis som en protest mot avisen? Det er da ingen som bryr seg det minste om dette, Yousef Assidiq! Brenn i vei! Det gjør ikke publiseringen av "provoserende" tegninger noe mindre eller mer riktig. Det er ikke et poeng, det er ikke et argument, det er egentlig ingenting! Jeg ble nærmest flau på Assidiqs vegne...

Og resten av innslaget om konvertitten ga meg ikke noe bedre inntrykk av karen heller... Men nok om det! :)


Overgrep


En annen i salen sammenlignet dette med sexovergrepssaker hvor Dagbladet visstnok ter seg annerledes. Ja? Hva så? Hvor likt er sexovergrep (du vet, hvor noen misbruker et annet menneske seksuelt på det groveste) og en tegning av en gris med navnet til en viss profet? Har dere totalt mistet fatningen?!


Les også:
Misbruk av ytringsfriheten?


____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


db, vg, vg,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Seriøst, denne artikkelen her var virkelig usaklig, fordi du hopper fra en sak til en annen.... så jeg satt egentlig med bare et måpende uttrykk her og det er: FORVIRRET! Skjønte ikke helt hvor du skulle fram med dette innlegget, og noe sier at du ikke var på det dialogmøtet for hvis du var så hadde faktisk Per Bartho Hansen masse bra å si. Og hvis du hadde utforsket litt så hadde du skjønt litt mer av hva som lå bak Dagbladets karikaturtegnings publisering. Gjør oss alle en tjeneste; og ta litt research før du uttaler deg om noen, eller noe. Ha en fin kveld videre.

Shiva sa...

Anonym 1:

Seriøst, denne artikkelen her var virkelig usaklig, fordi du hopper fra en sak til en annen.... så jeg satt egentlig med bare et måpende uttrykk her og det er: FORVIRRET! Skjønte ikke helt hvor du skulle fram med dette innlegget, -

Jeg kan godt være enig i at dette ikke er det mest saklige innlegget jeg har skrevet, men det burde ikke være noen tvil om hva jeg "vil frem til."

Jeg hopper heller ikke frem og tilbake. Jeg tar for meg én hovedsak som er at Yousef Assidiq virket utrolig barnslig og kom med meget dårlige argumenter i det innslaget jeg så på NRK. Det var det jeg skrev og det var det som var meningen med innlegget. Det burde ikke være så vanskelig å skjønne :)

Til slutt nevnte jeg også dette med overgrep. Dette nevnte jeg nettopp fordi jeg så på det som hårreisende å prøve å sammenligne seksuelle overgrep med en harmløs tegning. Dette er ikke å "hoppe frem og tilbake" så jeg vet ikke hvor du har det fra.

og noe sier at du ikke var på det dialogmøtet for hvis du var så hadde faktisk Per Bartho Hansen masse bra å si. -

Nei, som jeg skrev i innlegget er dette inntrykket av Yousef Assidiq ene og alene basert på NRK-innslaget. Dette burde ikke være vanskelig å skjønne ut fra det jeg skrev.

Det er godt mulig Yousef hadde "masse bra å si," men det kom i så fall ikke så godt frem i innslaget. Kanskje du kan komme med noen uttalelser fra denne karen som var bra? For det han sa under demonstrasjonen, det han skriver på bloggen sin og det han sa under NRK-innslaget har bare (så langt) fått meg til å riste på hodet.

Og hvis du hadde utforsket litt så hadde du skjønt litt mer av hva som lå bak Dagbladets karikaturtegnings publisering.-

Hva som "ligger bak" har ingenting å si i denne saken. Det er ytringsfrihet i dette landet og hensikten bak en ytring er irrelevant. Om en kar løper rundt og skriker "jeg hater svartinger" så har han rett til å gjøre dette, men burde forvente at folk tar til motmæle.

Det at noen blir provosert er ikke grunnlag for å stoppe en ytring. Uansett.

Gjør oss alle en tjeneste; og ta litt research før du uttaler deg om noen, eller noe. Ha en fin kveld videre.-

Research er vel og bra og jeg støtter deg i at det er viktig å undersøke fakta før "uttaler seg om noen, eller noe," men i denne spesifikke saken så var det veldig klart at jeg skrev om hvordan jeg oppfattet en viss person etter et innslag på TV. Intet mer, intet mindre. Jeg skriver ikke hvordan en person faktisk er, bare hvordan jeg oppfattet vedkommende. Man trenger ikke gjøre noe spesiell "research" for å skrive om hvordan man oppfatter en person, så vidt jeg vet...

Takk for at du tok turen innom :)

Anonym sa...

ja det er jo bare og reise hjem til en av muslimlandene der er dem hos sine egne,vil tro det er bra for hos alle,eller ta en tur til usa først

hans

Shiva sa...

hans:

ja det er jo bare og reise hjem til en av muslimlandene der er dem hos sine egne,vil tro det er bra for hos alle,eller ta en tur til usa først-

Jeg er enig i at hvis de vil at Norge skal endre seg i en "muslimsk retning" så burde de heller dra til et "muslimsk land" hvis det er så forferdelig her.

Nå er jo Norge "hjem" for Yousef Assidiq, så i dette tilfellet passer denne kommentaren dårlig :p