torsdag 19. november 2009

I fakkeltog mot vitenskapen


Kjetil Dreyer, leder i "Anti-vaksinegruppa",
er ikke glad i vaksiner.
Foto: db.no


Saken: Anti-vaksinegruppa arrangerer fakkeltog i landets største byer i kveld.


Anti-vaksinegruppa eller Vaksineaksjonen eller hva de enn liker å kalle seg skal i kveld arrangere fakkeltog mot vaksinering. De har i hele høst spredt løgner om vaksinering generelt og mot H1N1-vaksinen (også kjent som svineinfluensavaksinen). Alle påstandene de kommer med er besvart av Folkehelseinstituttet her.

Best av alt er at Kjetil Dreyer, som er leder for denne gruppa, tilbyr et eget "alternativ" til vaksinen; et sølvvann som visstnok skal kurere alt mulig rart (blant annet alle typer virus, inkl. HIV, i tillegg til sopp og bakterier). Navnet på sølvvannet er "Silver Light".

Ingunn Røiseland, som også er medlem av denne gruppen, har også tidligere kommet med påstander om at CIA står bak vaksinering av verdens befolkning for å sette mikrobrikker inn i oss. På denne måten kan de spore alle sammen via GPS osv. Sprøtt? Ja. At disse ikke blir latterliggjort på TV når de blir invitert dit er utrolig. De blir behandlet som om de var eksperter, når de egentlig ikke har peiling på det de snakker om.

Istedenfor å lytte til etablert medisinsk vitenskap og de som har utdannet seg innen feltet så går de til suspekte kilder for å finne et eller annet dritt de kan vinkle mot vaksinering generelt. Kanskje de bare rett og slett er redd for sprøyter og vil ha en unnskyldning? :p

Fakkeltoget mot vitenskapen skal arrangeres i de største byene landet over fra 19:00-21:00 i følge Vaksineaksjon.no.

Denne gjengen er helsefarlig flere plan. For det første sår de tvil om etablert medisinsk vitenskap og for det andre så kan de føre til at store epidemier bryter ut fordi de lar folk avstå fra vaksinering. Begge disse tingene kan skade oss alle på lang sikt.Sjekk også ut Anti-vaksinegruppa er helsefarlig.


____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg,
tv2, vg, vg,

28 kommentarer:

Anonym sa...

"At disse ikke blir latterliggjort på TV når de blir invitert dit er utrolig. De blir behandlet som om de var eksperter, når de egentlig ikke har peiling på det de snakker om"
Jeg tenkte nøyaktig det samme, da jeg så Redaksjon1 i går. Å se hønsehjernen Ingunn Røiseland sitte der og argumentere, var nesten mer enn jeg kunne takle. Jeg håpet nesten at hun skulle gjenta utsagnene sine fra Tabloid om at det var Rockefeller som sto bak spanskesyken, a ha ha ha. Herreguuuuuud, hun går min poncho-bekledte, nevrotiske kinesiologi-søster en høy gang. Herreguuuuuud

Anonym sa...

Er dere syke?

Fakkeltog mot vitenskapen? Hva i all verden har dette med vitenskap å gjøre?

Skal vi i den vestlige verden gå i fakkeltog mot menneskehetens største triumfer? Hva slags galskap er dette?

Uvesentlig sa...

Hvis en eneste person blir overbevist om at det er dumt å ta vaksine av denne merkelige gruppen konspirasjonstilhengere, og senere omkommer, bør familien saksøke gruppen hvis det kan sansynligjgøres at personen hadde overlevd hvis han/hun var vaksinert.

Vaksinerer meg ikke selv, men det er eget valg som ikke baserer seg på andres press, men er allikevel oppgitt over slike mennesker

Geir sa...

Det finnes land som ikke støtter vaksineringen. Sjekk denne spenstige kommentaren fra helseministeren i Polen. Om bare den norske helseministeren også kunne vise fram en slik styrke, da hadde vi sluppet alt dette vaksinehysteriet!

Den polske helseministeren og lege i mer enn 20 år Eva Kopacz, kom med denne godt poengterte uttalelsen for hvorfor hun ikke vil gi sin godkjenning til massevaksinering i Polen:

" Has anybody, anywhere, announced a pandemic because of seasonal flu? And the seasonal flu is much more dangerous than swine flu. There are deaths and severe complications. Was there ever a pandemic announced before?

Those who push me to buy vaccines, I ask you: Why didn’t you scream and shout last year, 2 years ago, and in 2003? In 2003 there were 1,200,000 Poles with seasonal flu! Has anybody shouted, here in this room: “Let’s buy vaccines for everybody!”? I can’t recall such a thing.”

Mer om dette her:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/19/Major-Victory-with-Swine-Flu-Scandal-.aspx

Anonym sa...

"våre barn skal ikke vaksineres" sier overskriften til VG, ja vel, hvem i helvette bryr seg når de tross alt har lest seg opp på internett. Latterlig blir det når de går i fakkeltog mot noe som er helt valgfritt..

Anonym sa...

Er vel en smule drøyt å avvise spørsmål rundt vaksinen som "helsefarlige".

Anonym sa...

tingen med dette viruset er at det dobbler dødsraten da vi også har den vanlige influensaen som går rundt. Det er ikke noe kjempepandemi akkurat, men vi ser at viruset treffer deler av befolkningen som ikke vanligvis er så utsatt, som unge og gravide. Det er viktig å informere folk om dette, og at da noen folk sprer løgner om vaksiner og denslags kan være skadelig for befolkningen. H1N1 vaksinen funker med fravær av skadelige bivirkninger i 99,9999% av vaksineringer.

Hjalmar Jensen sa...

For en latterlig gjeng med demonstranter. De tror de vet bedre enn det samlede helsenorge..

Kanskje er de heldige og ikke mister noen barn..eller kanskje dauer alle. Da angrer de nok bittert ja.

Se på Ukraina hvor de ikke har lett tilgang til vaksine. Mennesker dør som fluer og jobb, skole og butikker er stengt!
Dette er ikke en vanlig influensa nei. Men det er ikke fugleinfluensa heller selvfølgelig.

La det være opp til de voksene om de vil ta vaksine eller ei. Men skal barn dø på grunn av ignorante foreldre?? Galskap!

Anonym sa...

Hallo, husk at denne gjengen også er aktive på nyhetsspeilet hvor man må ha ett så åpent sinn at hjernen faller ut før man skal tro på det som står der. En gjeng med tullinger alle sammen.

Anonym sa...

"Tidligere har direktør i Folkehelseinstituttet, Geir Stene-Larsen kommet med følgende dom over vaksineaksjon.no:

- Hvis folk tror på kampanjen, kan det være helseskadelig.

VG Nett har også vært i kontakt med barne og likestillingsminister Audun Lysbakken, som ikke har anledning til å kommentere denne saken torsdag kveld. Barneombud Reidar Hjermann ønsker heller ikke å kommentere dette. Helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen er ikke tilgjengelig forn kommentar."

Hmm...

Er ikke det jobben deres å sikre at vi tar vaksinen :P? Eller så er det slik at ingen vil uttale seg om saken pga frykt for politisk død :D

Hvis det er så alvorlig hvorfor tar vi ikke hele regjeringen på offentlig TV og vaksinerer dem og deres familier. De er jo tross alt menneskene som styrer dette landet. Hvis ikke de er først i køen for å få vaksinen så trenger ikke jeg heller å være det.

Tar heller sjansen på å bli smittet av alle de hundrevis av folk som jeg møter daglig i jobben min, og overleve/Dø :(, enn å bli syk av en vaksine som produsentene ikke har testet eller påtar seg ansvar for dersom det blir uheldige bivirkninger.

Peace!

Anonym sa...

Jeg er enig i at det er farlig med slike mennesker. Iallefall dersom de klarer å overbevise folk om å ikke vaksinere seg. Dette gjelder jo ikke bare H1N1 vaksinen, men også andre vaksiner.

At Polens helseminiseter taler imot vaksinen har en like enkel forklaring som at myndighetene i Polen prøver å dekke over at de har vært for sent ute med å bestille vaksinen. Det er akkurat det samme som har skjedd i nabolandet Slovakia (hvor jeg bor).
Slovakia og Polen gikk først ut med at man ikke behøvde å bekymre seg for smitte, fordi det var ingen tilfeller av sykdommen i landene (dette var i september). Nå i november sier de offisielle tallene fra Slovakia at det er 21 smittede i hele landet, til tross for at det bare på sykehuset hvor jeg jobber er 43 smittede.

Ingen av disse to landene har bestilt vaksiner, men begge går ut og sier at vaksine mot sesonginfluensa beskytter like godt. Dette er ren gjetning og har ikke hold i forskning, men er et utsagn i lys av at det nå er for sent å bestille vaksiner til befolkningen.

Dersom man skal argumentere mot vaksinen, så ikke bruk metodene til gamle komunistegimer som eksempler på god helsepolitikk.

Anonym sa...

@Geir
Nå må folk slutte å si at vanlig influensa er farligere enn svineinfluensa fordi flere dør. De som dør av vanlig influensa er folk i sluttfasen av livet. De holder på å dø av enten kreft, alvorlige hjertefeil, meget høy alder eller liknende. Man må ha noe å skrive på dødsattesten, og ofte blir da influensa skrevet fordi det er dette som tar knekken på de. Helt friske ungdommer dør ikke av vanlig influensa, derimot har helt friske dødd av svineinfluensa.

Anonym sa...

De som skal dø, skal dø. naturens gang. sett vaksinen i hjernen

Anonym sa...

deres utvitenhet kommer til å bringe dere alle i døden,, ikke mitt problem, Uoplyste som dere er, Stakkars mennesker, dere er dummere enn en saueflokk, og fortjener å bli vaksinert med all verdens jævelskap,,

Vil bare si lykke til, Uvitende dårer, Må le når jeg ser hvordan dere desperat prøver å bortforklare alt....good luck,, have fun .

Husk,, Disse kloke ord fra einstein.
FORNEKTELSE UTEN ETTERFORSKNING ER TOPPEN AV UVITENHET!!!!!!

Shiva sa...

Anonym 1:

"At disse ikke blir latterliggjort på TV når de blir invitert dit er utrolig. De blir behandlet som om de var eksperter, når de egentlig ikke har peiling på det de snakker om"
Jeg tenkte nøyaktig det samme, da jeg så Redaksjon1 i går. Å se hønsehjernen Ingunn Røiseland sitte der og argumentere, var nesten mer enn jeg kunne takle. Jeg håpet nesten at hun skulle gjenta utsagnene sine fra Tabloid om at det var Rockefeller som sto bak spanskesyken, a ha ha ha. Herreguuuuuud, hun går min poncho-bekledte, nevrotiske kinesiologi-søster en høy gang. Herreguuuuuud
-

Hehehe!

Shiva sa...

Anonym 2:

Er dere syke?

Fakkeltog mot vitenskapen? Hva i all verden har dette med vitenskap å gjøre?

Skal vi i den vestlige verden gå i fakkeltog mot menneskehetens største triumfer? Hva slags galskap er dette?
-

Jeg er en smule usikker på hvem du er mot her... :p

I den ene setningen ser det ut som om du er blant de som er mot vaksiner og så plutselig ser det i neste setning ut som om du er for...

Hva har hva med vitenskap å gjøre? Vaksiner er jo basert på en utrolig strukturert og nøyaktig vitenskap; biologi.

Den er faktisk et levende vitne til evolusjon også ;D

Shiva sa...

Uvesentlig:

Hvis en eneste person blir overbevist om at det er dumt å ta vaksine av denne merkelige gruppen konspirasjonstilhengere, og senere omkommer, bør familien saksøke gruppen hvis det kan sansynligjgøres at personen hadde overlevd hvis han/hun var vaksinert.-

Det støtter jeg også. Er det egentlig forskjell på disse og folk som ber andre om å unnlate å ta medisiner mot f.eks. kreft og heller vil be for vedkommende?

Foreldre kan bli fratatt forsørgeransvaret (tror jeg) hvis de nekter barna livsnødvendig medisin. Om det er det i dette tilfellet er uvisst, men siden denne influensaen kan ramme helt friske mennesker så hardt at de faktisk dør av det, da kan det for enkelte faktisk stå mellom liv og død når det kommer til denne vaksinen.

Og ved å unnlate å vaksinere seg så er man egentlig med på å sikre virusets eksistens og kan risikere å smitte de som kan dø av de (les: risikogruppen).

Vaksinerer meg ikke selv, men det er eget valg som ikke baserer seg på andres press, men er allikevel oppgitt over slike mennesker.-

Er det egentlig moralsk riktig å ikke ta vaksinen? Tenk hvis du sprer sykdommen til noen som dør av det, og du kunne forhindret det hvis du var vaksinert ;)

Shiva sa...

Geir:

Det finnes land som ikke støtter vaksineringen. -

Det finnes land som støtter og ikke støtter mye rart.

Sjekk denne spenstige kommentaren fra helseministeren i Polen. Om bare den norske helseministeren også kunne vise fram en slik styrke, da hadde vi sluppet alt dette vaksinehysteriet!-

Jeg er enig i at situasjonen er hausset opp når det kommer til de aller fleste da H1N1 vil oppleves som en helt vanlig influensa for disse. Men tenk på de i risikogruppen! Og hva med de helt friske menneskene som også dør av denne influensaen?

Men dette handler egentlig om vaksiner generelt. Å drive og protestere mot vaksiner (som i tillegg er frivillige, heh...) er direkte helsefarlig!

Den polske helseministeren og lege i mer enn 20 år Eva Kopacz, kom med denne godt poengterte uttalelsen for hvorfor hun ikke vil gi sin godkjenning til massevaksinering i Polen:

" Has anybody, anywhere, announced a pandemic because of seasonal flu? And the seasonal flu is much more dangerous than swine flu. There are deaths and severe complications. Was there ever a pandemic announced before?

Those who push me to buy vaccines, I ask you: Why didn’t you scream and shout last year, 2 years ago, and in 2003? In 2003 there were 1,200,000 Poles with seasonal flu! Has anybody shouted, here in this room: “Let’s buy vaccines for everybody!”? I can’t recall such a thing.”

Mer om dette her:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/19/Major-Victory-with-Swine-Flu-Scandal-.aspx
-

Jaja, vi får vel bare se hva som skjer da :)

Vaksiner er bygget på en eksakt medisinsk vitenskap som har fungert i lang tid nå og hjulpet menneskeheten betraktelig. At helseministeren i Polen mener noe annet får bare være.

Kanskje skjer det ingenting i Polen, kanskje blir det ukrainske tilstander. Vi får se ;)

Jeg er glad for at jeg kan ta vaksinen i hvert fall.

Shiva sa...

Anonym 3:

"våre barn skal ikke vaksineres" sier overskriften til VG, ja vel, hvem i helvette bryr seg når de tross alt har lest seg opp på internett. Latterlig blir det når de går i fakkeltog mot noe som er helt valgfritt..-

Hehe, sant :p

Shiva sa...

Anonym 4:

Er vel en smule drøyt å avvise spørsmål rundt vaksinen som "helsefarlige".-

"Vaksineaksjonen" er helsefarlig fordi:

1. De sprer løgner om og sår tvil om en etablert medisinsk vitenskap.

2. Hvis de får folk til å avstå fra vaksinen kan enkelte av disse enten dø eller spre sykdommen til andre som dør.

3. De lanserer samtidig "alternativ medisin" som både er ulovlig markedsføring OG som ikke er testet OG som ikke har noen vitenskapelig medisinsk effekt (vel, én "alternativ medisin" som ble lansert for noen måneder siden hadde faktisk en effekt, men en negativ en...).


Dette er ikke "spørsmål rundt vaksinen" og det vet du. Dette er folk som bevisst vil så tvil om en vitenskap som har gjort sinnssykt mye for menneskeheten.

Og så er hele gjengen bak disse "tvilerne" en haug med healere og konspirasjonsteoretikere, som bruker H1N1-saken for å gjøre akkurat det de anklager legemiddelindustrien for å gjøre; nemlig å selge sine egne produkter.

Jeg synes ikke det er noe hyggelig med slike mennesker. Det eneste de burde fått medieomtale om er hvor lite hold det er i det de sier.

Shiva sa...

Anonym 5:

tingen med dette viruset er at det dobbler dødsraten da vi også har den vanlige influensaen som går rundt. Det er ikke noe kjempepandemi akkurat, men vi ser at viruset treffer deler av befolkningen som ikke vanligvis er så utsatt, som unge og gravide. Det er viktig å informere folk om dette, og at da noen folk sprer løgner om vaksiner og denslags kan være skadelig for befolkningen. H1N1 vaksinen funker med fravær av skadelige bivirkninger i 99,9999% av vaksineringer.-

Helt enig. Takk for din kommentar :)

Shiva sa...

Hjalmar Jensen:

For en latterlig gjeng med demonstranter. De tror de vet bedre enn det samlede helsenorge..

Kanskje er de heldige og ikke mister noen barn..eller kanskje dauer alle. Da angrer de nok bittert ja.

Se på Ukraina hvor de ikke har lett tilgang til vaksine. Mennesker dør som fluer og jobb, skole og butikker er stengt!
Dette er ikke en vanlig influensa nei. Men det er ikke fugleinfluensa heller selvfølgelig.

La det være opp til de voksene om de vil ta vaksine eller ei. Men skal barn dø på grunn av ignorante foreldre?? Galskap!
-

Helt enig. Takk for din kommentar :)

Det er nesten slik at jeg tenker at de bare må få lov til å styre på som de vil.

Problemet er at de tar valget for sine barn og det liker jeg ikke. Tenk om barna (når de om 10-20 år ser tilbake) ville ha tatt vaksinen?

Er det egentlig forskjell på dette og de som nekter barn legehjelp og heller tyr til helbredelser og alternative medisiner osv.?

Shiva sa...

Anonym 6:

Hallo, husk at denne gjengen også er aktive på nyhetsspeilet hvor man må ha ett så åpent sinn at hjernen faller ut før man skal tro på det som står der. En gjeng med tullinger alle sammen.-

Jeg er fullt klar over det ja :)

Shiva sa...

Anonym 7:

"Tidligere har direktør i Folkehelseinstituttet, Geir Stene-Larsen kommet med følgende dom over vaksineaksjon.no:

- Hvis folk tror på kampanjen, kan det være helseskadelig.
-

Og jeg er helt enig.

VG Nett har også vært i kontakt med barne og likestillingsminister Audun Lysbakken, som ikke har anledning til å kommentere denne saken torsdag kveld. Barneombud Reidar Hjermann ønsker heller ikke å kommentere dette. Helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen er ikke tilgjengelig forn kommentar."

Hmm...

Er ikke det jobben deres å sikre at vi tar vaksinen :P?
-

At VG ikke fikk tak i dem betyr vel ingenting? Kanskje de satt i et møte, var på ferie, var sykemeldt, var opptatt, skulle lage middag til kone og barn, etc. Folk er ikke alltid tilgjengelige dessverre...

Eller så er det slik at ingen vil uttale seg om saken pga frykt for politisk død :D-

Tviler jeg veldig sterkt på. Hvordan kan det å være mot Vaksineaksjon.no være en politisk død når gjengen virker helt fjerne?

Hvis det er så alvorlig hvorfor tar vi ikke hele regjeringen på offentlig TV og vaksinerer dem og deres familier. De er jo tross alt menneskene som styrer dette landet. Hvis ikke de er først i køen for å få vaksinen så trenger ikke jeg heller å være det.-

Det er et fritt valg for alle å ta vaksinen. Det er et tilbud, ikke en plikt. (Selv om jeg synes kanskje det burde vært en plikt.)

Tar heller sjansen på å bli smittet av alle de hundrevis av folk som jeg møter daglig i jobben min, og overleve/Dø :(,-

Husk at dette handler ikke bare om deg, men om alle som kan bli smittet og dø av det ettersom du blir smittebærer hvis du får viruset i deg.

enn å bli syk av en vaksine som produsentene ikke har testet eller påtar seg ansvar for dersom det blir uheldige bivirkninger.-

Hva snakker du om? Den er testet.

Og det med "fraskrivelse av ansvar" er også sprøyt. "Mindre ansvar" er ikke det samme som "null ansvar". Det du skriver her er besvar på Folkehelseinstituttet sine sider.

Peace!-

Joda. Fred er viktig, men hva med helse? ;)

Shiva sa...

Anonym 8:

Jeg er enig i at det er farlig med slike mennesker. Iallefall dersom de klarer å overbevise folk om å ikke vaksinere seg. Dette gjelder jo ikke bare H1N1 vaksinen, men også andre vaksiner.

At Polens helseminiseter taler imot vaksinen har en like enkel forklaring som at myndighetene i Polen prøver å dekke over at de har vært for sent ute med å bestille vaksinen. Det er akkurat det samme som har skjedd i nabolandet Slovakia (hvor jeg bor).
Slovakia og Polen gikk først ut med at man ikke behøvde å bekymre seg for smitte, fordi det var ingen tilfeller av sykdommen i landene (dette var i september). Nå i november sier de offisielle tallene fra Slovakia at det er 21 smittede i hele landet, til tross for at det bare på sykehuset hvor jeg jobber er 43 smittede.

Ingen av disse to landene har bestilt vaksiner, men begge går ut og sier at vaksine mot sesonginfluensa beskytter like godt. Dette er ren gjetning og har ikke hold i forskning, men er et utsagn i lys av at det nå er for sent å bestille vaksiner til befolkningen.

Dersom man skal argumentere mot vaksinen, så ikke bruk metodene til gamle komunistegimer som eksempler på god helsepolitikk.
-

Aha, dette visste jeg ikke. Takk for kommentaren :)

Shiva sa...

Anonym 9:

@Geir
Nå må folk slutte å si at vanlig influensa er farligere enn svineinfluensa fordi flere dør. De som dør av vanlig influensa er folk i sluttfasen av livet. De holder på å dø av enten kreft, alvorlige hjertefeil, meget høy alder eller liknende. Man må ha noe å skrive på dødsattesten, og ofte blir da influensa skrevet fordi det er dette som tar knekken på de. Helt friske ungdommer dør ikke av vanlig influensa, derimot har helt friske dødd av svineinfluensa.
-

Dette er et veldig godt poeng! Takk for din kommentar :)

Shiva sa...

Anonym 10:

De som skal dø, skal dø. naturens gang. sett vaksinen i hjernen-

Heh...

Ja, det er jo en effektiv måte å bli kvitt de som ikke liker å ta vaksiner. Bare la de dø.

Men nå vil jeg ikke at mine medmennesker skal dø hvis det går an å forhindre det, så jeg oppfordrer alle til å ta vaksinen, i hvert fall hvis de er i risikogruppen. Men egentlig burde alle ta den slik at de ikke smitter de som er i risikogruppen eller andre som kan bli alvorlig syke og/eller dø.

Shiva sa...

Anonym 11:

deres utvitenhet kommer til å bringe dere alle i døden,, ikke mitt problem, Uoplyste som dere er, Stakkars mennesker, dere er dummere enn en saueflokk, og fortjener å bli vaksinert med all verdens jævelskap,,

Vil bare si lykke til, Uvitende dårer, Må le når jeg ser hvordan dere desperat prøver å bortforklare alt....good luck,, have fun .

Husk,, Disse kloke ord fra einstein.
FORNEKTELSE UTEN ETTERFORSKNING ER TOPPEN AV UVITENHET!!!!!!
-

Nå regner jeg med at du er mot vaksiner, men det er ikke helt enkelt å forstå om det er det du mener, men jeg tar utgangspunkt i det.

Er det ikke Vaksineaksjon.no som er de uvitende da? Istedenfor å høre på de som har utdannet seg innen feltet (og da mener jeg det store flertallet av disse og ikke enkelte her og der som må mene noe annet) som mener at man burde ta vaksiner hvis man vil unngå å få sykdommer, så hører de på tvilsomme kilder fra alle mulige steder, hvilke som helst, så lenge de støtter opp om sin konspirasjonsteori.

Den gjengen (jeg tror) du forsvarer vil selge "sølvvann" som skal være kur mot HIV, kreft og all slags greier, og mener CIA står bak vaksinasjonsprogrammer for å injisere oss med mikrobrikker slik at de kan spore oss via GPS. Virker det som noen mer oppegående mennesker enn de som har utdannet seg til høyeste nivå innen helse og biologi og som forsker på dette kontinuerlig?

Jeg fatter det ikke...