tirsdag 10. november 2009

Gratulerer med vel overstått, Carl Sagan!


Carl Sagan ville fylt 75 år i går.
Foto:
shaunphilly.wordpress.comSaken: Carl Sagan har vært en av de mest innflytelsesrike personene innen astronomi i moderne tid. I går var det 75 år siden Sagan ble født. Man prøver nå å gjøre 9. november til "Carl Sagan-dagen".


Carl Sagan (1934-1996) har hatt mye å gjøre for formidlingen av kunnskap om moderne vitenskaps syn på hvordan verdensrommet fungerer og vår plass i det. Han er mest kjent gjennom Cosmos-serien på 1980-tallet hvor han tok for seg nettopp spredning av kunnskap om verdensrommet. Hans populærvitenskapelige profil gjorde at han måtte kjempe mot andre vitenskapsmenn som mente han var for populærvitenskapelig, men han ga seg heldigvis ikke. Cosmos-serien har blitt sendt i over 60 land og sett av mer enn 500 millioner mennesker, og Sagan har fått en rekke priser og anerkjennelser for hans bidrag til vitenskapen.

Sagan døde dessverre i desember 1996, bare 62 år gammel. Center for Inquiry, sammen med en rekke andre parter, vil nå starte en årlig feiring av denne mannen. De begynner i år, 75 år siden han ble født. Én av grunnene til dette er at det i år også er Det internasjonale astronomiåret som jeg har skrevet om tidligere. I anledning "Carl Sagan-dagen" har man opprettet en egen nettside; carlsaganday.org.


P.S.: Sjekk også ut carlsagan.com for mer stoff om Sagan og astronomi2009.no for informasjon om Det internasjonale asronomiåret.

____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg,

Ingen kommentarer: