lørdag 7. november 2009

Anti-vaksinegruppa er helsefarligMedlemmer i "Anti-vaksinegruppa". Fra venstre;
Kjetil Dreyer, Ingunn Røiseland og Hans Kristian Gaarder.

Foto: NRK


Saken: En representant fra en "anti-vaksinegruppe" var på Tabloid på TV2 og spredte løgner på onsdag. Slike grupper kan være direkte helsefarlige for befolkningen.


Jeg så på en debatt på Tabloid onsdag som egentlig til slutt ble en "rasjonalitet vs irrasjonalitet"-debatt. Enkelte av påstandene som kom ut av munnen på motstanderne av H1N1-vaksinen var mildt sagt hårreisende. Ja, debatten handlet om H1N1-vaksinen (også kjent som svineinfluensavaksinen) Pandemrix. Til stede i studio var Karita Bekkemellem som er direktør i Legemiddelindustriforeningen, Ingunn Røiseland som er representant for noe som ble omtalt som "Anti-vaksinegruppa", Andreas Bjørndal som er rektor for Norsk Akademi for Naturmedisin, og Steinar Madsen som er avdelingsoverlege i Statens Legemiddelverk.


Anti-vaksinegruppaOg det er denne "Anti-vaksinegruppa" jeg vil ta tak i her, som jeg tror også står bak Vaksineaksjon.no og muligens FrittHelsevalg.no (hvis ikke så er de i hvert fall meningsfeller). Røiseland kom med utrolige påstander som for eksempel at spanskesyken indirekte ble skapt av legemiddelindustrien. Hun viste til kilder hun hadde på dette og det har hun sikkert, men man kan også finne kilder på at Jorda er flat, at George W. Bush sto bak 11. september-angrepet, og at Jorda er under 10.000 år gammel. Det betyr derimot ikke at det er sant.

Det jeg lurer på er hvorfor de egentlig er mot denne vaksinen når absolutt alle sykdommer vi har vaksiner mot så å si har forsvunnet i den befolkningen som har blitt vaksinert. Jeg mistenker det er religiøse motiver bak dette. Ikke én eneste gang ble det referert til noe som skulle tilsi dette, men det er ofte slike motiver som ligger bak. (Lederen for Nation of Islam, Dr. Mercola, store deler av den amerikanske befolkningen, religiøse ledere i Afrika, osv. er personer som av og til på overflaten kan bruke ikke-religiøse motiver som grunnlag for sin motstand mot vaksiner, men hvis man går i dybden på disse menneskene vil de heller at vi skal "be til Gud" osv.) Men selv om de ikke er religiøst motiverte så farer de likevel med løgn og usannheter, noe Bekkemellem og Madsen måtte påpeke gang på gang.

Jeg har lekt med tanken om at de har noe med Scientologikirken å gjøre, og at de utøver samme taktikk som det Medborgernes Menneskerettighetskommisjon gjør; så tvil om den etablerte vitenskap innen et gitt felt uten å komme med et reelt alternativ som vil fungere bedre. Men dette blir selvsagt bare spekulasjoner. Jeg hadde derimot ikke blitt overrasket om noe slikt kom frem.


Det utroligste var når Røiseland sa rett ut noe sånt som at det var akseptabelt at 15 mennesker døde hvis det var konsekvensen av at befolkningen ikke tok H1N1-vaksinen. Et "akseptabelt tap" om du vil. Det er da aldri akseptabelt at noen dør hvis de kunne unngå å dø med et lite sprøytestikk?! Hadde vi fulgt rådene til slike mennesker så hadde vi fremdeles hatt problemer med polio, meslinger, tuberkulose osv. I vår del av verden er disse sykdommene nærmest utryddet takket være iherdig medisinsk innsats! Jeg er enig i at det kan ha vært for mye opphaussing av situasjonen når det kommer til det relativt harmløse H1N1-viruset, men det betyr ikke at man skal spre løgner om vaksinering generelt! (Nå har jo Røiseland kommet med "interessante" kommentarer før også, men...)

Kanskje var det Røiseland & Co. som også hengte opp plakater rundt omkring og advarte folk mot å ta H1N1-vaksinen? Hvis det kan bevises så burde kanskje "Anti-vaksinegruppa" anmeldes for forsettlig drap hvis det kan påvises at folk avsto fra å ta vaksinen på grunnlag av den informasjonen denne gruppa gir ut, og så senere døde av nettopp H1N1-viruset. Nå ser det heldigvis ikke ut til at dette viruset er så farlig, men denne gjengen sprer generell skepsis og frykt overfor en vitenskap som har reddet millioner av mennesker. Derfor vil jeg si at slike grupperinger er direkte helsefarlige.


Og når det kommer til de som representerer "alternative behandlinger" så vil jeg bare si; kom med noen bevis for én gangs skyld.

Tabloidsendingen kan ses på YouTube:

Del 1: Link

Del 2: Link


Tankegangen til "Anti-vaksinegruppa" og deres likesinnede kan egentlig oppsummeres i følgende sitat fra "Deb Hawley" i satirenyhetskanalen The Onion:


I'd refuse the H1N1 vaccine for my son, if he hadn't died of measles three months ago.


____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg, vg, vg, vg, vg, tv2, tv2, vg, vg, vg, vg, tv2, tv2, tv2, vg, vg, vg, vg, vg, tv2, tv2, tv2, tv2, vg,

34 kommentarer:

Anonym sa...

Å, herregud.. Anti-vaksineringsgruppen kan gå å legge seg seg. Direkte skummelt hva folk klarer å koke sammen i de stakkars skallene sine.

Anna Sethe sa...

Mine foreldre gikk til legen sin for å bli vaksinert og han nektet å gjøre det fordi de kunne få influensa av det.

Han skulle være glad at jeg er for lat til å kjöre 400 km bare for å banke him opp ;)

En lege skulle vite bedre...

Og her i Berlin går vaksineringen seig fordi legene ikke får nok penger for det og nekter å delta. Inntil siste uke det var ikke så ille fordi folk flest ikke ville bli vaksinert, men nu har en mann her dödd med (ikke av) H1N1 og folk får panikk.

Jeg tror ikke at det er så mye religiöst bak det. Folk er bare forferdelig uinformert og liker å tro på pene ord. (greit, kanskje er det noe religiöst bak det likevel...)

Anonym sa...

Synes det er en hysterisk stemning over dette,og det gjør folk syke!er nettop ferdig med svinesyken var som en svak inluensa,poenget mitt er at vi må ikke bli hysteriske for all ting,det ene året er det fuglevirus neste så er det sars osv.og hva med eget imunforsvar?i en vanlig influensasesong dør det ca 1000 personer men da stort sett eldre,tror de som har vært igjennom en vanlig innfluensa står bedre rustet neste gang.har ikke hatt influensa på 15år-men før det tok jeg vaksine og ble da syk .tror nok denne vaksinen virker ,og kan være bra for risikogrupper og folk rundt de.men det er jo merkelig at noen land ikke tillater denne vaksinen til gravide og de aller minste men det gjør man her til lands.er jo en vaksine som er utviklet under veldig kort tid og man vet ikke om langtidsefektene.har lært meg å være skeptislk med hva myndigheten kommer med,ser jo bare hva mat anbefalingene har ført med seg.

Chag4 sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Chag4 sa...

Selv kan jeg ingenting om vaksinen og har ikke egentlig rett til å uttale meg, men jeg vet om folk som har fått bivirkninger av andre vaksiner, lang tid etter å ha fått den.
Jeg vet ikke om de vet noe om slike bivirkninger ved denne vaksinen, og om de gjør det vil jeg gjerne høre, og bli betrygget.

Vaksinen er så absolutt en bra ting så lenge den ikke gir slike bivirkninger.
Min litt over en måned gamle niese kan for eksempel ikke ta vaksinen fordi hun er for ung, og derfor er det viktig at alle rundt henne tar den slik at influensaen ikke smitter over til henne så lett.
Hennes mor og min mor jobber i helse, og har dermed med mye folk å gjøre, og er temmelig utsatt for smitte. Jeg går på skole og er rundt mengder av elever hele tiden og er også ganske utsatt.
Jeg ser det omtrent som min plikt å ta vaksinen. Det er i alle fall ikke en bra ting å la være.

Anonym sa...

et godt sammendrag av hva som har skjedd siden februar: http://vimeo.com/7298827

Shiva sa...

Anonym 1:

Å, herregud.. Anti-vaksineringsgruppen kan gå å legge seg seg. Direkte skummelt hva folk klarer å koke sammen i de stakkars skallene sine.-

Hehe, du kan så si :p

Shiva sa...

Anna Sethe:

Mine foreldre gikk til legen sin for å bli vaksinert og han nektet å gjøre det fordi de kunne få influensa av det.-

Merkelig...

Han skulle være glad at jeg er for lat til å kjöre 400 km bare for å banke him opp ;)-

Hehehe!

En lege skulle vite bedre...-

Helt enig!

Og her i Berlin går vaksineringen seig fordi legene ikke får nok penger for det og nekter å delta. -

Det var noe styr med dette her i Norge også, men jeg tror de har løst situasjonen nå. Smålig av legene hvis det er det eneste som gjør at de ikke vil sette sprøytene. Har ikke de lyst å hjelpe folk? Det er vel derfor de er der?

Jeg forstår at de ikke vil arbeide gratis, men dette er jo et unntakstilfelle.

Inntil siste uke det var ikke så ille fordi folk flest ikke ville bli vaksinert, men nu har en mann her dödd med (ikke av) H1N1 og folk får panikk.-

Hehe, sånn kan det gå :p

Jeg tror ikke at det er så mye religiöst bak det. Folk er bare forferdelig uinformert og liker å tro på pene ord. (greit, kanskje er det noe religiöst bak det likevel...)-

Tja, sterkt religiøse mennesker er ofte mot vaksiner og medisinsk vitenskap generelt, men det er mulig det ikke er tilfelle i denne situasjonen. Jeg fikk bare en følelse av at det kunne være det da jeg så Tabloid-sendingen. Vi får se hva "Anti-vaksinegruppa" finner på i fremtiden ;)

Men generell uvitenhet i befolkningen og en haug med konspirasjonsteoretikere rundt enhver knaus så blir det ofte slik.

Shiva sa...

Anonym 2:

Synes det er en hysterisk stemning over dette,-

Helt enig.

og det gjør folk syke!-

Det kan godt være. Jeg bare ler av hysteriet ;)

er nettop ferdig med svinesyken var som en svak inluensa,-

Det var bra! Jeg har ikke fått den (ennå) og håper de fortsetter slik. Jeg tygger Tamiflu foreløpig til jeg får tatt selve sprøyta (Pandemrix). Jeg synes det er viktig at folk vaksinerer seg slik at de ikke risikerer å bli smittebærere og så smitter noen i risikogruppen.

Du opplevde det som en svak influensa, en annen kan faktisk dø av det. Jeg er muligens i risikogruppen så jeg tar hele greia for sikkerhets skyld.

poenget mitt er at vi må ikke bli hysteriske for all ting,det ene året er det fuglevirus neste så er det sars osv.-

Helt enig :)

og hva med eget imunforsvar?-

Det har du helt rett i. De aller fleste av oss kan stole på immunforsvaret når det kommer til denne sykdommen :)

Men ikke alle dessverre...

i en vanlig influensasesong dør det ca 1000 personer men da stort sett eldre,-

Jepp, og grunnen til at det er større hype rundt denne influensaen er nettopp fordi den rammer unge mennesker også.

tror de som har vært igjennom en vanlig innfluensa står bedre rustet neste gang.-

Selvfølgelig. Slik er det alltid :)

har ikke hatt influensa på 15år-men før det tok jeg vaksine og ble da syk .tror nok denne vaksinen virker ,og kan være bra for risikogrupper og folk rundt de.-

Ja, enkelte kan bli syk både av vaksinen og til tross for at de har tatt den, men for de aller, aller fleste så er det i så fall en mildere sykdom man får hvis man har tatt den.

men det er jo merkelig at noen land ikke tillater denne vaksinen til gravide og de aller minste men det gjør man her til lands.-

Mange land gjør mye rart.

I Norge anbefales det heller ikke å ta den (eller man får ikke lov til å ta den) før etter man har vært gravid i tre mnd. osv., så det er ikke bare i utlandet det er restriksjoner.

Hva som er begrunnelsen til de landene som ikke velger å la befolkningen ta den vet jeg ikke. Kanskje noen har noen nyhetsartikler på dette som de vil dele med meg?

er jo en vaksine som er utviklet under veldig kort tid og man vet ikke om langtidsefektene.-

Alle vaksiner blir til via samme prosess og følger en utrolig eksakt og presis vitenskap. Det er ikke noe å frykte. Vaksiner har vi holdt på med i lang tid nå. De som utvikler dem vet hva de gjør :)

At det kan være langtidseffekter? Vel, muligens. Men jeg det kan det jo være med alle vaksiner. Men jeg velger heller den risikoen enn å få alle mulige sykdommer man kan få hvis man ikke tar vaksiner.

har lært meg å være skeptislk med hva myndigheten kommer med,ser jo bare hva mat anbefalingene har ført med seg.-

Jeg er sjelden skeptisk til det myndighetene kommer med fordi ting veldig ofte har gått gjennom mange intrikate prosesser før de blir publiserte når det kommer til det offentlige. Så her må du være presis. Hva tenker du på med matanbefalingene?

Folkehelseinstituttet vet hva de driver med. Du er trygg :)

Shiva sa...

Chag4:

Selv kan jeg ingenting om vaksinen og har ikke egentlig rett til å uttale meg, men jeg vet om folk som har fått bivirkninger av andre vaksiner, lang tid etter å ha fått den.-

Ok, jeg kjenner ingen, men bivirkninger forekommer jo. Var det alvorlige bivirkninger? Verre enn det ville vært hvis de faktisk fikk sykdommen vaksinen skal hjelpe mot?

Vel, jeg tar f.eks. Tamiflu nå og én av bivirkningene der var at man kunne få litt løs mage. Det har jeg vel kanskje erfart en smule. Men jeg tar heller løs mage et par dager enn å få en influensa ;)

Ellers så får jeg sjelden bivirkninger av de vaksinene jeg tar. Skal f.eks. til Egypt i januar og har tatt et par vaksiner pga. det, men har ikke merket noe så langt :)

Jeg vet ikke om de vet noe om slike bivirkninger ved denne vaksinen, og om de gjør det vil jeg gjerne høre, og bli betrygget.-

Kjente bivirkninger etter Pandemrix :)

Vaksinen er så absolutt en bra ting så lenge den ikke gir slike bivirkninger.-

Hvilke bivirkninger sikter du til?

Min litt over en måned gamle niese kan for eksempel ikke ta vaksinen fordi hun er for ung, og derfor er det viktig at alle rundt henne tar den slik at influensaen ikke smitter over til henne så lett.
Hennes mor og min mor jobber i helse, og har dermed med mye folk å gjøre, og er temmelig utsatt for smitte. Jeg går på skole og er rundt mengder av elever hele tiden og er også ganske utsatt.
Jeg ser det omtrent som min plikt å ta vaksinen. Det er i alle fall ikke en bra ting å la være.
-

Helt enig! Jeg mener du tenker riktig her. For å passe på de som faktisk kan bli rammet av H1N1-influensaen så er det viktig at vi andre tar vaksinen mot den :)

Shiva sa...

Anonym 3:

et godt sammendrag av hva som har skjedd siden februar: http://vimeo.com/7298827 -

Tja... Synes ikke den var så bra jeg :p

Anonym sa...

Noen her som har gjort uavhengig research i det hele tatt? Den som ikke lengre stiller spørsmål ved egen helse og risiko, men blindt stoler på et multi-milliardært medisinskt selskap fordi de sier du skal ta den trenger virkelig å sette seg litt inn i konseptet "selv-respekt", ansvar or deg og dine barn, og sunn fornuft.

Fakta og statistikk er der ute. Det gjelder å lete det opp.

(personlig prøver jeg å fraskrive VG, DB, FHI og legemiddelverkets uttalelser som "research", da de er meget biased, og produseres ikke fra en nøytral kilde. Dette bevises i følgende dokumenterende videoer, en av disse ble vist på TV2. Er det da galskap?)

http://video.google.com/videoplay?docid=6890106663412840646#

http://video.google.com/videoplay?docid=6531447125053615129#

http://www.youtube.com/watch?v=5kJmmwjTuyk

Lett å se kun én side av saken, og gå glipp av den totale sannheten når man ikke lengre stiller spørsmål under kapitalismens framvekst.

Gjør litt research, tenk for deg selv og ikke la deg bli styrt av hysteri hver gang noe skjer.

Forbanna mus i rottebur.

(Forøvrig på kommentar ang. at denne såkalte "anti-vaksinegruppa" er her for å spre sprø religiøs galskap, og promoterer scientologi er jo ren spikka spekulasjon. Jeg tar ikke denne vaksinen. Jeg er heller ikke religiøs på noen punkter. Venner og bekjente kan bekrefte at jeg ansees som meget skeptisk. Drar mine synspunkter basert på fakta og ikke fiksjon. Men dessverre på det grunnlaget at jeg ikke ønsker å sette en sprøyte i armen som jeg gjennom research har funnet skadelig for kroppen, så er jeg stemplet som en religiøs anti-vaksine islam-terrorist?)

Hehe:P Jaja..
Wake up world

Anonym sa...

Anonym skrev: "Noen her som har gjort uavhengig research i det hele tatt? .....Men dessverre på det grunnlaget at jeg ikke ønsker å sette en sprøyte i armen som jeg gjennom research har funnet skadelig for kroppen, så er jeg stemplet som en religiøs anti-vaksine islam-terrorist?)

Hehe:P Jaja..
Wake up world"

Bra du verdsetter research, men om du vil være seriøs gjør du lurt i å la være å linke til youtube-videoer ol. Finn solide forskningsrapporter som støtter konklusjonene du har kommet til, så blir det litt mer tyngde i utsagnene dine. Hvis du er oppriktig på leting etter sannheten regner jeg med at du i din søken har vært innom denne siden: http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2525

Hvis ikke er det kanskje noe du bør ta med i betraktningen.

Før du kommer med solide fakta, ikke liksom-fakta heller jeg nok mot å se på deg som noe mer "våken" enn man kanskje har godt av.

Anonym sa...

"Jeg mistenker det er religiøse motiver bak dette"
Nei, jeg tror du tar feil der. Det er noe helt annet: En slags paranoid, konspirasjonsteori-indusert sinnstemning, der man tror verden styres av "onde krefter", på den ene eller den andre måten. Disse anti-vaksinefolka er også de samme som er aktive på f.eks. nyhetsspeilet.no, og de tror verden styres av "hemmelige selskap" som bare er ute etter makt. I deres paranoide vrangforestillinger er legemiddel-industrien en DEL av disse "onde kreftene" som styrer verden.
Det er en slags paranoid personlighetsforstyrrelse hos mange av disse folka, forsterka av alt det tullet de leser på internett.
Angående svineinfluensa og vaksinen: Jeg har vært gjennom begge deler. Først fikk jeg influensaen, seinere tok jeg vaksinen, for å være sikker på å bli immun. Begge deler er helt ufarlig. Svineinfluensaen er opphausa,i forhold til akkurat det har konspirasjonsteoretikerne (tilfeldigvis) rett (jeg sier "tilfeldigvis", for de er jo stort sett dumme som brød). Den er, for de aller fleste, ganske "mild" til influensa å være. Og vaksinen er helt ufarlig. Litt vondt i stikkstedet et par dager, og ingenting annet. Og så er man immun. Folka bak nyhetsspeilet,fritt helsevalg o.s.v. kan gå og hoppe i havet. De er idioter.

Shiva sa...

Anonym 4 (Del 1):

Noen her som har gjort uavhengig research i det hele tatt?-

Nei, for jeg har ikke utdannet meg innen medisin. Har du?

Vi må alle stole på at ekspertene vet hva de driver med for hvis absolutt alle skal foreta en uavhengig forskning på absolutt alt som virker inn på oss i løpet av livet?

Da burde vel alle ta seg en doktorgrad i IT før vi i det hele tatt tar i en PC eller hva?

Den som ikke lengre stiller spørsmål ved egen helse og risiko, men blindt stoler på et multi-milliardært medisinskt selskap fordi de sier du skal ta den trenger virkelig å sette seg litt inn i konseptet "selv-respekt", ansvar or deg og dine barn, og sunn fornuft.-

Hva har dette med selvrespekt å gjøre? Jeg respekterer vel ikke meg selv noe mer eller mindre av å stole på at de som utvikler vaksiner og en bransje som har hundre år eller mer med erfaring om hvordan man utvikler slike vaksiner. Tror du virkelig samfunnet tjener på en slik konspiratoriske legemiddelindustri som du frykter?

Folkehelseinstituttet hadde da aldri ville anbefalt oss å ta denne vaksinen om de mente den ville skade befolkningen? For hva skjer hvis befolkningen ligger nede for telling? Da stanser hele samfunnet opp og det taper alle på. Og de som sitter i f.eks. Folkehelseinstituttet vet hva de driver med. Det er folk som har utdannet seg til høyst mulig nivå innen helse og medisin for å gi oss så riktig informasjon som mulig.

Hvis du skal gå rundt å være så redd for alt mulig burde du bygge deg en bunkers og lagre hermetisert mat for resten av livet og slutte å plage oss andre som faktisk vil leve et normalt liv.

Fakta og statistikk er der ute. Det gjelder å lete det opp.-

Så du mener at tvilsomme videosnutter og bloggsider har mer peiling på din helse enn de som er best utdannet innen feltet? Heh... Jaja, lykke til med den.

(personlig prøver jeg å fraskrive VG, DB, FHI og legemiddelverkets uttalelser som "research", da de er meget biased, og produseres ikke fra en nøytral kilde. Dette bevises i følgende dokumenterende videoer, en av disse ble vist på TV2. Er det da galskap?)-

Hva er så en nøytral kilde for deg?

Shiva sa...

Anonym 4 (Del 2):

http://video.google.com/videoplay?docid=6890106663412840646#

http://video.google.com/videoplay?docid=6531447125053615129#

http://www.youtube.com/watch?v=5kJmmwjTuyk
-

Ja, ok.

Dette med kvikksølv er tidenes vaksinasjonsmyte. Det er IKKE mer kvikksølv hos autister! Nå slutt med dette tullet.

Se her: http://www.webmd.com/brain/autism/news/20091019/mercury-levels-same-in-autistic-other-children

Ang. den TV2-dokumentaren så har jeg ikke sett den så det er vanskelig å uttale seg.

Men det er slik at i en liten mikroskopisk del av befolkningen vil forekomme bivirkninger, og noen veldig få av disse igjen vil være alvorlige. Det er derfor viktig at man kan få luket ut de som potensielt kan få slike bivirkninger (som for eksempel ved å kartlegge DNA'et til alle sammen som jeg har omtalt her, og så se på sammenhenger mellom de ulike DNA-ene og reaksjon på vaksiner), og så enten tilpasse vaksinene spesielt til disse eller ikke gi dem vaksinen i de hele tatt og informere om at de ikke er beskyttet og burde holde seg unna områder med de og de sykdommene osv.

Det kan godt være at Berner fikk sin lidelse pga. vaksinen, men tenk hvor mange barn som tok vaksinen og som ikke har slike bivirkninger? Hvis det var slik at regelen snarere enn unntaket fikk slike alvorlige bivirkninger som det Berner fikk så forstår jeg deg utrolig godt, men det er ikke slik det forekommer.

Det er fremdeles slik at de aller, aller fleste av oss nyter godt av vaksinering og det er nettopp vaksinene som gjør at vi lever trygt for de aller fleste sykdommer i verden her i Norge. Ikke glem det.

Lett å se kun én side av saken, og gå glipp av den totale sannheten når man ikke lengre stiller spørsmål under kapitalismens framvekst.-

Jeg er ikke kapitalist og dette handler ikke om kapitalisme, men om vitenskap.

Gjør litt research, tenk for deg selv og ikke la deg bli styrt av hysteri hver gang noe skjer.-

Snakk for deg selv. Du lar deg overtale av YouTube-klipp og blogginnlegg, men skyr eksperter som vet hva de driver med.

Forbanna mus i rottebur.-

Ok?

(Forøvrig på kommentar ang. at denne såkalte "anti-vaksinegruppa" er her for å spre sprø religiøs galskap, og promoterer scientologi er jo ren spikka spekulasjon.-

Det er derfor jeg skrev at det var spekulasjon.

Jeg tar ikke denne vaksinen. Jeg er heller ikke religiøs på noen punkter. Venner og bekjente kan bekrefte at jeg ansees som meget skeptisk. Drar mine synspunkter basert på fakta og ikke fiksjon.-

Hva er så dine kriterier for hva som er fiksjon og hva som er fakta?

Men dessverre på det grunnlaget at jeg ikke ønsker å sette en sprøyte i armen som jeg gjennom research har funnet skadelig for kroppen, -

Hvilken research har du foretatt deg? Og da tenker jeg på skikkelig research, ikke googling.

så er jeg stemplet som en religiøs anti-vaksine islam-terrorist?)-

Jeg har ikke nevnt islam eller terrorisme én eneste gang...

Hehe:P Jaja..
Wake up world
-

Jo, takk det samme.

Du som er så redd for å ta vaksinen og som er glad i videoer, sjekk ut denne:

http://www.wired.com/magazine/2009/10/ff_waronscience

Kanskje sjekke ut denne artikkelen også hadde vært noe for deg.

Shiva sa...

Anonym 5:

Anonym skrev: "Noen her som har gjort uavhengig research i det hele tatt? .....Men dessverre på det grunnlaget at jeg ikke ønsker å sette en sprøyte i armen som jeg gjennom research har funnet skadelig for kroppen, så er jeg stemplet som en religiøs anti-vaksine islam-terrorist?)

Hehe:P Jaja..
Wake up world"

Bra du verdsetter research, men om du vil være seriøs gjør du lurt i å la være å linke til youtube-videoer ol. Finn solide forskningsrapporter som støtter konklusjonene du har kommet til, så blir det litt mer tyngde i utsagnene dine. Hvis du er oppriktig på leting etter sannheten regner jeg med at du i din søken har vært innom denne siden: http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2525

Hvis ikke er det kanskje noe du bør ta med i betraktningen.

Før du kommer med solide fakta, ikke liksom-fakta heller jeg nok mot å se på deg som noe mer "våken" enn man kanskje har godt av.
-

Hehe, bra skrevet og takk for link.

Ja, noen solide forskningsrapporter som du viser til hadde vært noe. Dette er som å diskutere med kreasjonister som hevder Jorda er 6-10.000 år gammel fordi de har sett det på YouTube eller lest kreasjonistatlaset til Harun Yahya :p

Shiva sa...

Anonym 6:

"Jeg mistenker det er religiøse motiver bak dette"
Nei, jeg tror du tar feil der. Det er noe helt annet: En slags paranoid, konspirasjonsteori-indusert sinnstemning, der man tror verden styres av "onde krefter", på den ene eller den andre måten.
-

Joda, det er fullt mulig, men jeg dro en liten parallell til Medborgernes Menneskerettighetskommisjon som på overflaten bare er "skeptiske til psykiatrien", men som i virkeligheten er en undergruppe av Scientologikirken, opprettet av scientologer, for å så skepsis med vitenskapen for så å snikinnføre scientologenes løsninger.

Men jeg er klar over at det bare er spekulasjon. Det er derfor jeg skrev at det var det.

Disse anti-vaksinefolka er også de samme som er aktive på f.eks. nyhetsspeilet.no, og de tror verden styres av "hemmelige selskap" som bare er ute etter makt. I deres paranoide vrangforestillinger er legemiddel-industrien en DEL av disse "onde kreftene" som styrer verden.
Det er en slags paranoid personlighetsforstyrrelse hos mange av disse folka, forsterka av alt det tullet de leser på internett.
-

Hehe, ja det er mye rart "der ute".

Angående svineinfluensa og vaksinen: Jeg har vært gjennom begge deler. Først fikk jeg influensaen, seinere tok jeg vaksinen, for å være sikker på å bli immun. Begge deler er helt ufarlig. Svineinfluensaen er opphausa,i forhold til akkurat det har konspirasjonsteoretikerne (tilfeldigvis) rett (jeg sier "tilfeldigvis", for de er jo stort sett dumme som brød). Den er, for de aller fleste, ganske "mild" til influensa å være. Og vaksinen er helt ufarlig. Litt vondt i stikkstedet et par dager, og ingenting annet. Og så er man immun.-

Jepp, men det er viktig at vi vaksinerer oss slik at vi ikke utsetter alle de som faktisk får alvorlige utslag av denne sykdommen :)

Jeg tenker ikke på meg selv, jeg tenker på de i risikogruppen. Jeg er også enig i at influensaen er opphausset.

Folka bak nyhetsspeilet,fritt helsevalg o.s.v. kan gå og hoppe i havet. De er idioter.-

Hehehe...

Anonym sa...

Ha ha, jeg gjorde forresten et google-søk på "Ingunn Røiseland" nå, for jeg ble litt nysgjerrig. Det viser seg at fru Røiseland er helt koko. Hun driver med sånn healing, "reading", "kanalisering" og all mulig annet tull som jeg aldri engang har hørt om.
Og sånne folk skal kunne uttale seg om seriøse, medisinske tema?
Jo mer jeg leser om fru Røiseland, jo mer sjokkert blir jeg. Her er noe hun har skrevet om svineinfluensa, og vaksinen:
"Vi vet at CIA har utviklet en RFID-chip som kan implanteres under huden eller en nanochip som kan distribueres gjennom, ja - vaksiner. I tillegg til å inneholde et GPS-system som gjør at myndighetene alltid vil vite hvor du er, inneholder også en slik chip muligheten for tankemanipulasjon"
Det er jo helt jævla sjukt. Terskelen for tvangsinnleggelse er altfor høy her i landet.

Anonym sa...

Helt enig med deg. La disse anti-vaksine folka bli bombet så de fjernes fra overflata.

La oss alle være lydige og ikke stille spørsmål om hvorfor definisjonen på pandemi ble endret i mai 09 eller alle andre grunner til at folk stiller seg skeptiske til selve vaksinen og alle pengene som florerer i dette.

Jo mer vi er som en saueflokk og stoler blindt på autoritetene jo bedre samfunn får vi. Dette ser vi jo i praksis.

Til slutt kan vi gå sammen til arbeidscamp og leve lykkelig alle våre dager :)

Cathrine Woldstad sa...

Kom igjen, vi begynner med høyre fot.....GÅ I TAKT DA FOR FAEN! Ett to, ett to, ett to, ett to, også breker vi: bææææææææææææææææææ

Anonym sa...

A ha ha, dere er så morsomme. Så det å høre på en nevrotisk, paranoid husmor som Røiseland, som åpenbart ikke er mentalt frisk (se sitatene ovenfor), samt et par SELGERE av såkalt "naturmedisin", det er altså IKKE å være en sau. Men å høre på hva leger, folk som har studert medisin i 8 år, i tillegg til årevis med erfaring, det ER å være en sau? Dere kan jo ikke være ved deres fulle fem, noen av dere.

Shiva sa...

Anonym 7:

Ha ha, jeg gjorde forresten et google-søk på "Ingunn Røiseland" nå, for jeg ble litt nysgjerrig. Det viser seg at fru Røiseland er helt koko. Hun driver med sånn healing, "reading", "kanalisering" og all mulig annet tull som jeg aldri engang har hørt om.-

Ja, jeg la merke til det samme du ;)

Min analogi til religiøsitet var kanskje ikke helt på jordet likevel...

Og sånne folk skal kunne uttale seg om seriøse, medisinske tema?-

Ja, det er utrolig skummelt.

Jo mer jeg leser om fru Røiseland, jo mer sjokkert blir jeg. Her er noe hun har skrevet om svineinfluensa, og vaksinen:
"Vi vet at CIA har utviklet en RFID-chip som kan implanteres under huden eller en nanochip som kan distribueres gjennom, ja - vaksiner. I tillegg til å inneholde et GPS-system som gjør at myndighetene alltid vil vite hvor du er, inneholder også en slik chip muligheten for tankemanipulasjon"
Det er jo helt jævla sjukt. Terskelen for tvangsinnleggelse er altfor høy her i landet.
-

Hahaha, ja det er helt utrolig ;D

Shiva sa...

Anonym 8:

Helt enig med deg. La disse anti-vaksine folka bli bombet så de fjernes fra overflata.-

Tja, vi kan heller gjøre det slik: Alle som er anti-vaksine unnlater å ta vaksine og dør ut, og kan gjøre krav på tidenes Darwin Award ;)

La oss alle være lydige og ikke stille spørsmål om hvorfor definisjonen på pandemi ble endret i mai 09 eller alle andre grunner til at folk stiller seg skeptiske til selve vaksinen og alle pengene som florerer i dette.-

Vi er alle enige i at saken med H1N1 er overdimensjonert til de tusen når det kommer til den generelle befolkningen, men de i risikogruppen kan faktisk dø av dette viruset. Vi gjør hele befolkningen en tjeneste ved å vaksinere oss mot H1N1 slik at ikke de i risikogruppen står i fare for å bli smittet.

Men saken her gjelder vaksiner generelt og ikke bare H1N1-saken. Det å være mot vaksiner er jo det rene vanvidd med tanke på alt det gode de har ført med seg.

Jo mer vi er som en saueflokk og stoler blindt på autoritetene jo bedre samfunn får vi. Dette ser vi jo i praksis.-

Tror du virkelig autoritetene vil ha et samfunn som blir skadet av vaksiner?

Til slutt kan vi gå sammen til arbeidscamp og leve lykkelig alle våre dager :)-

Eller vi følger oppfordringene til de som har peiling på saken og ikke vilkårlige YouTube-videoer med selvoppnevnte eksperter.

Det har ingenting med arbeidscamp å gjøre. Er du mot vaksiner generelt eller bare denne H1N1-vaksinen? Hvis du er mot vaksiner generelt oppfordrer jeg deg til å avstå fra alle vaksiner og dra til et land med en haug med virus du ikke har beskyttelse mot, så ser vi hvordan det går.

Du kan jo for sikkerhets skyld ta med deg en person som er vaksinert slik at han kan ta vare på deg når du blir syk og kanskje hjelpe deg til sykehuset der du enten er heldig og overlever eller uheldig og dør. Ditt valg :)

Shiva sa...

Cathrine Woldstad:

Kom igjen, vi begynner med høyre fot.....GÅ I TAKT DA FOR FAEN! Ett to, ett to, ett to, ett to, også breker vi: bææææææææææææææææææ-

Det å gå mot etablert og sikker vitenskap er farligere enn å stole på de som har peiling på saken.

Shiva sa...

Anonym 9:

A ha ha, dere er så morsomme. Så det å høre på en nevrotisk, paranoid husmor som Røiseland, som åpenbart ikke er mentalt frisk (se sitatene ovenfor), samt et par SELGERE av såkalt "naturmedisin", det er altså IKKE å være en sau. Men å høre på hva leger, folk som har studert medisin i 8 år, i tillegg til årevis med erfaring, det ER å være en sau? Dere kan jo ikke være ved deres fulle fem, noen av dere.-

Hehe, bra skrevet ;)

Anonym sa...

Sjekk debatten på TV2, der har kvakksalverene sammen med Anti-vaksineringsgruppen fritt spillerom..

Shiva sa...

Anonym 10:

Sjekk debatten på TV2, der har kvakksalverene sammen med Anti-vaksineringsgruppen fritt spillerom..-

Har du en link? :)

Sigurd sa...

Hei

Først må jeg si at jeg stort sett er enig i alt Shiva skriver i sine blogginnlegg, uansett om det er religion, konspirasjon eller andre ting.

Så til min kanskje litt unike mening i denne saken.

Jeg er glad for at svineinfluensaen kom, og at den ble kategorisert som en pandemi. Nå får vi testet rutiner med vaksinering, leveranseavtaler mot vaksineleverandør og lignende med en mild sykdom. Og vi får tatt kampen mot konspirasjonsteoretikerene.

Når neste pandemi kommer vil ikke Ingunn Røiseland få like mange liv på samvittigheten, vaksinen vil komme raskere fra leverandør og legene og kommunene har rutinene klar for når og hvordan befolkningen skal vaksineres.

Mener jeg.

Shiva sa...

Sigurd:

Hei

Først må jeg si at jeg stort sett er enig i alt Shiva skriver i sine blogginnlegg, uansett om det er religion, konspirasjon eller andre ting.
-

Godt å høre ;)

Så til min kanskje litt unike mening i denne saken.

Jeg er glad for at svineinfluensaen kom, og at den ble kategorisert som en pandemi. Nå får vi testet rutiner med vaksinering, leveranseavtaler mot vaksineleverandør og lignende med en mild sykdom. Og vi får tatt kampen mot konspirasjonsteoretikerene.

Når neste pandemi kommer vil ikke Ingunn Røiseland få like mange liv på samvittigheten, vaksinen vil komme raskere fra leverandør og legene og kommunene har rutinene klar for når og hvordan befolkningen skal vaksineres.

Mener jeg.
-

Dette var en interessant vinkling. Jeg vil ikke si jeg er uenig med deg heller, men jeg har ikke tenkt på saken slik før nå. Det er kanskje bra for å få testet rutinene ja :)

Takk for din kommentar :)

Anonym sa...

Når et legemiddelfirma nekter å ta på seg noen skyld for eventuelle senskader av vaksinen ford det ikke er forsket nok på vaksinen før den ble gitt til millioner så burde det være varselskilt nok til å få flere til å stoppe opp å tenke seg godt om før de lar seg injisere av et middel man ikke aner bivirkningene om.

Når man sier at vaksine beskytter mot alt og at røde hunder og kusma osv er utryddet så viser flere undersøkelser at man har hatt rubella utbrudd i befolkningsgrupper som er vaksinert mot dette. Man kan også tenke seg at den generelle helsetilstanden i befolkningen er bedre enn det var for hundre år siden og at man derfor også kan ha bedre motstandskraft mot enkelte sykdommer.

Når man ser på polio og vaksinen som blir gitt der så ser man at poliovaksinen virker på en type polio. Imidlertid så har det skjedd mutasjoner og nå har man flere andre typer polio som det ikke finnes vaksine mot.

Man har flere store undersøkelser som underbygger påstanden om at enkelte barn har fått alvorlige senskader av å ha blitt vaksinert.Det har endog forekommet dødsfall.

Visse typer vaksiner inneholder kvikksølv. Det er den sterkeste nervegiften som finnes for mennesker. Man kan slå det fra seg at man får så mye annet dritt inn i kroppen at litt kvikksølv fra eller til gjøre ingenting. Hos mange så gjøre det kanskje ikke det. For andre som fra før er belastet en kropp og immunforsvar som er belasted så er kanskje denne lille dråpen det som skal til for å velte hele lasset.

Jeg synes det er viktig at vi får en diskusjon om vaksinasjon for de aller fleste gjør blindt og uten en tanke det som er anbefalt av helsemyndighetene. Det virker ikke som mennesker, mødre og fedre har evnen lenger til å stille spørsmål, sette seg inn i vaksineproblematikken men bare følger blindt etter hva andre gjør, og det synes jeg er skummelt. Det er skummelt også at noen er totalt for eller totalt imot noe uten engang å ha satt seg inn i problematikken omkring vaksinasjon. Man må tenke selv!

Det ble også anbefalt for en del år tilbake at DDT spraying mot skadeinsekter var kjempeflott, før man etter mange år fant ut at det var ekstremt skadelig for mennesker. Helsemyndigheter har tatt feil før, alle har tatt feil. Derfor er det viktig at man får en NYANSERT diskusjon og ikke slik som denne Shiva setter igang hvor det er harselering av alle som er imot.

Du har sikkert ikke rett. Og det har heller ikke jeg. Jeg tror sannheten ligger et sted imellom oss, og det er opp til hver enkelt å finne frem til sannheten som gjelder dem selv. Da må man begynne å tenke og lese og slutte å stole blindt på hva andre mener er det beste for akkurat deg og din familie. Tror ikke man oppnår noe som helst positivt med å harslere med den ene siden eller den andre.

Shiva sa...

Anonym 11 (Del 1):

Når et legemiddelfirma nekter å ta på seg noen skyld for eventuelle senskader av vaksinen ford det ikke er forsket nok på vaksinen før den ble gitt til millioner så burde det være varselskilt nok til å få flere til å stoppe opp å tenke seg godt om før de lar seg injisere av et middel man ikke aner bivirkningene om.-

Fra fhi.no:

"Da avtalen ble inngått med produsenten var det ikke noen pandemi ennå. Det var derfor ikke klart hva slags vaksine som skulle produseres eller hvordan den skulle brukes. På grunn av dette ble det satt opp en klausul i avtalen som ga produsentene mindre ansvar enn ved produksjon av andre vaksiner. Andre land som har avtale om levering av pandemivaksine har en lignende klausul i sine avtaler."

Når man sier at vaksine beskytter mot alt og at røde hunder og kusma osv er utryddet så viser flere undersøkelser at man har hatt rubella utbrudd i befolkningsgrupper som er vaksinert mot dette. -

Kilde?

Man kan også tenke seg at den generelle helsetilstanden i befolkningen er bedre enn det var for hundre år siden og at man derfor også kan ha bedre motstandskraft mot enkelte sykdommer.-

Ja og nei. Vi er mer beskyttet mot sykdommer og infeksjoner i dag grunnet mer sterile forhold og tilgang til et godt helsevesen (blant annet vaksiner). Dette gjør samtidig at vi faktisk har mindre motstandskraft siden vi ikke har kontakt med naturen lenger, men vi kompenserer dette ved å ha vaksiner og leger og sterile forhold osv., så alt i alt lever vi bedre og lenger på grunn av alt dette. Men hvis vi uten vaaksiner og anti-bakterielle midler blir plassert midt i jungelen så kommer de fleste av oss ikke til å overleve lenge pga. alle parasittene der.

Så vi er nok ikke mer motstandsdyktige fra naturens side i dag, men blir det pga. forholdene rundt oss i samfunnet (i Vesten i hvert fall).

Når man ser på polio og vaksinen som blir gitt der så ser man at poliovaksinen virker på en type polio. Imidlertid så har det skjedd mutasjoner og nå har man flere andre typer polio som det ikke finnes vaksine mot.-

Ja? Og så? Det viser jo at vaksiner fungerer mot det de skal fungere mot. De lages én vaksine som virker for én spesiell mutasjon eller stamme av et virus. Den vil selvfølgelig være nyttesløs mot et virus som har "mutert seg bort" fra den "originale" stammen eller "virus-versjonen" som vaksinen beskyttet mot.

Beklager, men det du skriver om her er ikke noe argument mot vaksinering hvis du trodde det...

Man har flere store undersøkelser som underbygger påstanden om at enkelte barn har fått alvorlige senskader av å ha blitt vaksinert.Det har endog forekommet dødsfall.-

Feil kan oppstå. Kom med eksempler så finner vi sikkert en god forklaring på hva som har skjedd. Og uansett om det skjer feil i ny og ne så betyr ikke det at vaksinering generelt er feil eller at det ikke har noen virkning. Enkelte kan også være allergiske mot virkestoffet eller andre ting som er i vaksinen, men de aller, aller fleste vil nyte godt av vaksinering.

Shiva sa...

Anonym 11 (Del 2):

Visse typer vaksiner inneholder kvikksølv. Det er den sterkeste nervegiften som finnes for mennesker. Man kan slå det fra seg at man får så mye annet dritt inn i kroppen at litt kvikksølv fra eller til gjøre ingenting. Hos mange så gjøre det kanskje ikke det. For andre som fra før er belastet en kropp og immunforsvar som er belasted så er kanskje denne lille dråpen det som skal til for å velte hele lasset.-

Sukk... Dette kvikksølv-argumentet er jeg ganske lei av nå. Det er også Folkehelseinstituttet. Her er hva de skriver om kvikksølv i vaksinene:

"I 2008 innførte Norge et forbud mot å produsere, importere, eksportere, omsette og bruke stoff eller stoffblandinger som inneholder kvikksølv. Forbudet omfatter ikke tiomersal som konserveringsmidler i vaksiner eller produkter der innholdet av kvikksølv utgjør mindre enn 0,001 vektprosent av produktet. Mengden kvikksølv i Pandemrix utgjør 0,0005 vektprosent.Selv uten unntaket som er gitt for thiomersal som konserveringsmiddel i vaksiner, ville derfor ikke Pandemrix vært omfattet av kvikksølvforbudet."

Det er trygt å ta vaksiner i Norge. End of story. Så snart man fant ut at kvikksølv var skadelig satte man selvfølgelig begrensninger på mengden. Du tror vel ikke man tjener på at samfunnets borgere blir syke og dør?

Jeg synes det er viktig at vi får en diskusjon om vaksinasjon for de aller fleste gjør blindt og uten en tanke det som er anbefalt av helsemyndighetene. -

Ja, det beste man kan gjøre i enhver situasjon er å stole på de som har mest peiling. Og tro meg, de som utvikler vaksiner har ekstremt god peiling på virus...

Millioner av mennesker vaksinerer seg hver eneste dag, men en forsvinnende liten andel mennesker reagerer negativt på det. Praktisk talt alle tjener på det.

Det virker ikke som mennesker, mødre og fedre har evnen lenger til å stille spørsmål, sette seg inn i vaksineproblematikken men bare følger blindt etter hva andre gjør, og det synes jeg er skummelt. Det er skummelt også at noen er totalt for eller totalt imot noe uten engang å ha satt seg inn i problematikken omkring vaksinasjon. Man må tenke selv!-

Selvfølgelig må man tenke selv. Hvem er det mest logisk å stole på? Alle forskere og helsepersonell som er utdannet og trent innen sykdommer, virus, bakterier og vaksinering/antibakterielle midler? Eller mennesker som har egentlig ikke har tatt noen formell utdannelse innen helse, men i stedet lest noen konspiratoriske/tvilsomme blogger og nettsteder, og som samtidig promoterer midler uten dokumentert effekt og vil tjene en haug med penger på dette?

Hvis du "tenker selv," hva ville du gjort?

Shiva sa...

Anonym 11 (Del 3):

Det ble også anbefalt for en del år tilbake at DDT spraying mot skadeinsekter var kjempeflott, før man etter mange år fant ut at det var ekstremt skadelig for mennesker. -

Ja selvfølgelig. Når man finner ut at man tar feil eller at noe er skadelig så fortsetter man ikke med det. Du skriver som om du mener legemiddelindustrien bevisst prøver å skade mennesker. Da hadde de ikke stoppet skadelige midler eller hva?

Helsemyndigheter har tatt feil før, alle har tatt feil. Derfor er det viktig at man får en NYANSERT diskusjon og ikke slik som denne Shiva setter igang hvor det er harselering av alle som er imot.-

Jeg harselerer ikke alle som er imot, men jeg har ingenting imot å harselere med Anti-Vaksinegruppa som virker som en gjeng mennesker som har null peiling på vitenskap og som har skjulte motiver (Selge sølvvann?! Hva i...?).

Selv om noen har tatt feil før så betyr ikke det at alt legemiddelindustrien bedriver i dag er skadelig for oss. Da hadde de ikke fått legenes og landenes velsignelse, for hvem i huleste vil ha et samfunn med mennesker som er syke, dårlige eller døde? Da går jo ikke samfunnet rundt! Alle taper på det.

Jeg kan love deg at de som kom med anbefalinger om å ta vaksine mot H1N1-viruset hadde vært gjennom en lang og "nyansert" debatt. Men de stoler på at vitenskapen fungerer, noe den gjør. De har lært etter flere årtier med gode erfaringer fra vaksiner og vet hva som virker. Det er alle som er utdannet innen vitenskapelig helse som er enige i at vaksinering er bra.

Du har sikkert ikke rett. Og det har heller ikke jeg. Jeg tror sannheten ligger et sted imellom oss, og det er opp til hver enkelt å finne frem til sannheten som gjelder dem selv. Da må man begynne å tenke og lese og slutte å stole blindt på hva andre mener er det beste for akkurat deg og din familie. Tror ikke man oppnår noe som helst positivt med å harslere med den ene siden eller den andre.-

Hvem som har rett? Hvis du mener vaksinering ikke hjelper så tar du direkte feil og det er ingen vei utenom. Det er ikke noe "møtes på halvveien" der. Man stole blindt på legene fordi de vet så sinnssykt mye mer enn det jeg (og tydeligvis du) gjør. Eller, du kan alltids prøve å ikke stole på legene og "tenke selv" fra nå av, så ser vi hva som skjer :) Håper bare ikke du fører det videre til dine barn... hvis/når du får/har noen.