fredag 30. oktober 2009

Å lese informasjonen i DNA

Saken: Snart kan du kanskje få lest av all informasjonen i din genetiske kode for 600 kr.Forskere ved IBM prøver nå å drille små hull helt nede på nanometernivå i mikrobrikker. Hensikten er å prøve å føre DNA-strenger gjennom dem for så å få "lest av" informasjonen som er inne i den genetiske koden.


Man ønsker å lage en DNA-transistor som kan lese det menneskelige DNA enkelt og hurtig, noe som igjen kan føre til store fremskritt innen diagnosesetting og behandling som igjen nok vil gagne vår helse betraktelig. Hvis de lykkes med dette prosjektet kan man redusere betraktelig kostnadene ved å lese av ens personlige genetiske kode. The Human Genome Project brukte 3 milliarder dollar for å få til dette, mens den nye metoden kan ligge på mellom 100 og 1.000 dollar.

Dette betyr at man for så lite som 600 kr i fremtiden kan få et visuelt bilde og god oversikt over sitt eget DNA. Dette gjør at leger lett kan identifisere hvem som vil ha størst fordel med en spesifikk medisin og man kan også forhindre uønskede reaksjoner fra kroppen grunnet allergier, sykdommer o.l.
Spennende nyheter fra IBM altså!

Og tenk hva dette kan gjøre for politietterforskningen når man har med DNA-bevis å gjøre!

To YouTube Videoer om dette:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=pKi30ai35mULink: http://www.youtube.com/watch?v=wvclP3GySUY


____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg,

Ingen kommentarer: