mandag 5. oktober 2009

Gratulerer, du er norsk!Hvis du forstår det jeg skriver så er du sannsynligvis
blant de heldigste personene i hele verden.

Foto: messageboards.aol.comSaken: Gratulerer. Du har vunnet livets lotteri. Du er norsk statsborger.


Du som leser det jeg skriver her er mest sannsynlig norsk, dvs. du har et norsk statsborgerskap. Det betyr at du er utrolig heldig. Sjansen for at den som blir født her i verden blir norsk er forsvinnende liten. I følge mine utregninger utgjør norske statsborgere 0,07% av verdens befolkning, men er altså innbyggere i verdens beste land å bo i (de fleste av oss bor her i hvert fall).

Det er skremmende å lese og høre på all sytingen som foregår i dette landet. "Huff, veien er dårlig.", "Huff, innvandrere er skumle og alle sammen er kriminelle.", "Huff, jeg må betale skatt.", "Huff, bensinprisen er for høy.", "Huff, jeg har ikke råd til å betale bilen eller ferien.", osv...

Til det har jeg bare én ting å si; skjerp dere! Selvfølgelig er det forbedringspotensiale i Norge som i alle andre land, men vi har ikke sult, krig eller nød å tenke på. Vi bor i et av de tryggeste hjørnene på hele kloden! Vi har egentlig ingenting å klage over, men gjør det likevel. Hver femte av oss stemmer jo på sytepartiet Frp... Og jeg har tatt meg selv i å klage på unødvendige ting jeg også. Det er nok helt naturlig, men det er viktig å tenke over hvor bra vi virkelig har det før vi syter for mye. For å referere til ukens sitat denne uken så ønsker jeg bare at folk skal være litt mer tilfredse rett og slett.

Vi er altså nok engang blitt kåret til verdens beste land å bo i. Mens alt vi trenger å bekymre oss for er "høye" bensinavgifter (de er ikke så mye lavere i andre europeiske land) og "dårlige veier", sliter mange mennesker med å overleve mange steder i verden. Jeg skulle likt å stilt en som klager over at han ikke hadde råd til å reise på ferie overfor en mor som har mistet tre av sine fire barn pga. sult, sykdommer eller andre forferdelige ting.

Som sagt er det mange ting å fikse på her i Norge også, men det er unødvendig å fremstille det som om det er verdens undergang å bo og leve her.

Tilfredshet søkes ;)

____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg, db, tv2, vl, vg, vg, vl,

34 kommentarer:

Stian Andresen sa...

"Mens alt vi trenger å bekymre oss for er "høye" bensinavgifter (de er ikke så mye lavere i andre europeiske land) og "dårlige veier"."

Det hadde vært fint om det var det eneste vi hadde å klage over. Men slik er det dessverre ikke.

Jeg er definitivt ikke fornøyd. Langt ifra! I forhold til de ressursene som er til rådighet, tror jeg det skal godt gjøres å finne et mer mislykka land enn Norge. I hvert fall blant de såkalte demokratiske statene.

Langsiktig planlegging og bærekraftig utvikling blir ikke prioritert. Det sier seg kanskje selv, i et land hvor sosialismen fremdeles står sterkt.

Det satses minimalt på investering og forebegygging. Elendig infrastruktur. Både standard og vedlikehold på både veiene og jernbanen er under enhver kritikk.

Globalisering, amerikanisering, avkristning og islamisering truer med å ødelegge samfunnet vårt.

Forsvaret bygges ned.

Det er ingenting i veien for å investere oljepengene i utlandet, men å investere dem i Norge er fy-fy.

Med mindre det er snakk om slikt som regnes som hobbyvirksomhet og folk derfor burde betale for selv. Staten og kommunene finansierer kultur, idrett, religion og kollektivtrafikk med fellesskapets midler. Grovt ansvarsløst og urettferdig.

Kriminaliteten har kommet fullstendig ut av kontroll. Grensekontrollen er mangelfull.

Menneskesmugling og narkotikasmugling er lønnsomt. Narkomane går løse på gatene - det samme gjør ID-løse innvandrere. Det er mildt sagt skremmende.

Politiet over hele landet viser dårlige tall for oppklaring av forbrytelser. De klager på for lite ressurser og for lav bemanning.

Vi får i tillegg lide pga. flommen av asylsøkere. Vi har ikke plass til, råd til eller bruk for noen som helst form for innvandring.

Stian Andresen sa...

Forebygging av sykdommer og skader blir ikke prioritert. Det ser man på de lange helsekøene. Egentlig er det rart at de er så lange, når det allerede brukes så mye penger på helse. Det betyr at det må brukes mye mer penger for å komme over "kneika", men også at det må satses store ressurese på forebygging for å spare i den andre enden. Så kan man kanskje kutte bevilgningene til helsevesenet senere.

Folk går sykmeldte og lider (samt taper inntekt) i flere uker eller måneder - uten at det burde vært nødvendig, med tanke på hvor mye penger staten har. At også staten taper på det, gjør ikke saka bedre.

Spesielt ille er det om man venter på behandling så lenge at man rekker å bli ufør før man får behandling. Slik vil man ha plager (og gjerne smerter) og ligge samfunnet (kanskje også familien) til last livet ut.

Dette er Norge - dette er sosialdemokrati - nesten alle taper på det.

Aktiv dødshjelp er fremdeles ikke tillatt i Norge. Det burde vært en selvfølge å få selv velge når man skal dø. I stedet skal man pines i flere måneder og år.

I hvert fall om man er blant "folk flest", og ikke har råd til å reise utenlands for å betale for helsetjenester (enten det er snakk om behandlig eller aktiv dødshjelp) av egen lomme.

Satsning på forskning og utvikling i 2003: 1,7 % av BNP i Norge, 2,6 % i Danmark, 3,5 % i Finland og 4,0 % i Sverige.

Man kan gjette på at Norge er det verste, og Sverige de beste; av disse fire landene.

Arbeidsledigheten er høy, men beklageligvis delvis skjult.

Vi får meget lav kjøpekraft, med tanke på det høye kostnadsnivået. Etter hvert som det blir flere innbrudd, branner og andre lovbrudd må vi betale mer i forsikringspremier. Vi må fø på stadig flere innsatte i fengsler.

Stian Andresen sa...

Norge er ikke et demokrati. Norge er et monarki. Kongehuset er et pengesluk, og jeg hater det intenst. Vi kan ikke velge statsoverhode. Et slikt land kan umulig være nevneverdig trivelig å bo i.

Jeg har i hvert fall aldri sett med blide øyne på å bo i Norge. Men jeg må gjøre det likevel, ettersom jeg er uheldig nok til å være nordmann.

Vi har ikke klart å utrydde ulven og bjørnen ennå.

Å holde kontroll med hva bistandspengene brukes til ser ikke ut til å være viktig.

Nynorsk er ikke avskaffa ennå. Det er nesten for trist til å være sant!

Til dette kommer den udemokratiske valgordningen. Prinsippet "en mann - en stemme" gjelder ikke i Norge. Det er fullstendig uakseptabelt at hvor mye man kan påvirke avhenger av hvor man bor.

Usivilisert, skrekkelig kjønnskvotering gjør vondt verre.

Til slutt kan man nevne det elendige været. Kaldt regn sidelengs. Lang mørketid. Man skal fryse og/eller være deprimert betydelige deler av året.

Det fæle klimaet kan riktignok ikke politikerne gjøre noe med. Men det kunne vært en slags trøst om Norge lå på toppen på en eller annen statistikk.

Bortsett fra de dummeste skoleelevene, de mildeste straffene, relativt flest overdøsedødsfall og asylsøkere, de dårligste veiene, den raskeste nedbygginga av landbruket og Forsvaret og de dårligste konkurransevilkårene for næringslivet.

Jeg misunner virkelig dem bor i mer sydlige himmelstrøk - eller som i det minste har råd til å reise sørover en gang iblant.

Eller de som bor i demokratiske land - republikker. Eller i land hvor man kan regne med å ha igjen litt penger etter at de faste utgiftene er betalt.

Jeg tror ikke at Norge er verdens verste land å bo i, men jeg antar at det er det verste i Europa.

Så overskriften "Gratulerer, du er norsk!" har jeg virkelig ikke sans for. "Kondolerer" ville passe bedre enn "Gratulerer".

Anonym sa...

Stian Andresen, din stakkars, stakkars lille mann...

Anonym sa...

At det går ann! kommentarene på dette forumet beviser bloggerens poeng, nordmenn syter fordi de ikke vet bedre. Jeg har selv bodd i land nr to på listen (dvs Australia), og kan si at vi har det til og med mye bedre enn dem. For det første, er likestilling mye mer på agendaen i Norge enn i Australia. Kvinnelige forelesere på universitetene i mer "maskuline" fag som økonomi eller jus var en sjeldenhet. Fødselspensjon var et ukjent begrep, skattene relativt like som i Norge, men med mye mindre "valuta" for skatten i form av velferdsgoder. Dessuten kunne kvinner risikere å miste jobben kun pga at de var gravide, da regjeringen var i ferd med å fremme et forslag hvor kvinner kunne sparkes kun på bakgrunn av graviditet. Dessuten er universitet og høyskoler svært kostbare, kostnadsnivået ikke helt ulikt Norge og arbeidsledigheten mye høyere. For ikke å snakke om den teknologiske utviklingen, hvor Australia ligger langt bak Norge. Dessuten har Australia mye større integreringsproblemer enn Norge, hvor en stor andel av befolkningen er fra andre land. Og dette er land nr 2! Hva tror dere resultatet blir om en tar et par steg lenger ned på listen? Dårlige veier og et ikke helt perfekt politivesen og helsevesen er riktignok et tegn på forbedringspotensiale, men vi har det virkelig godt sammenlignet med de fleste andre. Istedenfor å klage, kan dere heller velge å stemme på partier som fokuserer på disse sakene, evt velge å betale høyere skatter og avgifter. Valget er deres!

Leisha Camden sa...

Stian Andresen, du bare tuller du. Så teit går det da virkelig ikke an å være. :-D

Anonym sa...

@Stian:
> Jeg har i hvert fall aldri sett med blide øyne på å bo i Norge. Men jeg må gjøre det likevel, ettersom jeg er uheldig nok til å være nordmann.

Du sutrer sånn at jeg er _nesten_ overbevist om at du bare prøver å understreke poenget i artikkelen. Men bare nesten. Hvis du faktisk mener det du sier, så kan jeg opplyse om at det ikke er noe krav om å oppholde seg i Norge selv om du er nordmann. Det høres jo ut som du mener man nærmest kan kaste en pil på verdenskartet og være garantert å treffe et sted som er bedre enn der du er nå, så det burde være muligheter.

Ellers vil jeg anbefale å tyne det siste ut av helsevesenet før du stikker, ved å få legen til å skrive ut noe magesår-medisin du kan ta med deg. Jeg er redd du kan få bruk for det :)

Ellers må jeg si meg hjertens enig med Shiva; det er ubegripelig, nesten kvalmende mye sutring her i landet nå om dagen. Jeg begynner å lure på om en krig og et par hungersnøder er det som skal til for å få oss til å sette pris tilværelsen igjen.

Chag4 sa...

Jeg er så jævlig glad jeg bor her! Jeg er en stor fan av vann. Jeg er så heldig at jeg bor i en by der vannet er veldig godt. Jeg er desverre blitt bortskjemt på det, og klarer nesten ikke drikke vann i de andre byene jeg til nå har vært i.
Jeg vet at i mange andre land er vannet dritt, og mange steder kan det ikke drikkes engang.
Såklart er flaskevannet drikkbart, men det blir jo dyrt i lengden, plus at springvann er sunnere pga oksygen eller noe, det er også mye bedre enkelte steder.

Stian, du har kanskje noe poeng, sånn som at vi ikke er så flinke til å fordele pengene og prioritere riktig, men en nordmann skal ikke klage på det uansett!

Du vet at ikke alle VIL avskaffe nynorsken? Mange vil beholde den. Bare fordi DU synes det skal avskaffes betyr ikke at det er det som er riktig.
Og det med bjørn og ulv... Jeg håper du var ironisk. Ingen vanlig person burde si at det er bra å utrydde en art. Da er det noe galt med hodet ditt.

Om du er for utryddelse av ulv og bjørn, så er jeg for utryddelse av mennesker. Og folk som deg er øverst på lista mi.

Du sier du er uheldig som ble født her. Du skulle kanskje ønske du var født et annet sted? Når du ikke ønsker plassen din her synes jeg synd på den sjelen som kunne hatt den istedenfor.
Jeg kan gjerne sponse en enveisbilett til kina eller kanskje heller afrika, så kan vi se hvor lenge du kan si at du heller vil bo der.
I afrika blir du kanskje syk av drikkevannet, og i kina puster du støv hele tiden. Du blir underernært begge steder.
Kanskje får du ikke engang en jobb eller et sted å bo.

Gratulerer, du ble født et verre sted enn norge, og nå er du syk og ligger for døden. Er du glad nå?

dkvello sa...

Grunnen til at ting blir bedre er nettopp fordi vi hele tiden krever og får forbedringer.

Den som stagnerer klager ikke.
Det er ikke sånn at folk i land lenger ned på listen som "ikke syter og klager" er mer lykkelige enn oss, men de har rett og slett gitt opp.
Det hjelper rett og slett ikke å kreve forbedringer og endringer i mange av de landene, derfor har de resignert og sluttet å klage.
De er lykkelige og likegyldige fordi de ikke har noen påvirkningskraft.

Den dagen Nordmenn endelig er fornøyd og slutter å klage så er det enden for vår sivilisasjon. Da stopper vi opp og visner hen.

Anonym sa...

Jeg er enig med anonym. Etter å ha bodd i et annet land i flere år (Tyskland),er jeg mer takknemlig enn noen gang over å bo i Norge. Alle de godene vi har er så vanvittig mange flere enn de negative tingene som de fleste av oss klager og syter over. Likestillingen i Norge er på et nivå de færreste i landet forstår dimensjonene av-enkelte utsagn som blir akseptert av tyske statsborgere ville vært førstesideoppslag i avisene og skandaler av en annen verden hadde de vært ytret i Norge! For ikke å snakke om mulighetene til å få støtte til å ta høyere utdanning-en mulighet forbeholdt barn av velstående foreldre i Tyskland. Vi er en velferdsstat,og det er faktisk provoserende å høre hvor desorienterte enkelte er når de uttaler seg om det norske samfunn contra andre land. Vær heller glad for det vi har-det er faktisk ganske mye!!

Anonym sa...

I dag er norge det beste landet å bo i av en, og bare en grunn, oljepenger. Grunnen til at vi har det så bra, er ikke for at vi har løst våre problemer bedre enn andre, lager gode produkter som andre vil kjøpe eller noe slikt.

Norge forvalter visst oljepengene sine bra, men jeg må si meg uenig. Vi bruker pengene på velferd, det vil si å dele dem ut til folk som trenger det. Dette virker jo riktig på alle områder, men det gir ingenting til våre etterkommere. Oljefondet ligger på rundt 3000 mrd kr? Dette er ingenting med tanke på fremtiden. Det vil ikke ta mange år å bruke dem opp med dagens forbruk.

Jeg mener man burde brukt pengene til å forskning og utvikling av fagmiljøer som kunne forsynt norge med penger i all fremtid. Det er tross alt penger som gir velferd, ikke medlidenhet og brorskap. En operasjon vil koste like mye, uansett om man lever i et kommunistland eller kapitalistland.

En amerikaner som reiste gjennom skandinavia sa det på denne måten. Sverige og Finnland er kjent for sine produkter, som f.eks biler, møbler (ikea) og mobiltelefoner fra finnland. Norge er som skandinavias bortskjemte unge, og har bare oljepenger. Nokia og ikea er eksempler på selskaper som gir velstand til våre naboland. Norge har ikke stort annet enn olje å eksportere, og det er tross alt eksport som får penger inn i landet. Riktignok har vi lakseoppdrett, som gir avkastning etter at oljen er pumpet opp. Vi trenger flere eksportvarer, og hvordan får vi det? vi er nødt til å være bedre enn alle andre land på noen ting, slik at de vil kjøpe av oss. Man kan si mye dumt om usa, og det er et forskrudd land på mange måter, men det er et eksempel på et land som driver fram det beste i folk og oppfordrer grundere til å starte bedrifter.

I norge er vi så opphengt i at alle er like, og at ingen skal oppfordres til å være bedre enn andre. Det vi ikke innser er at det er de beste blandt oss som ofte skal betale for de andres goder, og lønnen til alle ansatte i offentlig sektor.

Jeg føler meg ganske sikker på at om 50 år er det nordmenn som migrerer til sverige for å jobbe. Norge vil da ha druknet i utgifter, og "fellesskapet" vil lide under små inntekter, og velstanden vil synke til nivåer som før vi fant oljen. vi må huske på at norge var på mange måter et u-land før oljen.

hvorfor vil sverige være bedre enn norge om 50 år? det er mange grunner:

- Sveriges befolkning bor mye mer samlet den norske, og utgiftene til vei, strømnett, vannrør osv er derfor mye mindre. I norge oppfordres vi til å bo i hver krik og krok, selv om det er en enorm utgift for landet.

- Sverige har ikke de samme velferdsordningene som vi har. Her i norge får man i enkelte tilfeller mer penger av å være ufør, enn om man er i jobb. Selvsagt er det mange som er ufør med god grunn, men alle jeg kjenner som går på uføretrygd, sykepenger osv, snylter faktisk bare på staten (bare 4 stk riktignok, men det er skremmende nok). De personene jeg kjenner det er snakk om, har klart å få en erklæring om en psykisk tilstand, for å bli ufør, slik at han kan spille world of worldcraft 16 timer hver ENESTE dag. den andre pusser opp huset mens hun er sykmeldt fra sin jobb som hjelpepleier (vond ankel). Det har gått helt ut av kontroll

- I sverige har man lov til å være bedre enn andre, og det er viktig for å få fram vinnere. Jeg har selv barn som ikke har begynt på skolen, og sønnen min interesserer seg for mattematikk (av alle ting). så jeg utnyttet sjansen til å nære opp om interessen, og nå kan han ting som sikkert ikke er pensum før ungdomskole. problemet er at disse interessene vil kveles i den norske skolen, fordi han må karre seg gjennom det samme pensum som alle andre, og det vil kjede han ihjel.. jeg vet ærlig talt ikke hvordan jeg skal få han til å beholde interessen. Dette gjelder ikke bare min sønn, men alle barn som er spesielt interessert i noe, det være seg data, dyr eller hva som helst.

menmen, norge er utvilsomt bra å bo i nå. jeg er allikevel glad for at jeg er død om 100 år, for da er ikke norge et rikt land mer.

Stian Andresen sa...

Anonym (5. oktober 2009 20:19):

"Stian Andresen, din stakkars, stakkars lille mann..."

Det der var kanskje den dårligste argumentasjonen jeg har sett hittil i år. Hvis det var argumentasjon i det hele tatt, da. Hvis man ikke har noe fornuftig å bidra med, bør man like godt la være!

Leisha Camden (5. oktober 2009 20:38):

"Stian Andresen, du bare tuller du. Så teit går det da virkelig ikke an å være."

Nesten like dårlig argumentasjon.

Nei, jeg mente hvert ord.

For øvrig heter det vel "informert", "bekymra" eller "vidsynt" - ikke "teit".

Anonym (5. oktober 2009 20:41)

"Du sutrer sånn at jeg er _nesten_ overbevist om at du bare prøver å understreke poenget i artikkelen. Men bare nesten."

Jeg vet ikke om "sutrer" er en passende beskrivelse. Det kan hende at "raser" passer bedre.

Som nevnte over, mente jeg hvert ord.

"Hvis du faktisk mener det du sier, så kan jeg opplyse om at det ikke er noe krav om å oppholde seg i Norge selv om du er nordmann."

Det er forskjell på å oppholde seg i et land og å bo i det.

Det er dessverre ikke noe juridisk krav om å bo i det landet man hører hjemme. Men man kan jo håpe på (og arbeide for) at det vil bli det.

Derimot er det snakk om et moralsk krav. Du har vel hørt at det heter "Norge for nordmennene". Jeg er sannsynligvis blant aller mest ekstreme nasjonalistene. Etter mitt syn, har ingen ikke er nordmenn moralsk rett til å bo i Norge - og nordmenn har ikke moralsk rett til å bo i noe annet land enn Norge.

Turisme (herunder deltakelse i internasjonale arrangement) defineres naturligvis ikke som "migrasjon".

Innvandring - med alt hva det medfører - er et av de største problemene vi har i Norge. Det vet nok de fleste som er noenlunde innsatt i saka. Da ville det ikke vært spesielt prinsippfast av meg å selv bli innvandrer.

Med dette i bakhodet er det bedre å følge god skikk og bruk, og bli boende der man hører hjemme. Så får man istedet bruke sin energi og påvirkningskraft (i den grad man har noen) på å gjøre Norge til et bedre land å bo i. Ikke bare for oss selv, men i minst like stor grad for de som kommer etter oss.

Vi trenger mer bærekraftig utvikling, mer forebygging av kriminalitet og livsstilssykdommer, stans i utflagging av arbeidsplasser og brukbar infrastruktur.

Tida er overmoden for å kaste monarkiet på historias skraphaug - det eneste stedet det kan sies å passe.

Vi må stanse gjengroinga av kulturlandskapet, skyte mange rovdyr og produsere mer mat. Uten å flytte til Kina først.

"Det høres jo ut som du mener man nærmest kan kaste en pil på verdenskartet og være garantert å treffe et sted som er bedre enn der du er nå, så det burde være muligheter."

Da må det være noe galt med hørselen din.

Hvis man har det verre i andre land enn Norge, kan det bety at de som bor i de landene har latt være å tenke på de forholdene jeg har nevnt her. Spesielt innføring av demokrati har gitt betydelige positive forandringer i de landene som i dag er demokratier.

Selv om vi har det bra, betyr det ikke at vi ikke kunne hatt det bedre.

Selv om vi har det bra i dag, betyr det ikke at vi bare kan sitte med hendene i fanget og halvsove og innbille oss at det kommer til å fortsette å være slik (eller bli bedre) uansett hva vi foretar oss (eller hvorvidt vi foretar oss noe i det hele tatt).

Vi bør være våkne og oppmerksomme, og konstant på vakt mot forverring og på jakt etter forbedring. Nå som før. Det er snakk om noe så tilsynelatende enkelt som sunn fornuft.

Her er jeg hjertens enig med "dkvello":

"Grunnen til at ting blir bedre er nettopp fordi vi hele tiden krever og får forbedringer."

Stian Andresen sa...

Chag4 (5. oktober 2009 20:53)

"Jeg er så jævlig glad jeg bor her! Jeg er en stor fan av vann. Jeg er så heldig at jeg bor i en by der vannet er veldig godt. Jeg er desverre blitt bortskjemt på det, og klarer nesten ikke drikke vann i de andre byene jeg til nå har vært i.
Jeg vet at i mange andre land er vannet dritt, og mange steder kan det ikke drikkes engang.
Såklart er flaskevannet drikkbart, men det blir jo dyrt i lengden, plus at springvann er sunnere pga oksygen eller noe, det er også mye bedre enkelte steder."

Riktig. Rent vann er en viktig ressurs vi bør ta vare på.

"Stian, du har kanskje noe poeng, sånn som at vi ikke er så flinke til å fordele pengene og prioritere riktig, men en nordmann skal ikke klage på det uansett!"

Skal ikke klage? Se kommentaren fra "dvello".

"Du vet at ikke alle VIL avskaffe nynorsken? Mange vil beholde den. Bare fordi DU synes det skal avskaffes betyr ikke at det er det som er riktig."

Spørsmålet er vel hvorvidt flertalle ønsker å beholde eller avskaffe den.

"Og det med bjørn og ulv... Jeg håper du var ironisk. Ingen vanlig person burde si at det er bra å utrydde en art. Da er det noe galt med hodet ditt."

Ironisk? Jeg kunne ikke vært mer seriøs.

Hvordan definerer du "vanlig person"?

Å utrydde en art fra Norge er noe helt annet enn å utrydde den fra planeten.

Dessuten er det mange arter (bl.a. mennesket) som står i fare for å bli utrydda slik vi lever i dag dag, med klimaendringer, overbefolkning, nedhugging av regnskog og ørkenspredning. Det blir importert mat til Norge fra - ikke bare andre deler av Europa - men til og med fra andre verdensdeler enn Europa!

Med dette som bakgrunn bør man skyte alt man ser av ulv og bjørn i Norge, samt så mange som nødvendig av andre rovdyr - for å gjøre saueholdet lettere.

"Om du er for utryddelse av ulv og bjørn, så er jeg for utryddelse av mennesker. Og folk som deg er øverst på lista mi."

Som nevnt: Å utrydde en art fra Norge er noe helt annet enn å utrydde den fra planeten.

Folk som meg? Som er smartere enn en en gjennomsnittlig kokosnøtt? Som har lest at 98 % av transporten her i verden skjer ved hjelp av petroleum?

"Du sier du er uheldig som ble født her. Du skulle kanskje ønske du var født et annet sted?"

Forferdelig uheldig eller forferdelig heldig. Det kommer an på hva man sammenlikner med.

Ja, det skulle jeg virkelig ønske. Å høre hjemme her må kunne kalles ond skjebne. Spesielt som nå på høsten, når dagslyset minsker; pleier humøret mitt å være på bånn. Vi kan regne med flere uker med "nullføre" på veiene, som fra før holder (til dels skrekkelig) lav standard. Det blir bedre når snøen kommer og det blir lysere, samt at man har vent seg litt til kulda igjen. Men november er slett ikke noe man ser fram til.

Jeg regner med at verdens beste land å bo i ligger i Sør-Europa. Muligens i Mellom-Amerika eller Oseania. Jeg har bekjente som har vært Danmark, Tyskland, Spania og Tjekkia; så jeg har fått høre litt om forholdene der.

Men det skal sies at jeg regner med at det er betydelig bedre å bo nede på kysten i Sør-Norge enn det er her i Innherred. Så det kan hende at jeg burde flytte dit. Jeg regner med at det er vakkert og trivelig nede på Tjøme og Hvaler, eksempelvis. Jeg har ikke vært sør for Oslo ennå, men neste sommer blir det kanskje en tur dit.

Stian Andresen sa...

Chag4:

"Når du ikke ønsker plassen din her synes jeg synd på den sjelen som kunne hatt den istedenfor."

Det blir for hypotetisk å diskutere hvilken "sjel" (hva nå dét egentlig er) som kunne ha hatt hvilken plass.

"Jeg kan gjerne sponse en enveisbilett til kina eller kanskje heller afrika, så kan vi se hvor lenge du kan si at du heller vil bo der.
I afrika blir du kanskje syk av drikkevannet, og i kina puster du støv hele tiden. Du blir underernært begge steder.
Kanskje får du ikke engang en jobb eller et sted å bo."

Det er ikke noe land som heter Afrika (eller "afrika", som du kaller det.)

Jeg regner med at det ikke er like ille i samtlige av landene som ligger i Afrika.

Ja - vi burde virkelig arbeide for at man ikke skal risikere å bli syk av drikkevannet, puste inn støv eller bli underernært i Norge om noen år eller tiår.

"Gratulerer, du ble født et verre sted enn norge, og nå er du syk og ligger for døden. Er du glad nå?"

Ordene "norge" og "kina" eksisterer ikke.

Chag4 sa...

Stian, takk for at du viser meg at det finnes idioter som vifter bort kommentarer ved å kritisere gramatikken i dem.

Jeg sa ikke Afrika var et land, desverre, men jeg har ikke satt meg inn i de enkelte landene i Afrika, derfor kan jeg ikke bare plukke et.
Nå snakker jeg om det de fleste nordmenn tenker når de hører om Afrika.

Du vet at klimaendringer ikke bare går utover oss, men dyr også?
Jeg skjønner ikke at du ikke klarer å se at å "skyte ned en bjørn eller ulv" uten at det skal være godt for noe, vil være det samme som å skyte ned et menneske.
Jeg griner mer over unødvendige døde ulver enn over unødvendige døde mennesker.

Når du ikke engang vil PRØVE å forstå hva jeg sier, så kan jeg med rette kalle deg dum.

Sist vil jeg si, man trenger ikke være lærd og ha mye kunnskap for å være smart, og uansett hvor mye du kan ut fra leksikonet kan du fortsatt være dummere enn en maur.

Anonym sa...

@Stian:
>> "Du vet at ikke alle VIL avskaffe nynorsken? Mange vil beholde den. Bare fordi DU synes det skal avskaffes betyr ikke at det er det som er riktig."
>>
>Spørsmålet er vel hvorvidt flertalle ønsker å beholde eller avskaffe den.

Hvis det er sånn at det flertallet ønsker er det rette (som ikke er noe urimelig prinsipp), så bør vel det også gjelde i forhold til andre ting, f.eks. innvandring og hvorvidt vi skal ha monarki eller ikke? Der er jo du i sørgelig mindretall...

> Etter mitt syn, har ingen ikke er nordmenn moralsk rett til å bo i Norge - og nordmenn har ikke moralsk rett til å bo i noe annet land enn Norge.

Et artig standpunkt. Men hva er det som gjør de landegrensene vi har akkurat nå så hellige? De har jo vært i stadig forandring opp gjennom historien. Det er et stort innslag av tilfeldigheter som gjør at de går akkurat der de gjør nå.

> Selv om vi har det bra, betyr det ikke at vi ikke kunne hatt det bedre.

Selvsagt ikke, og jeg mener ikke at vi ikke skal prøve å bli bedre. Tvert imot er jeg redd for at vi er i ferd med å bli en nasjon av sytepaver som bare sitter tilbakelent i godstolen og klager over at "ingen gjør noe med ...", uten å løfte en finger for å gjøre noe selv.

Likevel må det være lov å rette ryggen av og til, se rundt seg og si at "jaggu har vi fått til mye bra her". Alternativet er at vi alltid vil være misfornøyd, fordi det alltid vil være ting å forbedre - og det kan da umulig være noe bedre.

Forøvrig gir du fortsatt uttrykk for så ekstreme meninger at jeg ikke vet helt om du tuller eller ikke :) Jeg kan ellers anbefale en tur eller to "sør for Oslo". Mye spennende å se der, selv om det innebærer en viss risiko for at man får utvidet horisonten sin en smule...

Øystein sa...

Nå har jeg kun lest noen av kommentarene til innlegget ettersom kommentarene ble ganske så lange, men noe av som er skrevet gjør meg en smule flau. Det føles nesten som å se på TV. Jeg får litt lyst til å skru av:

"Nynorsk er ikke avskaffa ennå. Det er nesten for trist til å være sant!"

Som blogger Shiva skriver: Norge, slik som de fleste andre land, har områder som burde forbedres, eller jobbes med.

Det er ikke min påstand at Norge er verdens beste land i Europa eller i verden ellers, men har vi det virkelig så ille?

Misfornøyde nordmenn flytter i tusenvis til Spania, Thailand og andre land og lever fett på trygdeordninger fra landet vårt. Og hva skjer når de blir syke og trenger omsorg? Da kommer de tilbake og klager på for lite hjelp og små pensjoner. Blant annet.

Vi kan sikkert lage en liste over både ulemper og fordeler med å bo i Norge og sammenligne med andre land, men er ikke det allerede gjort? Er ikke det nettopp derfor Norge, nok en gang, er blitt kåret til verdens beste land?

De som syter over hvor ille det er her i Norge tror jeg ikke vet hvor godt vedkommende faktisk har det.

ernieball sa...

Hahaha, takk for gode gapskratt, Stian! :)

Innlegg som dette er opphavet til Poe's Law.

Jeg håper du er en Poe, for dette funker skikkelig til tider altså :):)

Litt mer sint, kanskje?

Shiva sa...

Stian Andresen (Del 1):

Først tenkte også jeg at du var ironisk i dine kommentarer, men du hevder altså at du ikke er det, så da får jeg svare på det du skriver utifra at du ikke kødder ;)

"Mens alt vi trenger å bekymre oss for er "høye" bensinavgifter (de er ikke så mye lavere i andre europeiske land) og "dårlige veier"."

Det hadde vært fint om det var det eneste vi hadde å klage over. Men slik er det dessverre ikke.
-

Jo, det er faktisk ofte det man klager over i dette landet... Hvis man følger med på det folk sier så er det ingen tvil om det.

Jeg er definitivt ikke fornøyd. Langt ifra! I forhold til de ressursene som er til rådighet, tror jeg det skal godt gjøres å finne et mer mislykka land enn Norge. I hvert fall blant de såkalte demokratiske statene.-

Jasså? Jeg synes det har blitt gjort en god del i Norge jeg! Vi har vel noe av det best utbyggede velferdssystemet i hele verden.

Vi har vært ansvarlige og ikke brukt opp alle ressursene på én gang. Jeg synes det viser storhet og ikke at vi er "mislykket".

Langsiktig planlegging og bærekraftig utvikling blir ikke prioritert. Det sier seg kanskje selv, i et land hvor sosialismen fremdeles står sterkt.-

Er ikke opprettelsen av oljefondet en langsiktig planlegging? Frp ville jo selge oss ut av hele greia og hvor hadde vi da vært i dag?

Du sier sosialisme som om det er en negativ ting... Hva er det med rettferdig fordeling av ressursene som er negativt?

Jeg er enig i at vi må gjøre mer på forsknings-, utviklings- og miljøsiden, men vi er langt ifra verst i klassen der hvis man faktisk ser seg litt rundt i Europa og verden for øvrig.

Shiva sa...

Stian Andresen (Del 2):

Det satses minimalt på investering og forebegygging. Elendig infrastruktur. Både standard og vedlikehold på både veiene og jernbanen er under enhver kritikk.-

Det kan såvisst bli bedre, men i et så lite land, med så få innbyggere, så tar ting faktisk litt tid. Eller du vil kanskje at vi skal pøse ut alle pengene vi har på bok og la inflasjonen eksplodere?

Kan du komme med noen konkrete eksempler forresten?

Globalisering, amerikanisering, avkristning og islamisering truer med å ødelegge samfunnet vårt.-

Ok, her ble vi med én gang usaklig ja. Kom med eksempler ellers så blir det bare ord mot ord.

Forsvaret bygges ned.-

Heldigvis.

Det er ingenting i veien for å investere oljepengene i utlandet, men å investere dem i Norge er fy-fy.-

Her er vi enige. Det burde investeres mye mer i Norge. Men man kan jo ikke stenge utlandet ute heller?

Med mindre det er snakk om slikt som regnes som hobbyvirksomhet og folk derfor burde betale for selv. Staten og kommunene finansierer kultur, idrett, religion og kollektivtrafikk med fellesskapets midler. Grovt ansvarsløst og urettferdig.-

Og hvorfor skal ikke fellesskapet støtte opp om fellesskapet? (De aller fleste er jo med i én av de tingene du skriver om her.)

Det viser jo at de tar ansvar, ikke omvendt.

Hadde de heller brukt penger på fancy biler og bygniner til seg selv og på massive reiser rundt om i verden bare fordi de hadde lyst å reise litt, eller en mengde andre unødvendige utgifter, så hadde jeg kanskje forstått deg. Men det du ramser opp her er jo til samfunnets beste å bruke penger på...

Kriminaliteten har kommet fullstendig ut av kontroll. Grensekontrollen er mangelfull.-

Har virkelig kriminaliteten kommet fullstendig ut av kontroll? Har ikke vi en av de (om ikke den) laveste kriminalitetsstatistikken i hele verden?

Grensekontroll ja... De kan nok gjerne trappe opp litt der. Men hva tenker du sånn praktisk at de skal gjøre som de ikke gjør nå? Ha militærkjøretøyer der og ransake alle biler som skal inn og ut av landet? Kom med noen forslag til forbedringer da, mann! Det er utrolig enkelt å kritisere uten å komme med bedre alternativer.

Menneskesmugling og narkotikasmugling er lønnsomt. Narkomane går løse på gatene - det samme gjør ID-løse innvandrere. Det er mildt sagt skremmende.-

Og slik er det i alle andre land også. Hva vil du gjøre for å fikse på dette? Vi er langt ifra verst i klassen her.

Politiet over hele landet viser dårlige tall for oppklaring av forbrytelser. De klager på for lite ressurser og for lav bemanning.-

Jeg er enig i at politiet må få flere midler.

Shiva sa...

Stian Andresen (Del 3):

Vi får i tillegg lide pga. flommen av asylsøkere. Vi har ikke plass til, råd til eller bruk for noen som helst form for innvandring.-

Her tar du fundamentalt feil. Innvandringen er det beste som har skjedd med Norge. Uten den hadde landet stoppet opp.

Da tenker jeg på arbeidsinnvandringen. Når det kommer til asylpolitikken er jeg enig i at det må strammes inn.

Forebygging av sykdommer og skader blir ikke prioritert. Det ser man på de lange helsekøene. Egentlig er det rart at de er så lange, når det allerede brukes så mye penger på helse. Det betyr at det må brukes mye mer penger for å komme over "kneika", men også at det må satses store ressurese på forebygging for å spare i den andre enden. Så kan man kanskje kutte bevilgningene til helsevesenet senere.-

Jeg er enig i at det må gjøres noe i helsesektoren. En real opprydning må på plass. Men vi er ikke det landet som bruker mest på helse til tross for at vi har et så godt utbygd velferdssystem.

Og alle med livstruende skader får behandling umiddelbart! Gratis! De som må stå i kø (fremdeles gratis!) er de som har mindre alvorlige sykdommer eller lidelser.

Det finnes selvfølgelig unntak her også, men generelt sett fungerer systemet, selv om pengebruken må fikses på.

Folk går sykmeldte og lider (samt taper inntekt) i flere uker eller måneder - uten at det burde vært nødvendig, med tanke på hvor mye penger staten har. At også staten taper på det, gjør ikke saka bedre.-

Taper inntekt? Det skal da ikke gå an. Man får jo penger fra staten basert på lønna. Kanskje man ikke får tilleggene, men så er man da heller ikke på jobb.

Spesielt ille er det om man venter på behandling så lenge at man rekker å bli ufør før man får behandling. Slik vil man ha plager (og gjerne smerter) og ligge samfunnet (kanskje også familien) til last livet ut.-

Dette er i så fall unntakene.

Shiva sa...

Stian Andresen (Del 4):

Dette er Norge - dette er sosialdemokrati - nesten alle taper på det.-

Haha, hva? At absolutt alle borgere får gratis medisinsk behandling, gratis utdanning til høyeste nivå, gratis så å si alt, uansett kjønn, alder, etnisitet, seksuell legning, etc. er såvisst ikke noe nasjonen Norge taper på! At det går an å vinkle det den veien er helt utrolig.

Aktiv dødshjelp er fremdeles ikke tillatt i Norge. Det burde vært en selvfølge å få selv velge når man skal dø. I stedet skal man pines i flere måneder og år.-

Ok? Hva har dette med velferdsstaten å gjøre? Og hvis man absolutt vil dø så er det ikke så vanskelig å gjøre noe med den saken...

Jeg er fremdeles i tenkeboksen når det kommer til aktiv dødshjelp. Jeg er vel egentlig for tanken om at folk må få lov til å dø hvis de virkelig vil det. Men jeg skjønner ikke helt hva dette har med den diskusjonen vi holder på med nå å gjøre.

Satsning på forskning og utvikling i 2003: 1,7 % av BNP i Norge, 2,6 % i Danmark, 3,5 % i Finland og 4,0 % i Sverige.-

Helt enig at noe må gjøres her.

Arbeidsledigheten er høy, men beklageligvis delvis skjult.-

Javel? Kom gjerne med eksempler.

Vi får meget lav kjøpekraft, med tanke på det høye kostnadsnivået. -

Dette er i beste fall et tegn på kunnskapsløshet eller i verste fall en blank løgn. Kjøpekraften til nordmenn er utrolig høy.

Det kan du lese om her, her, her, her og her. Jeg kan sikkert finne flere eksempler om du ønsker det. Men kanskje du heller kan finne eksempler på at kjøpekraften i Norge er så forferdelig lav i stedet?

Etter hvert som det blir flere innbrudd, branner og andre lovbrudd må vi betale mer i forsikringspremier. Vi må fø på stadig flere innsatte i fengsler.-

Så du er synsk og har spådd at det blir flere innbrudd, branner og andre lovbrudd? (Er brann et lovbrudd forresten?) Og at forsikringspremiene øker hvis slike ting skjer er da ikke noe unikt for Norge. Heh...

Shiva sa...

Anonym 2:

At det går ann! kommentarene på dette forumet beviser bloggerens poeng, nordmenn syter fordi de ikke vet bedre.-

Hehe, ja Stian ser ut til å bekrefte det jeg skriver ;)

Jeg har selv bodd i land nr to på listen (dvs Australia), og kan si at vi har det til og med mye bedre enn dem. For det første, er likestilling mye mer på agendaen i Norge enn i Australia. Kvinnelige forelesere på universitetene i mer "maskuline" fag som økonomi eller jus var en sjeldenhet. Fødselspensjon var et ukjent begrep, skattene relativt like som i Norge, men med mye mindre "valuta" for skatten i form av velferdsgoder. Dessuten kunne kvinner risikere å miste jobben kun pga at de var gravide, da regjeringen var i ferd med å fremme et forslag hvor kvinner kunne sparkes kun på bakgrunn av graviditet. Dessuten er universitet og høyskoler svært kostbare, kostnadsnivået ikke helt ulikt Norge og arbeidsledigheten mye høyere. For ikke å snakke om den teknologiske utviklingen, hvor Australia ligger langt bak Norge. Dessuten har Australia mye større integreringsproblemer enn Norge, hvor en stor andel av befolkningen er fra andre land. Og dette er land nr 2!-

Takk for at du forteller oss om din erfaring med nr. 2 på listen :)

Shiva sa...

Anonym 3:

Ellers må jeg si meg hjertens enig med Shiva; det er ubegripelig, nesten kvalmende mye sutring her i landet nå om dagen. Jeg begynner å lure på om en krig og et par hungersnøder er det som skal til for å få oss til å sette pris tilværelsen igjen.-

Ja, man kan begynne å lure ;)

Shiva sa...

dkvello

Grunnen til at ting blir bedre er nettopp fordi vi hele tiden krever og får forbedringer.

Den som stagnerer klager ikke.
-

Man må selvsagt kreve forbedringer hele tiden. Men man må samtidig være seg bevisst på hvor godt man har det. Og man burde heller ikke klage for mye på bagateller. Hvis man absolutt må klage burde man også prøve å finne ut hva som bør gjøres for å fikse på problemet og så enten gjøre noe med det selv (innenfor lovens rammer) eller prøve å omgjøre lovene, eller stemme på de som vil omgjøre lovene eller gjøre noe med problemet, etc.

Det er likevel viktig å være bevisst på hva man har og hvor godt man egentlig har det i forhold til de aller fleste mennesker på denne planeten. Man trenger ikke stagnere helt og mene at alt er bra (det gjør ikke jeg heller), men å være en smule mer tilfreds med å være norsk statsborger er det mange som burde være.

Det er ikke sånn at folk i land lenger ned på listen som "ikke syter og klager" er mer lykkelige enn oss, men de har rett og slett gitt opp.
Det hjelper rett og slett ikke å kreve forbedringer og endringer i mange av de landene, derfor har de resignert og sluttet å klage.
De er lykkelige og likegyldige fordi de ikke har noen påvirkningskraft.
-

Det får være din personlige mening. Jeg er ikke sikker på om dette er sant.

Den dagen Nordmenn endelig er fornøyd og slutter å klage så er det enden for vår sivilisasjon. Da stopper vi opp og visner hen.-

Ikke nødvendigvis.

Shiva sa...

Anonym 4:

Etter å ha bodd i et annet land i flere år (Tyskland), er jeg mer takknemlig enn noen gang over å bo i Norge. Alle de godene vi har er så vanvittig mange flere enn de negative tingene som de fleste av oss klager og syter over. Likestillingen i Norge er på et nivå de færreste i landet forstår dimensjonene av - enkelte utsagn som blir akseptert av tyske statsborgere ville vært førstesideoppslag i avisene og skandaler av en annen verden hadde de vært ytret i Norge! For ikke å snakke om mulighetene til å få støtte til å ta høyere utdanning-en mulighet forbeholdt barn av velstående foreldre i Tyskland. Vi er en velferdsstat,og det er faktisk provoserende å høre hvor desorienterte enkelte er når de uttaler seg om det norske samfunn contra andre land. Vær heller glad for det vi har - det er faktisk ganske mye!!-

Takk til deg for at du gir oss et innblikk i Tyskland vs Norge på enkelte punkter.

Det er synd at veldig mange må reise ut av landet for å forstå hvor godt det er her i Norge.

Shiva sa...

Anonym 5:

I dag er norge det beste landet å bo i av en, og bare en grunn, oljepenger. Grunnen til at vi har det så bra, er ikke for at vi har løst våre problemer bedre enn andre, lager gode produkter som andre vil kjøpe eller noe slikt.-

Oljen har nok hjulpet oss en del ja, men det er også hvordan vi generelt har bygget opp landet og økonomien som gjør oss til verdens beste land, ikke bare at vi har tilgang til olje. Som en eller annen kommenterte overfor et annet blogginnlegg jeg skrev så har vi mange stater som har tilgang til olje, men veldig få av disse har et så godt velferdssystem som det Norge har (hvis de har det i det hele tatt). Et eksempel på dette er Saudi-Arabia.

Norge forvalter visst oljepengene sine bra, men jeg må si meg uenig. Vi bruker pengene på velferd, det vil si å dele dem ut til folk som trenger det. Dette virker jo riktig på alle områder, men det gir ingenting til våre etterkommere. Oljefondet ligger på rundt 3000 mrd kr? Dette er ingenting med tanke på fremtiden. Det vil ikke ta mange år å bruke dem opp med dagens forbruk.-

Det er mulig det, men det er bedre å i hvert fall ha noe på bok enn å bruke alt med én gang? Da har vi absolutt ingenting til etterkommerne ;)

Jeg mener man burde brukt pengene til å forskning og utvikling av fagmiljøer som kunne forsynt norge med penger i all fremtid. Det er tross alt penger som gir velferd, ikke medlidenhet og brorskap. -

Jeg er enig i at oljefondet burde investert i slike fagmiljøer som du sikter til :)

Det er altfor lite fokus på hva vi skal gjøre når oljen tar slutt.

Men alt dette gjør ikke Norge til et dårlig land å leve i som det jo er snakk om her. Jeg sier ingenting om Norge om 100 år. Jeg sier vi er heldige som bor i Norge .

Det du skriver gjør ikke Norge til et mindre bra land å leve i. Vi er fremdeles det beste landet å leve i , selv om vi ikke har tenkt lenger enn så lenge vi har olje.

En operasjon vil koste like mye, uansett om man lever i et kommunistland eller kapitalistland.-

Ja, og så? Tok ikke helt hva dette har med det vi diskuterer her å gjøre.

Man kan si mye dumt om usa, og det er et forskrudd land på mange måter, men det er et eksempel på et land som driver fram det beste i folk...-

Deg om det :)

og oppfordrer grundere til å starte bedrifter.-

Her kan Norge bli bedre ja, men det gjør ikke Norge til et mindre dårlig land å leve i enn det vi diskuterer her.

I norge er vi så opphengt i at alle er like, og at ingen skal oppfordres til å være bedre enn andre. Det vi ikke innser er at det er de beste blandt oss som ofte skal betale for de andres goder, og lønnen til alle ansatte i offentlig sektor.-

Unnskyld meg, men de i offentlig sektor betaler også skatt, så det er ikke slik at bare de som jobber i privat sektor betaler for de i offentlig sektor. Og skatten de i offentlig sektor betaler brukes også til tiltak som hjelper de i privat sektor, osv.

Liker ikke det du skriver om "de beste blant oss"... Hvem er "de beste" og hvem er ikke det?

Jeg føler meg ganske sikker på at om 50 år er det nordmenn som migrerer til sverige for å jobbe. Norge vil da ha druknet i utgifter, og "fellesskapet" vil lide under små inntekter, og velstanden vil synke til nivåer som før vi fant oljen. vi må huske på at norge var på mange måter et u-land før oljen.-

Jeg vet ikke hva som skjer om 50 år og det vet ikke du heller. Jeg snakker om Norge her og nå. Du snakker om en mulig fremtid.

Og så vidt jeg vet så begynte jobben med å lage til en robust velferdsstat før vi fant olja.

Resten av kommentaren din ble bare om de hypotetiske fremtiden så jeg svarer ikke på det ;)

Takk for ditt bidrag!

Shiva sa...

Stian Andresen:

Det er dessverre ikke noe juridisk krav om å bo i det landet man hører hjemme. Men man kan jo håpe på (og arbeide for) at det vil bli det.-

Ja, jobb for det du.

Derimot er det snakk om et moralsk krav. Du har vel hørt at det heter "Norge for nordmennene". Jeg er sannsynligvis blant aller mest ekstreme nasjonalistene. Etter mitt syn, har ingen ikke er nordmenn moralsk rett til å bo i Norge - og nordmenn har ikke moralsk rett til å bo i noe annet land enn Norge.-

Hvis du mener de som var her først skal ha landet for seg selv og alle som har kommet hit etterpå skal bort, så burde jo egentlig alle nordmenn flytte til kaukasus eller hvor det er vår folkegruppe kommer fra, mens samene skal ha Norge, Sverige og Finland for seg selv, eller hva?

Eller er det alle som bodde innenfor en gitt grense en viss dato? Er det du som skal bestemme denne datoen?

Folk har vært på vandring så lenge vår art har eksistert. Landegrensene vi har nå er jo tilfeldige og det burde du vite. Derfor er "Norge for nordmenn" en ganske absurd uttalelse.

Innvandring - med alt hva det medfører - er et av de største problemene vi har i Norge. Det vet nok de fleste som er noenlunde innsatt i saka. Da ville det ikke vært spesielt prinsippfast av meg å selv bli innvandrer.-

Nei, vi er avhengige av innvandring for å få hjulene til å gå rundt i Norge.

Vi må stanse gjengroinga av kulturlandskapet, skyte mange rovdyr og produsere mer mat.-

Rovdyrene var her før oss, burde ikke vi være de som blir drept av ulv og bjørn i stedet? Slik at de kan være her i fred?

Selv om vi har det bra, betyr det ikke at vi ikke kunne hatt det bedre.-

Her er det nok ingen som er uenig med deg.

Jeg regner med at verdens beste land å bo i ligger i Sør-Europa. Muligens i Mellom-Amerika eller Oseania. Jeg har bekjente som har vært Danmark, Tyskland, Spania og Tjekkia; så jeg har fått høre litt om forholdene der.-

I alle disse områdene og landene du nevner så har folk en mye lavere inntekt enn i Norge og selv om varene er billigere der så har vi mye mer kjøpekraft enn de som bor der du nevner.

Været kan muligens være bedre, men de andre forholdene? Tja... Kom gjerne med noen tall du som viser at det er så mye bedre der ;)

Jeg har ikke vært sør for Oslo ennå, men neste sommer blir det kanskje en tur dit.-

Ok, er du sikker på at du ikke kødder med oss? ;)

Shiva sa...

Chag4:

Takk for dine kommentarer :)

Shiva sa...

ernieball:

Hehe, jeg tror Stian kødder med oss ;)

Anonym sa...

Å beskylde folk for å syte fordi man stadig vil forbedre ting, fordi man er opptatt av de som ikke har det bra til tross for at flertallet har det bra, fordi man er opptatt av at individets rettigheter ivaretas, fordi man ikke vil sløse og kaste bort ting, men finne mest mulig effektive måter ... det er noe jeg har svært liten stan for.

Ikke bare er det ignoranse og arroganse, det er i tillegg hersketeknikk rettet mot dem som faktisk bryr seg.

Slike holdninger som du her demonstrerer provoserer meg kraftig.

Shiva sa...

ukorrigert:

Å beskylde folk for å syte fordi man stadig vil forbedre ting, fordi man er opptatt av de som ikke har det bra til tross for at flertallet har det bra, fordi man er opptatt av at individets rettigheter ivaretas, fordi man ikke vil sløse og kaste bort ting, men finne mest mulig effektive måter ... det er noe jeg har svært liten stan for.

Ikke bare er det ignoranse og arroganse, det er i tillegg hersketeknikk rettet mot dem som faktisk bryr seg.

Slike holdninger som du her demonstrerer provoserer meg kraftig.
-

Jeg etterlyser som sagt bare mer tilfredshet for at man har så mye som man har og ikke bare konstant syte over det som (som regel) er bagateller :)

Jeg har skrevet at det er rom for forbedringer i Norge så jeg føler ikke at din karikatur av meg er helt treffende.

Lucifer sa...

Til Shiva
Først må jeg få takke for en kjempebra blogg! Stå på :)


"Taper inntekt? Det skal da ikke gå an. Man får jo penger fra staten basert på lønna. Kanskje man ikke får tilleggene, men så er man da heller ikke på jobb."

Det stemmer ikke helt i praksis. Det er bare første året man får full lønn. Etter det blir inntekten redusert med 40%. Det er forsåvidt greit nok, de fleste burde klare og komme seg tilbake på jobb inne den tiden. Problemet er de lange køene for å komme inn til en del undersøkelser. Når ventetiden på enkelte ting er på så mye som 3-6 måneder så er det fort gjort at det går et år, viss dem f.eks ikke finner noe første gangen du er inne. Og er du da en normal person med hus og bil lån, så sier det seg selv hva som kan skje når 40% av inntekten forsvinner.

Shiva sa...

Lucifer:

Til Shiva
Først må jeg få takke for en kjempebra blogg! Stå på :)
-

Takk for det! :)


"Taper inntekt? Det skal da ikke gå an. Man får jo penger fra staten basert på lønna. Kanskje man ikke får tilleggene, men så er man da heller ikke på jobb."

Det stemmer ikke helt i praksis. Det er bare første året man får full lønn. Etter det blir inntekten redusert med 40%. Det er forsåvidt greit nok, de fleste burde klare og komme seg tilbake på jobb inne den tiden. Problemet er de lange køene for å komme inn til en del undersøkelser. Når ventetiden på enkelte ting er på så mye som 3-6 måneder så er det fort gjort at det går et år, viss dem f.eks ikke finner noe første gangen du er inne. Og er du da en normal person med hus og bil lån, så sier det seg selv hva som kan skje når 40% av inntekten forsvinner.
-

Det er sant, man taper etter hvert ja. Det har du helt rett i. Men vi har uansett et utrolig bra system! :)