onsdag 10. juni 2009

Flere drap i livets navn fremover?Saken: Legen George Tiller ble 31. mai i år drept av religiøse fanatikere i USA fordi han utfører aborter. Drapsmannen sier at det kommer flere lignende drap.


I følge Aftenpostens nettutgave i dag sier George Tillers drapsmann, Scott Roeder, at "det er planlagt flere slike tiltak." Klinikker som utfører abort har i et land som betegner seg selv som fritt og demokratisk sett seg nødt til å styrke vaktholdet betraktelig fordi personer som utfører fullt ut lovlige handlinger kan bli drept av deres motstandere.


Lovlige midler


Heldigvis er de fleste kristenkonservative i USA fredelige og prøver heller å forandre lovene og ikke drepe meningsmotstanderne. Siden de ikke har lov til å forby abort da dette ville være mot grunnloven i landet, har de heller påvirket stater og fylker til å gjøre det "vanskeligere" å ta abort. Eksempler på slike tiltak er økt pris på å utføre abort, tvungen rådgivning, at det må gå minst 24 timer fra man bestemmer seg til man kan utføre aborten, at foreldre må godkjenne aborter for barn under 18 år, osv.

Selv om dette etter min mening også er galt, er det i hvert fall fredelige midler og mer demokratisk. Dessverre legitimerer hele denne gruppen handlingene til de få gærningene som tar skrittet helt ut og dreper sine meningsmotstandere i dette spørsmålet. Kontinuerlig nedlatende karakteristikker av tilhengere av aborter og de som utfører dem, direkte hatefulle ytringer mot disse og referering til religiøse tekster, fører til at en person som har "evnen" til å gå altfor langt har lettere for å gjøre dette siden vedkommende føler han har mengden bak seg som støtte.


Ironien


At disse personene som til daglig preker toleranse, fred, ikke-vold og såkalte "kristne verdier" ikke ser ironien i å spre hat, ondskap og drap, er direkte skremmende. Enten må man godta lovene i det landet man bor i, prøve å endre dem hvis man er uenig, eller flytte bort hvis man ikke tolererer å bo der. Man kan ikke ty til vold eller hatefulle ytringer hver gang man er uenig med en person. Det er selvfølgelig ytringsfrihet i USA og folk må få lov til å si det de vil, men når de retter skytset så til de grader mot en enkeltgruppe og samtidig referer til religiøse tekster og til og med sier at "Gud sendte drapsmannen"(!) så går de altfor langt og trenger å ta seg en time-out.

Man kan ikke kalle seg "pro-life" og samtidig gå rundt og drepe folk... Det henger ikke på greip.


. . . .

2 kommentarer:

Leisha Camden sa...

Noe å lese:
http://atheistexperience.blogspot.com/2009/06/george-tiller-death-by-propaganda.html

Shiva sa...

Leisha:

Takk for linken :)

Bra skrevet det der ja.