torsdag 25. juni 2009

Hvorfor tror du på en gud? (Del 15)

Er ateisme og satanisme det samme?
Foto: filmfanatic.org


Jeg leser boken
50 reasons people give for believing in a god av Guy P. Harrison. Gjennom femti blogginnlegg skal jeg ta for meg de femti grunnene for å tro på en gud som er kommentert i Harrisons bok. Mer informasjon om forfattere
n og boken får du ved å gå til del 1 i denne serien.(Hvis det er noen som har spørsmål til Harrison er det bare å skrive disse i kommentarfeltet. Han har lovet å svare alle, gitt nok tid.)Kapittel 15: Jeg vil heller tilbe min gud enn djevelen


Tro det eller ei. Folk kobler faktisk ateisme med satanisme. Det er ikke uvanlig at en ateist blir sett på som en lojal tilhenger av djevelen eller i det minste sympatisk overfor oppdraget til denne karakteren. Bare fordi en person ikke tror at Nanabozho, Hermod, Allah eller Jesus eksisterer så mener enkelte troende at vedkommende må være en av Satans soldater. Dette henger selvfølgelig sammen med det at veldig mange troende ikke forstår at man kan være helt blottet for en religiøs tro. Og ateisme, som er fravær av tro, blir så virkelighetsfjernt for disse at de heller ser for seg at de må stå i ledtog med djevelen i stedet. Ikke-troende kan rett og slett ikke eksistere i følge dem.

Dette er en av grunnene til at mange ateister ikke "kommer ut av skapet" i flere land. Hvis enkelte tviler på dette, oppfordrer Harrison disse til å ta seg en tur til Syria og inngå en samtale med noen i souken om hvor frigjørende ateisme er, eller reise langs "Bibelbeltet" i USA og se hvor varmt mottatt ateisme blir. Ta dere en tur til Tanzania og gi noen foredrag i full offentlighet angående godhetene ved sekularisering. "Lykke til," sier Harrison.

Dette med koblingen til djevelen er også en av hovedgrunnene til at mange troende ikke utfordrer sin gudstro. De ser på det å tvile på guden sin på samme måte som å ta et steg i retning satanisme. Det å tvile på religiøse påstander er å være ulojal mot sin gud som i veldig mange samfunn er ensbetydende med å være djeveldyrker.

Men fortvil ikke. Ateister er ikke djeveldyrkere. De mangler like mye en tro på djevler som de mangler en tro på guder. Djevlene de ulike religionene har presentert, blir sett på som enda en religiøs skikkelse man ikke trenger å tro på. Siden det er like mye bevis for en djevel som en gud (dvs. null) er det derfor lett å være ateist overfor begge. Tro det eller ei: det er faktisk mulig å være skeptisk til religiøse påstander og gudsbevis og samtidig ikke være tilhenger av Satan.

Satanister er derimot troende på samme måte som de gudfryktige i alle verdens religioner. Muslimer og kristne har faktisk mer til felles med djeveldyrkere enn med ateister. De er alle troende.

Men selv om Satan skulle eksistere så ville det være helt absurd å være på hans side i det store og hele. Vi vet jo alle hva som skjer. De religionene som har med én eller flere djevler å gjøre viser som regel til at de som er tilhengere av disse mørke kreftene taper til syvende og sist. Det gode skal jo seire. Selv de kristnes Satan klarer ikke å stå imot gudens gode krefter til slutt, i følge Bibelen, så hvorfor i huleste skal man tilbe denne skapningen? Det gagner da ingen? Som Harrison skriver på side 119: "Whether it is real or fantasy, Satanism makes no sense."

Det er uansett ikke slik at ved å være skeptisk og rasjonell så tar man djevelens side. Skepsis og fornuft gjør ikke bare at guder forsvinner, det jager også bort djevelen.


Neste del:

16. Min gud helbreder folk


Alle deler:

En oversikt over alle delene finner du her.


(Alle ord i dette blogginnlegget er godkjent av Guy P. Harrison.)

. . . . . .

24 kommentarer:

Anonym sa...

Ateisme er promotert av Jesuittene og Vatikanet=devine serpent, så ja det er satanisme. Satan vil jo helst at vi skal tilbe han,men hvis ikke synes jo han at ateisme er bedre en å tilbe gud(universets skaper). Med andre ord..for satan spiller det ikke så stor rolle,så lenge du ikke tilber hans største fiende(universets skaper).

Anonym sa...

Det finnes INGEN gud!!!! Religion, er roten til alt vondt her i verden.... Det nærmeste jeg kommer en gud....Tja, det må være sjefen....Betaler lønn hver mnd.....

Shiva sa...

Anonym 1:

Ateisme er promotert av Jesuittene og Vatikanet=devine serpent, så ja det er satanisme. Satan vil jo helst at vi skal tilbe han,men hvis ikke synes jo han at ateisme er bedre en å tilbe gud(universets skaper). Med andre ord..for satan spiller det ikke så stor rolle,så lenge du ikke tilber hans største fiende(universets skaper).-

Ateisme er fravær av gudstro. Du kan lese mer om ateisme her.

Nå har jeg verken en tro på en djevel eller gud så for meg spiller det ingen rolle hva en hypotetisk entitet ville mene om noe.

Shiva sa...

Anonym 2:

Det finnes INGEN gud!!!! Religion, er roten til alt vondt her i verden.... Det nærmeste jeg kommer en gud....Tja, det må være sjefen....Betaler lønn hver mnd.....-

Hehe, ja jeg er glad i lønna mi jeg også, men det betyr ikke at jeg tilber jobben :p

Det finnes ingen gud? Vi kan da aldri vite helt sikkert, men for meg er det veldig lite sannsynlig at de gudene som har blitt presentert til meg så langt eksisterer.

Religion er ikke roten til alt vondt i mitt syn, men at vår rase ville hatt det mye bedre uten er det etter min mening ingen tvil om :)

Anonym sa...

Jeg tror/vet fordi jeg har møtt Jesus Kristus.

Nesten som i reklamen til Fjordland
Så enkelt, så godt.

Anonym sa...

Hei, Shiva, jeg er redd for at du har misforstått begrepet satanisme. Satanisme er ikke Greven og kirkebranner og trang til å begå onde ting. Satanisme er et gammelt begrep, som også omtales i Bibelens skapelsesberetning, der slangen representerer fristelsene man skal holde seg unna, og som satanister på en filosofisk tilnærmingsmåte mener strider mot menneskets sanne natur. Du finner denne problemstillingen også i eldre religioner som hinduisme og buddhisme.

Shiva sa...

Anonym 3:

Kan du utdype ditt møte med Jesus Kristus? Hvordan var det? Hva skjedde?

Fjordland-reklamen sier vel strengt tatt "så godt, så enkelt" men greit nok :p

Shiva sa...

Anonym 4:

Hei hei, du :)

Ja, nå har jeg brukt begrepet satanisme slik Harrison har gjort det i sin bok. Han snakker om det de aller fleste kristne og andre i Vesten i dag mener når de sier satanisme. Pentagram og ofring av blodige dyr og jomfruer osv.

Jeg vet meget godt at både begrepet og tradisjonene er ulike og har mange forskjellige opphav. Håper jeg har oppklart misforståelsen der.

Anonym sa...

Jeg tror ikke på de som sier de tror på en gud.

Anonym sa...

Bare se seg rudnt det.. på verden og symbolikken og hvem som sprer fred og hvem som sprer krig og hat..

WHITE PEOPLE er for det meste djevelens folk.. jeg tror faktisk at WHITE PEOPLE er problemet i verden!

WHITE PEOPLE: konsumerer 90% av årlig ressurser.. HVITE MENNESKER..styrer verden med økonomi og politikk og våpenmakt.. og bare se hvordan det går..

Jeg er så drittlei at jævla vestlige folk skal skrike PISS og mer piss om hva som er rett og galt.. når dem i seg selv er de mest kunnskapsløse menneskene på jord.. og alt dem har utviklet i verden har bare skada andre.. eller vil skade andre eller for å ødelegge miljøet..

bare se på produktene HVIT MAN Produserer.. hvor kommer våpen fra?!?!?

Det er ikke noe våpenfabrikk i IRAQ eller IRAN! men det er våpenfabrikk i NORGE og i USA...

MEn neida.. folk ser ikke det...

Så derfor.. FUCK WHITE PEOPLE ... største dobbeltmoral fuckers i verden! White people ødelegger verden.. det er dere som har fucka verden .

Anonym sa...

Rasisme er helt klart mye verre enn religion. Og diverse uttalelser som er rett og slett fiendtlige og ekstremt generelle, ødelegger mye mer enn det noen gang vil løse.

Er det virkelig religion eller faktisk en form for hat mot de som ikke har samme tro eller går imot din egen tro og meninger som er problemet?

Eksempel på mr. White People er rota til alt vondt her... Slike uttalelser er rett og slett på jordet. Ja, det er slik at mennesker har en tedens til å være egostiske. Det er trist, men det ser slik det er. Jeg vil heller gjøre alt for å redde en nær venn av meg enn å redde 10 ukjente ett annet sted i verden. Egoistisk, men vil du si at dette ikke er deg også? Det er akkurat der at "den hvite mann" har kommet fram i verden med ganske brutale virkemidler... for å få fram egne interesser, og det er også slik at flere av disse er ganske hensynsløse og vil heller skape en formue og sikre sine egne, enn å hjelpe mange av de som sliter i verden. Det er også slik vår natur desverre er... Uansett så tror jeg mennesket er under kontinuerlig forandring med både intelligens og teknologi, og jeg håper virkelig at vår egoistiske natur vil bli mindre og dermed så vil forskjellene minskes... naivt kanskje, men jeg håper likevel. Uansett så er det garantert at jeg ikke har følelse av å hjelpe rasister.

Uansett, dette går litt ut av tema.
Jeg selv er en ateist og er også imot religion. Det vil ikke si at jeg ikke respekterer andre som tror, eller at jeg gjør noe mot dem, men jeg diskuterer og har lyst til å fremme hva som er "galt" (Finner ikke ett bedre ord nå) med å tro på noe som aldri har blitt bevist.

Jeg synes religion er farlig, fordi det betyr å tro blindt på noe, og det å bruke dette håpet til andre mennesker. Med det sistnevnte, så mener jeg f.eks. på hvordan den katolske kirke har skaffet seg makt, penger og brukt dette på ganske forferdelige måter for å sikre seg selv og dytte unna andre kulturer/tro.

Og mennesker bruker dette idag. Det finnes mennesker som lettere blir påvirket og brukt til å gjøre grusomme ting enn andre. Og om en fanatisk prest av hvilken som helst tro, får en slik mann til å gjøre hva denne forkynneren vil... vel, det er endel terror angrep vi ser i verden idag som jeg tror kommer av endel av dette.

Likevel så er det også en grunn til at dette skjer... Vold avler vold.

Anonym sa...

Fra Anonym 3 til Shiva om møte med Jesus.

Jeg møtte Jesus igjenom kristen
"virksomhet". På min søken etter mening
med livet kunne jeg tydelig se at de
kristne hadde noe helt spesielt.
Paradoksalt så virket det på meg
som de ikke helt skjønte det selv.

Etter å vært rundt dem stund ba jeg om
å få møte denne Jesus. Vi ba sammen om
at Jesus måtte komme inn i meg.
Og bang, han kom. Nokså anerledes enn
de kristne men det snudde alt på hode.

Mye det de kristne sier er tull og tøys
men Jesus og Bibelens Gud er en realitet.
Siden har jeg vandret med Jesus og livet
blir bare bedre og bedre.

Migrene, mareritt, diverse allergier,
behov for vanndrivende piller og en del
annet har blitt borte. Jesus har stille
og rolig plukket det bort.

I Bibelen sier Jesus at han kom for gi
oss liv og overflod. Og det har han gjort.

Leisha Camden sa...

I Bibelen sier Jesus at han kom for gi
oss liv og overflod. Og det har han gjort.


For noe sludder. Det har han overhodet ikke gjort. De land i verden hvor det er størst materiell velstand er også de mest sekulære. I mange land med ekstrem fattigdom er det svært mange religiøse mennesker. (Diverse land i Afrika, f.eks.) Hvis Jesus virkelig ville gi overflod til de troende (for det må vel være det som er ment med utsagnet over her) så har han bomma stygt, er jeg redd. >:-) Alvorlig talt: tenk deg om, Anonym. Fakta støtter ikke det du innbiller deg. Tvert imot er det åpenbart at du tar feil.

Shiva sa...

Anonym 5:

Jeg tror ikke på de som sier de tror på en gud.-

Hehe :p

Shiva sa...

Anonym 6:

Bare se seg rudnt det.. på verden og symbolikken og hvem som sprer fred og hvem som sprer krig og hat..-

Krig og hat har eksistert så lenge menneskeheten har eksistert. Ingen enkeltgruppe innen etnisitet er noe verre enn andre på dette området. Vi er alle mennesker.

WHITE PEOPLE er for det meste djevelens folk.. jeg tror faktisk at WHITE PEOPLE er problemet i verden!-

Mange hvite trodde lenge at jødene og senere de svarte var djevelens folk siden de var mørkhudede. De mente at det var "Kains merke." Men bare fordi man trodde dette så betyr ikke det at det var sant :)

Du også kan gjerne tro at de hvite er djevelens folk, men det gjør det ikke mer sant selv om du tror det.

WHITE PEOPLE: konsumerer 90% av årlig ressurser.. HVITE MENNESKER..styrer verden med økonomi og politikk og våpenmakt.. og bare se hvordan det går..-

Hvis du mener at landene i Vesten konsumerer "90% av årlig ressurser" så er det kanskje mulig, selv om jeg ville tro at mange land i Asia konsumerte en del også? Men i de landene i Vesten bor det ikke bare hvite mennesker. I USA er det folk av alle farger og fasonger, de bruker omtrent like mye ressurser alle mann. Dette har ikke noe med farge å gjøre. Det er tilfeldigheter at det har blitt slik. Kolonialismen, industrielle revolusjon osv.

Jeg er så drittlei at jævla vestlige folk skal skrike PISS og mer piss om hva som er rett og galt.. når dem i seg selv er de mest kunnskapsløse menneskene på jord.. og alt dem har utviklet i verden har bare skada andre.. eller vil skade andre eller for å ødelegge miljøet..-

Mest kunnskapsløse? Da tror jeg du må ta deg en leserunde i statistikk over hvilke land hvor innbyggerne har høyest utdannelse...

Det er mye forskjellig "vi" har utviklet og det aller meste av dette er utviklet med gode intensjoner. Det er mye "vi" har utviklet som har hjulpet millioner av mennesker.

bare se på produktene HVIT MAN Produserer.. hvor kommer våpen fra?!?!?-

Det er jo bare å ikke kjøpe våpnene...

Det er ikke noe våpenfabrikk i IRAQ eller IRAN! men det er våpenfabrikk i NORGE og i USA...

MEn neida.. folk ser ikke det...
-

Selvfølgelig ser jeg det. Hadde ingen kjøpt våpen hadde vi ikke trengt våpenfabrikker. Jeg prøver ikke å forsvare USAs eller noen vestlige lands våpenpolitikk. Jeg er imot våpen. Men det er jo bare for de som kjøper og bruker våpen å ikke gjøre dette så er hele greia løst. Våpenfabrikkene vil jo tjene penger.

Så derfor.. FUCK WHITE PEOPLE ... største dobbeltmoral fuckers i verden! White people ødelegger verden.. det er dere som har fucka verden .-

Vestlige land har vært med på mye jævelskap ja. Det er jeg enig i. Men dette har ikke noe med hvite folk vs. folk med andre farger.

Shiva sa...

Anonym 7:

Rasisme er helt klart mye verre enn religion. Og diverse uttalelser som er rett og slett fiendtlige og ekstremt generelle, ødelegger mye mer enn det noen gang vil løse.-

Jeg har ikke sagt at religion er det verste vi har funnet på.

Jeg tror faktisk uvitenhet er det verste av alt og at utdannelse er løsningen på alt :)

Er det virkelig religion eller faktisk en form for hat mot de som ikke har samme tro eller går imot din egen tro og meninger som er problemet?-

Jeg hater ingen :)

Eksempel på mr. White People er rota til alt vondt her... Slike uttalelser er rett og slett på jordet. -

Dette er uvitenhet, ingenting annet.

Jeg vil heller gjøre alt for å redde en nær venn av meg enn å redde 10 ukjente ett annet sted i verden. Egoistisk, men vil du si at dette ikke er deg også?-

De aller fleste vil selvsagt fremme sine nærmestes ønsker foran de ukjentes, i hvert fall hvis det stod om liv. Ikke noe galt i det. Dette er menneskelig.

Det er akkurat der at "den hvite mann" har kommet fram i verden med ganske brutale virkemidler... for å få fram egne interesser, og det er også slik at flere av disse er ganske hensynsløse og vil heller skape en formue og sikre sine egne, enn å hjelpe mange av de som sliter i verden. Det er også slik vår natur desverre er...-

Det ser dessverre slik ut ja. Evnen til å sette seg inn i andres perspektiv er viktig. Det å fremme egnes interesser er vanlig, men i enkelte tilfeller meget dumt og direkte ødeleggende.

Uansett så tror jeg mennesket er under kontinuerlig forandring med både intelligens og teknologi, og jeg håper virkelig at vår egoistiske natur vil bli mindre og dermed så vil forskjellene minskes... naivt kanskje, men jeg håper likevel.-

Jeg deler dette håpet :)

Uansett så er det garantert at jeg ikke har følelse av å hjelpe rasister.-

Hm, jeg tror jeg forstår. Jeg har ikke mye respekt for rasisme. Eller hva sier jeg? Jeg har NULL respekt for rasisme! Men vi er alle rasister på et eller annet nivå pga. evolusjon. Vi har alle en tendens til å generalisere, forskjellsbehandle, diskriminere og fremme egne og de nærmestes ønsker. Sånn har det vært i lang tid. Heldigvis har vi jobbet mot denne trenden og har kommet veldig langt sammenlignet med bare kort tid siden. La oss håpe det fortsetter slik.

Nå synes jeg derimot det er trist du ikke vil hjelpe en rasist (hvis i nød f.eks.?) da man må behandle alle så likt som mulig selv om man ikke er enig med deres meninger...

Jeg synes religion er farlig, fordi det betyr å tro blindt på noe, og det å bruke dette håpet til andre mennesker. Med det sistnevnte, så mener jeg f.eks. på hvordan den katolske kirke har skaffet seg makt, penger og brukt dette på ganske forferdelige måter for å sikre seg selv og dytte unna andre kulturer/tro.-

Det er helt klart at religion kan være farlig. Det kan også være bra. Men jeg er enig i at blind tro ikke er bra for menneskeheten og at religion i et generelt perspektiv heller ikke er det. I hvert fall ikke religion blandet med politikk. Det er det verste :p

Shiva sa...

Anonym 3:

Fra Anonym 3 til Shiva om møte med Jesus.-

Takk for at du svarer :)

Jeg møtte Jesus igjenom kristen
"virksomhet". På min søken etter mening
med livet kunne jeg tydelig se at de
kristne hadde noe helt spesielt.
Paradoksalt så virket det på meg
som de ikke helt skjønte det selv.
-

Så du synes ikke det er litt rart at du tilfeldigvis skulle bli med i en religion som er vanlig i dette landet, en religion som de i denne "kristne virksomheten" mente var riktig? Er det ikke større sannsynlighet for at du (kanskje underbevisst?) Så at disse kristne "hadde noe du ikke hadde," noe som du følte manglet og at denne psykologiske positiviteten var det som skulle til? Er det ikke mulig at hvis det var en Hare Krishna-gjeng som kom til deg og fikk deg til å føle det samme så hadde du kanskje blitt med dem i stedet?

Etter å vært rundt dem stund ba jeg om
å få møte denne Jesus. Vi ba sammen om
at Jesus måtte komme inn i meg.
Og bang, han kom. Nokså anerledes enn
de kristne men det snudde alt på hode.
-

Du fikk en følelse? Det er da ikke det samme som å "møte noen" som du vet er der? Hvorfor kunne han ikke gjøre det enkelt og vise seg for deg slik at det ikke var noen tvil? Denne gjemselsleken og "gi følelser"-greia er ikke akkurat en gud verdig? :p

Mye det de kristne sier er tull og tøys
men Jesus og Bibelens Gud er en realitet.
Siden har jeg vandret med Jesus og livet
blir bare bedre og bedre.
-

Jeg er glad for at livet ditt har blitt bedre og jeg vil ikke ta fra deg det :)

Men siden folk kan bli bedre av alle andre påtenkte religioner også så er dessverre ikke dette noe bevis for at din religion er den riktige. Det er heller snakk om noe psykologisk og nevrologisk her :)

Migrene, mareritt, diverse allergier,
behov for vanndrivende piller og en del
annet har blitt borte. Jesus har stille
og rolig plukket det bort.
-

Igjen, mange muslimer, jøder, hinduer, buddhister og jainister kan komme med lignende historier. Dette er ikke et bevis for at Jesus eksisterer, men at din tro på at denne entiteten eksisterer er det som hjelper deg på en eller annen måte :)

I Bibelen sier Jesus at han kom for gi
oss liv og overflod. Og det har han gjort.
-

Ja, vi i det sekulære og lite religiøse Vesten har fått så det ljomer. Kjipt at det ikke er slik for superkristne Sør-Amerika og alle de andre fattige landene med et stor flertall religiøse.

Henviser ellers til Leishas kommentar ;)

Anonym sa...

HM, Navn/nettaddresse fungerte dårlig.
Den vil ikke godta min id, Nevermind

Da får vi bruke anonym 3

Til Shiva og Leisha.

> ..ekstrem fattigdom mange
> religiøse mennesker.

Du kan ikke koble dette mot Jesus og
overflod. Jesus sier at hvis du tror
på ham så får du overflod og alt du
trenger til liv og gudsfrykt.

Husk, dette er ikke min mening. Dette
tar jeg ut av Bibelen.

Med all respekt å melde, kristendomen
ser ut til å ha lite med Jesus og Bibelen
å gjøre. Det er derfor jeg la "" rundt
kristen virksomhet.

Hadde kristne levde etter Jesus sin ord
vil mye sett svært anerledes ut.

Sikkert mange ærlig troende der ut,
men det ser ut som de fleste er mere
intressert i penger og makt.

"superkristne Sør-Amerika", super katolske
er kansje mere korrekt.

Anonym sa...

anonym 3, så du tviholder fortsatt å dette livet i overflod som din gud lover alle kristne? Som jeg tidligere har skrevet til deg, så er det mange superkristne i Afrika/Sør-Amerika (som ber til den samme guden som du ber til) som kunne trenge bittelittegranne mere enn å bli kvitt migrene og behovet for vanndrivende piller.
Og din kommentar ""superkristne Sør-Amerika", superkatolske er kanskje mere korrekt" skulle bety hva? At katolikker som ber til den samme bibelske guden som du ber til, ikke er innbefattet i denne Jesu overflod, fordi de er katolikker/hedninger/satanister??
Hilsen zildete

Shiva sa...

Anonym 3:

Du kan ikke koble dette mot Jesus og
overflod. Jesus sier at hvis du tror
på ham så får du overflod og alt du
trenger til liv og gudsfrykt.
-

Så hvorfor får ikke alle disse som helt ærlig tror på og ber til Jesus og som lider rundt om i verden hjelp av din gud? :)

Husk, dette er ikke min mening. Dette
tar jeg ut av Bibelen.
-

Har du ikke lov til å ha en egen mening? ;p

Med all respekt å melde, kristendomen
ser ut til å ha lite med Jesus og Bibelen
å gjøre. Det er derfor jeg la "" rundt
kristen virksomhet.
-

Det som er fellesnevner for kristendommen er jo Jesus og de ulike versjonene av Bibelen :)

Hvis ikke hadde vel disse vært jøder eller lignende?

Hadde kristne levde etter Jesus sin ord
vil mye sett svært anerledes ut.
-

Det har du helt rett i.

Sikkert mange ærlig troende der ut,
men det ser ut som de fleste er mere
intressert i penger og makt.
-

Alle slike misbruk av religion burde vært straffbart. De skader mange mennesker.

"superkristne Sør-Amerika", super katolske
er kansje mere korrekt.
-

Hvis ikke du visste det så kan jeg jo fortelle det til deg nå: Katolisismen er faktisk en retning innen kristendommen ;)

Og protestantene er på enorm fremmarsj i Sør-Amerika for tiden, da via pinsevennvirksomhet. Er heller ikke disse "riktige kristne" for deg?

Anonym sa...

Anonym 3 skriver

"Du kan ikke koble dette mot Jesus og
overflod. Jesus sier at hvis du tror
på ham så får du overflod og alt du
trenger til liv og gudsfrykt.

Husk, dette er ikke min mening. Dette
tar jeg ut av Bibelen."

Ikke sant, anonym 3, og står det i Bibelen, må det jo være sant. Men om du da ser på alle "superkristne" som lever i den ytterste fattigdom, stemmer åpenbart ikke terrenget med kartet. Så - hva gjør du da, tviholder på at kartet (Bibelen) er korrekt og terrenget er feil? Jeg blingsa en gang og trakk fram et bykart over Liverpool da jeg var i Manchester, vel, om kartet er feil, finner du verken Old Trafford - eller sannheten....hilsen zildete

Shiva sa...

zildete:

Takk for ditt innspill :)

Anonym sa...

Den einaste loven er:
gjør som du vil.

Kjærleik og empati er framtiden.
Det seier seg sjølv,
at det som fremmer overnaturlig frykt i noen,
ikkje er godt.. Og dette gjør religion.

Religion har blitt vår personlige lille maske.
Bak denne masken gjømmer det seg ein frykt,ein urgammel irrasjonell frykt,for å bli gjort nokre imot,uten konsekvenser for det..
Vi tilfredsstiller oss sjølve med tanken på at det eksisterer utenomjordiske straffer for dei som forjener det - at det er ein "somebody" som dømmer alt og alle til eit sted som passer for akkurat det individet..

Vi kjem ikkje forbi dette, og derfor virker det håpløs å fundere på.
Alternativene kunne jo for eksempel vorte så enkelt som at bibelske skrifter gjennom tidene har vorte forandret betraktelig igjennom tidens løp..
At istaden for gud var det gudER..
At kanskje - bare kanskje,er vi gud også?
Eg meiner,blande litt logikk inn i bilete også?

Kanskje har vi som sjeler valgt for oss ein eksistens der man legger vekt på den fysiske dimensjon vi befinner oss i no?
Ikkje som i å redde sjela vår for all framtid, men le,spise,fise,sove,sex,etc.
At vi ikkje er her for ein større grunn enn å kunne føle denne fysiske dimensjonen?


Skal man følge eit lys og kalle seg sjølv nærheiten av åndelig - må man erkjenne at alle er like mykje verdt, i både verdi og status.
Difor er tanken at man i nærmare framtid kanskje kan oppleve økning i åndelig vekst, og minkende fundamentalitet, der troen går ut på at det nettopp eksisterer konsekvenser for fysiske eller psykiske lovbrudd deg sjølv eller andre rundt deg kan kunne finne på å begå.

Mitt ærligste svar må nok bli det,at
helvete - og himmel kun for selektive få - er like realistisk som de-kriminaliseringen av marijuana.
Og like urealistisk som forbudet mot det.

Ein himmel åpen for alle derimot....

Shiva sa...

Anonym 4:

Takk for en interessant kommentar med mye forskjellig i :p

Jeg vil kommentere dette spesielt:

Kanskje har vi som sjeler valgt for oss ein eksistens der man legger vekt på den fysiske dimensjon vi befinner oss i no?
Ikkje som i å redde sjela vår for all framtid, men le,spise,fise,sove,sex,etc.
At vi ikkje er her for ein større grunn enn å kunne føle denne fysiske dimensjonen?
-

Alt du skrev virket veldig rasjonelt helt til du begynte å snakke om sjel, hehe... Så du tror vi har en sjel? Det er da ingen bevis for dette?

Og hvorfor skulle det være en overordnet grunn til at vi er her?

Ein himmel åpen for alle derimot....-

Så du tror også på en himmel?