tirsdag 22. september 2009

Drept av fallende alter

Saken: Østerrikske Günther Link døde mens han ba til sin gud. Han fikk et steinalter i kirken over seg under bønnen.


Jeg liker ikke å, og skal ikke, fryde meg over andres død eller uhell. Det er forferdelig trist at et menneske skal dø i en ulykke. Men jeg må likevel kommentere det ironiske i denne saken som Vårt Land skriver om. Günther Link hadde vært i en heis som satt fast og gikk til kirken for å takke sin gud for at han ble reddet. (Om han takket rednigsmannskapene som faktisk utførte jobben står det ingenting om i avisartikkelen.)

Responsen han fikk for å takke guden var derimot ikke så hyggelig. Inne i kirken omfavnet han en steinsøyle som holdt oppe alteret. Dette skal sannsynligvis ha ført til at hele greia løsnet, noe som gjorde at den uheldige østerrikeren fikk over 400 kg stein over seg.

For de av oss som ikke tror på guder så er denne episoden egentlig ikke så spesiell ettersom slike uhell skjer hele tiden, uavhengig om de uheldige personene er religiøse eller ikke. Dette har jeg blant annet skrevet om i dette innlegget. For meg er denne saken med alteret som falt over en mann et perfekt eksempel på at det ikke er noen guder som våker over oss.

Hadde jeg derimot vært kristen hadde jeg muligens begynt å lure; "Vil min gud straffe kristne? Eller er det bare katolikker dette gjelder? Hadde vedkommende gjort en grufull handling og fortjente å dø uansett hvilken tro han hadde? Trodde Link og tror jeg på feil gud, noe som kan føre til at vi blir straffet?"

Hvis derimot den troende tenker at dette bare var et uhell og at det ikke har noen betydning eller at guden ikke var involvert, så lurer jeg på én ting; hvorfor takker du din gud hvis det går bra mens du ikke skylder på samme entitet hvis det går dårlig? Heldigvis trenger jeg ikke å tenke så mye på dette da jeg mener det er tilfeldig likevel.

Uhell skjer. Ingen gud tukler med de fysiske lovene. Det kan være jeg tar feil, men til vi har bevis i favør av en slik "skapning" føler jeg meg ganske trygg på mitt ståsted.

Man skulle i hvert fall tro at det siste stedet et kristent menneske døde i en ulykke var under en bønn i sin guds hus, hvis guden eksisterte. Men kanskje er det hele en del av den kristne guds plan?


____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.

2 kommentarer:

Espen sa...

Man skal da ikke stille spørsmål ved den ufeilbarlige guds plan. Det er bare vi som ikke forstår den, fordi vi ikke er like perfekte og intelligente.

Shiva sa...

Du sier noe der... :p