onsdag 30. september 2009

Gudene straffer... (Del 1)


24 mennesker døde i Nepal da et tilbygg til en kirke raste sammen.
Foto: VG


Jeg ser støtt og stadig folk som takker sin gud når det går dem bra. Jeg tenkte jeg skulle slå tilbake med samme mynt og skylde på gudene når det går dårlig med folk.


Så ja, dette blir en bloggserie som er negativt innstilt overfor de ulike gudene som mennesker tilber. Jeg beklager dette. Men det finnes nok av nettsider som hyller verdens guder så hvis man ikke takler kritikk er det bare å gå videre til neste blogg. Overnaturlige vesener har jo i lang tid fått skylden for sykdommer og ulykker så jeg kan jo like gjerne skylde på det jeg også ;)Del 1: Gudene straffer kristneJeg har tidligere skrevet om katolske Günther Link som døde mens han ba til sin gud. Steinalteret i kirken falt over ham under bønnen. Man kan si at det var et uhell, noe det selvfølgelig var, men jeg skal tre på meg "de religiøse brillene" i noen få minutter og se det slik at det som skjer i verden er en del av "gudenes plan" med menneskene og verden.

I dag har vi i hvert fall minst to tilfeller av den kristne gud som straffer sine troende for et eller annet. Først ut har vi rundt 84 kristne i Nepal som ble straffet fordi de deltok på en kristen konferanse i byen Dhahran. Guden var tydeligvis ikke fornøyd med det de drev med under denne konferansen. "Så mange mennesker på ett sted for å tilbe meg?! Det må jeg få gjort noe med." Han fikk da et tilbygg til en kirke til å rase sammen og drepte 24, mens rundt 60 ble skadet.

Det andre tilfellet er 101 glade kristne som var på ferietur i Jordan og Israel. Disse var riktignok Smiths Venner. Kanskje er det derfor de ble straffet? "Smiths Venner i Det hellige land?! Nei, her må jeg gjøre noe." Så *poff* var de salmonellasmittet.


Det finnes nok flere tilfeller. Vi har jo de to jordskjelvene (som blant annet utløste en tsunami) i Stillehavsområdet som dessverre har drept en del mennesker... Men de to jeg har nevnt får holde for denne gang. Mest sannsynlig er alt dette tilfeldigheter, men man kan jo aldri vite...


____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.


vg,

10 kommentarer:

Anonym sa...

er så sykt enig.. ikke noe er mer provoserende når du leser om en helt vanlig mann i gata som f.eks har reddet en person, og den som er reddet sier i media: "jeg takker gud for at jeg fortsatt lever".

hva med å takke han som reddet deg heller

Anonym sa...

det er helt greit å takke han som reddet deg, men det er en grunn til at akkurat den personen var akkurat der til akkurat det tidspunktet, og den grunnen er Gud, han sendte den mannen dit for å redde deg! :)

Anonym sa...

Det finnes mange skrudde mennesker her i verden ja. Gud har mer enn nok med å holde demonene unna, har dere ikke sett Supernatural?
Come on, er dette Guds verk?
Var det Gud som skapte mennesket også? The Big Bang? Hadde han lite å gjøre, og lekte seg med TNT?

Anonym sa...

Har forståelse for at mange har en sterk tro, men litt edruelighet hadde kanskje vært på sin plass. At man takker Gud etter en traumatisk situasjon er naturlig, men jeg tror et fåtall av dem faktisk tror Gud hadde noe med det å gjøre allikevel.

Shiva sa...

Anonym 1:

er så sykt enig.. ikke noe er mer provoserende når du leser om en helt vanlig mann i gata som f.eks har reddet en person, og den som er reddet sier i media: "jeg takker gud for at jeg fortsatt lever".

hva med å takke han som reddet deg heller
-

Du kan å få sagt det ;D

Shiva sa...

Anonym 2:

det er helt greit å takke han som reddet deg, men det er en grunn til at akkurat den personen var akkurat der til akkurat det tidspunktet, og den grunnen er Gud, han sendte den mannen dit for å redde deg! :)-

Og for å spille videre på det resonnementet ditt så er det vel en grunn til at de kristne døde i Nepal og pinsevennene fikk salmonella i Jordan/Israel. Gud sto vel bak det også eller hva? :)

Shiva sa...

Anonym 3:

Det finnes mange skrudde mennesker her i verden ja. Gud har mer enn nok med å holde demonene unna, har dere ikke sett Supernatural?
Come on, er dette Guds verk?
Var det Gud som skapte mennesket også? The Big Bang? Hadde han lite å gjøre, og lekte seg med TNT?
-

Hehe...

Shiva sa...

Har forståelse for at mange har en sterk tro, men litt edruelighet hadde kanskje vært på sin plass. At man takker Gud etter en traumatisk situasjon er naturlig, men jeg tror et fåtall av dem faktisk tror Gud hadde noe med det å gjøre allikevel.-

Så man burde ikke ta de troende alvorlig når de takker sin gud når det går bra? :)

En bittelite nedlatende holdning egentlig ;)

Anonym sa...

Du har oversett en liten del her - kristendommens helgardering mot akkurat dette. De har nemlig funnet opp en syndebukk for alt ondt: Djevelen!
Hele opplegget med ham minner om en barne-TV-serie. Du har en slemming som alle vet bare er ond og som alle hater, og en "stor og god" leder som av en eller annen grunn ikke bruker sin allmektighet til å sende skurken ut, selv om alle parter er enige i at fyren er en pest og en plage.
Se på forsakelsen: Gud og Jesus har selv etter sigende laget denne, og lært oss at Djevelen er slem. Bare slem. Gud og Jesus er også motstandere av alt ondt, og allmektige. Med andre ord, det skulle være gjort i en håndvending å bli kvitt all verdens ondskap, med et kjapt klikk på den himmelske "delete"-knappen. Bibelen er full av skikkelser som har blitt utradert av Sjefen Sjæl, til og med for noe så enkelt som å avbryte et samleie. For å forårsake all verdens ondskap burde det være en strengere straff enn å bli totalt oversett.

Hvor er logikken? Hvis kristendommen absolutt vil ha en slem fyr å legge skylden på når noe går galt, hvorfor samtidig presisere at Gud har all makt? Hve med å gi Gud "allmektighet med ett unntak", eller "en ond side", bare ett eller annet for å få det til å virke en tanke mer troverdig?
Så vi kan gå ut fra at Djevelen ikke finnes, og at det er Gud som sitter der oppe og styrer dette. Gud gir, og Gud tar. Eller min personlige favoritt:
Gud finnes ikke, han heller.

Shiva sa...

Anonym 5:

Du har oversett en liten del her - kristendommens helgardering mot akkurat dette. De har nemlig funnet opp en syndebukk for alt ondt: Djevelen!-

Mange skylder på Djevelen/Satan ja, men siden alt som skjer er en del av "Guds plan" (vel, ikke alle religioner har det slik, men veldig mange) så skylder jeg direkte til den/de som har hovedansvaret for hele greia ;)

Se på forsakelsen: Gud og Jesus har selv etter sigende laget denne, og lært oss at Djevelen er slem. Bare slem. Gud og Jesus er også motstandere av alt ondt, og allmektige. Med andre ord, det skulle være gjort i en håndvending å bli kvitt all verdens ondskap, med et kjapt klikk på den himmelske "delete"-knappen. Bibelen er full av skikkelser som har blitt utradert av Sjefen Sjæl, til og med for noe så enkelt som å avbryte et samleie. For å forårsake all verdens ondskap burde det være en strengere straff enn å bli totalt oversett.-

Og hvordan kan vi vite at det Gud og Jesus står for er det som er godt og riktig? Skal vi bare "take their word for it" fordi de sier det er slik? ;)

Hvor er logikken? -

Det er ingen ;)

Hvis kristendommen absolutt vil ha en slem fyr å legge skylden på når noe går galt, hvorfor samtidig presisere at Gud har all makt? Hve med å gi Gud "allmektighet med ett unntak", eller "en ond side", bare ett eller annet for å få det til å virke en tanke mer troverdig?-

Ja, hvis den kristne gud er allmektig så hjelper det ikke å skylde på Djevelen selvfølgelig :)

Så vi kan gå ut fra at Djevelen ikke finnes, og at det er Gud som sitter der oppe og styrer dette. Gud gir, og Gud tar. Eller min personlige favoritt:
Gud finnes ikke, han heller.
-

Hehe, takk for ditt bidrag ;)