fredag 28. august 2009

Vil forby banning


Organisasjonen Familie & Medier vil ha slutt på banning.
Foto.:
NRK


Saken: Den kristne organisasjonen Familie & Medier vil ha forbud mot banning på radio og TV.


Det er kanskje ingen nyhet at de kristne ikke liker banning. Avisen Vårt Land kan nå melde om at en kristen organisasjon nå altså skal gjøre noe med det som ofte tolkes som et brudd på bud nr. to av de kristnes ti bud. Organisasjonen Familie & Medier er lei av banning i media og leverte på torsdag en bunke med 2.300 "Nei til banning"-underskrifter til kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i NRK. Bakgrunnen for dette er visstnok at Trond-Viggo Torgersen skal ha bannet "flere ganger" i TV-programmet Hvorfor det? i januar.


Folk flest bryr seg ikke


Språkekspert Ruth Vatvedt Fjeld har sett på tall over hvor mange som faktisk bryr seg om banning i NRKs sendinger og hennes dom er at det "først og fremst er kristenfolket, borgerskapet og de gruppene som banningen går utover" som faktisk bryr seg. Konstituert generalsekretær i Familie & Medier, Bjørn Olav Hammerstad, er selvsagt ikke enig i dette:


Jeg har snakket med flere hundre personer om dette. Jeg har kun møtt ett menneske som sa at temaet ikke var viktig, ellers har alle sagt seg enig i at banning på TV og i radio ikke er greit.Det er ikke lett å vite hvem som har rett her. Kanskje snakker Hammerstad bare med folk som er i den gruppen som føler seg støtt, mens språkekspertens konklusjon fra antall klager i mai til juli i år kanskje ikke er godt nok grunnlag for å hevde det hun hevder.


- Latterlig


Videre sier Hammerstad til NRK at Trond-Viggo Torgersen er "latterlig" når han banner:


Det er unaturlig for Torgersen å banne, derfor blir det bare latterlig.Det organisasjonen Familie & Medier fremmer her må i hvert fall være midt i blinken for KrF-leder Dagfinn Høybråten som vil styre Norge etter de ti bud. Da blir det vel straffbart å banne.____________________
Liker du Shivas blogg? Bidra gjerne ved å klikke på reklamen eller donere penger via PayPal.
Du kan også gi meg tips om saker jeg burde skrive om ved å sende e-post til shiva@inbox.com.vl.no

Ingen kommentarer: